- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

6 6 6, de duivel en christenen

De NOS bericht dat er een “Bidmarathon tegen duivelse krachten” aan de gang is.*)

Er zijn mensen en sektes die in het getal 666 een aanduiding van de duivel zien, en omdat de datum vandaag 6-6-6 is, heeft de duivel feest en zal hij wel iets verschrikkelijks gaan doen.
Gelukkig zijn we 6:6.6 uur vanochtend al gepasseerd. Niets gebeurd. Ook de NOS heeft gewacht met haar bericht tot na dit moment!!!

Maar pas op, 6:6.6 uur komt vanavond nog een keer!

“666 is volgens het laatste bijbelhoofdstuk van het Nieuwe Testament Openbaring 13 (vers 18) het getal van het beest, de belichaming van de antichrist. Volgens christenen aanbidden satanisten nu de duivel en moeten zij tegenwicht bieden door het goede aan te roepen. Minimaal 2000 Nederlandse godminnende christenen bidden al sinds gisteravond zes uur tot God om te zorgen dat de satanisten hun doel niet bereiken.”

Door aan letters cijfers toe te kennen, kun je met veel wiskundig geknutsel elke naam wel ergens op 666 laten uitkomen. In de literatuur kun je voorbeelden vinden als Hitler, Napoleon, Nero, Luther, Franklin Delano Roosevelt, John F. Kennedy, Ronald Reagan and Bill Clinton.

Frappant is toch hoe je door een aantal aannames en geloven tot de meest vreemde conclusies kunt komen. Net zoals aanhangers van verschillende “conspiracy theorie├źn” hetzelfde gevaar lopen.

Een interessante beschrijving over 666 is te vinden in een artikel van Peter Burger “Van Hitler tot Hoenderloo. De vele gedaanten van ‘Het Getal van het Beest’ ” www.skepsis.nl

De oproep om wereldwijd te bidden gaat uit van de Nederlandse “Ambassadors Ministries”, www.ambasmin.org die geloven daardoor het onheil te voorkomen.

Ik heb het er volste vertrouwen in dat het hen wel zal lukken om dat onheil te voorkomen!

———————–
*) NOS: 06 Juni 2006 07:34 Bidmarathon tegen duivelse krachten
Op 50 plaatsen in Nederland houden christenen een bidmarathon. Sinds 18.00 uur gisteravond wordt 24 uur lang gebeden om tegenwicht te bieden aan de kwade krachten van de duivel.

Het is vandaag 6 juni 2006 en 666 is het getal van de duivel. De organisatie zegt dat het aannemelijk is dat Satan vandaag zijn duistere plannen probeert uit te voeren omdat hij alle macht op aarde wil veroveren. Met de tegenactie hopen de christenen dat te voorkomen.

Aan de gebeden doen vooral protestanten mee. Niet alleen in Nederland wordt gebeden. Wereldwijd doen 23 landen mee aan de Dag van de Krachtige Aanbidding.