De overheid gaat miljarden van uw belastinggeld verdelen om anderen innovatie te laten proberen.

(Let wel, het is “the sanction of the victim” dwz.
Je legt je er wel zelf bij neer!!)

Eerst heeft een werkgroep van het “Innovatieplatform van Jan Peter Balkenende” gezegd dat er 6 miljard euro van uw belastinggeld daarvoor op tafel moest komen, en nu staat in de Nieuwsbrief van de regering dat dit inderdaad zal gaan gebeuren.

Ook het bedrijfsleven zou een dergelijk bedrag moeten ophoesten. Hoe, en of dat verplicht wordt, is nog niet duidelijk.
Deze innovatie miljarden belastinggeld moeten dan voor zorgen voor zoveel kennis en creativiteit dat in de toekomst de “zorg” en de “sociale voorzieningen” en de “welvaart” en het “welzijn” op niveau gehouden kunnen worden.

Dit alles is uitgedacht, en wordt gestimuleerd door een groepje mensen die er zelf belang bij hebben dat dit alles wordt gerealiseerd. Het geld moet bvb gaan naar Universiteiten waar professoren en dergelijken hele studies op touw kunnen zetten, of naar belangrijke bedrijven . (De werkgroep van het platform: Douwe Breimer, rector magnificus van de Universiteit Leiden , Gerard Kleisterlee voorzitter van de Raad van Bestuur van Philips, en Joop Sisterman, Bestuur Akzo Nobel).
Ik heb hier enige vrees voor corporatische invloeden!!

En al die miljarden moeten komen uit de belastingcenten van de mensen die dit produceren. En al dat geld kan door die mensen zelf, of hun bedrijven, NIET worden besteed aan innovatie die zij zelf nuttig en nodig vinden.

Uit ervaringen uit het verleden is het niet moeilijk om te constateren dat dit overheids, gedwongen, gedoe niet zal werken. Net als de Sovjet Unie aan haar geregel kapot gegaan is, zo zal ook de EU kapot gaan en Nederland meeslepen.
Het is alleen jammer dat de meeste burgers daar met open ogen in trappen doordat ze door machtswellustige politici worden misleid. (Eigen schuld, moeten ze de Vrijspreker maar lezen!!!) Ook worden veel mensen misleid doordat deze processen meestal langer duren dan je denkt.

Protesteer tegen het hele Innovatieplatform. Dit wordt geld verspillen op grote schaal, met de hoop dat er iets uit deze loterij gaat komen.
Eis dat het bedoelde belastinggeld gebruikt wordt voor belastingvermindering!
————————————–
P.S. In het najaar zal de zogenoemde definitieve Kennisinvesteringsagenda worden gepresenteerd.

*) Deze week kwam eerst Pieter van Geel (CDA) met een aantal “leuke” voorstelletjes. Daarna kwam Clémence Ross (CDA) met “leuke” sportvoorstellen, en nu komt opperhoofd Jan Peter (CDA) voort het echte geld! En u maar werken en betalen!

26 REACTIES

 1. Hoeveel mensen betalen eigenlijk belasting? Ambtenaren, kunstenaars, zorgverleners, politiemannen verdienen geen geld maar kosten geld en betalen dus geen belasting.

  Hiermee zeg ik niet dat er hier en daar niet wat nuttigs tussen zit maar geld verdienen doen ze niet.

  Ik vermoed dat er maar zo’n 3 miljoen mensen in Nederland het geld verdienen. Wat meteen verklaart waarom de rest van stemgerechtigd Nederland (dat zijn er 12 miljoen) het wel prima vind dat die belastingen zo hoog zijn.

  (btw: Komt dit getal van 3 miljoen jullie ook bekend voor. Ik heb er namelijk nog nooit een harde onderbouwing van gezien.)

 2. Zo’n platform, welk belang heeft het voor ogen? Anderen alle eer en de winsten gunnen voor innovatieve projecten?
  Of zou zo’n platform geneigd zijn de eer naar zichzelf te trekken, en de tijdsduur van het zuigen aan de overheidstepels steeds maar weer te rekken?
  Want zo’n groepje denkers, dik betaald door de immer gevulde overheidsruif, zal die zichzelf overbodig willen maken? Ik vermoed van niet.
  Zo’n platform gaat al gauw een eigen leven leiden en zichzelf dienen.
  Echte innovatieve idee-en ontstaan vanwege het eigenbelang van diverse ondernemers, uitvinders, en bij projecten die moeilijkheden ondervinden waar oplossingen zeer noodzakelijk zijn.
  Zo’n platform heeft niets van deze noden in zich.
  Derhalve zal het slapend rijk worden, wegens de immer gevulde ruif.
  Als bij Albert Hein het water aan de lippen staat, wordt er naarstig naar mogelijkheden gezocht, onder druk van de omstandigheden. Die druk levert vaak mooie oplossingen.
  Zo’n platform staat m.i. onder geen enkele druk, en kan aldus lekker voortkabbelen, in de wetenschap dat er steeds meer dan voldoende melk uit die overheidstepels blijft stromen, vergetend dat het de innovatieve ondernemers zijn die voor die stromende melk de voorwaarden hebben geschapen.
  Laat het dus over aan particulieren, belemmer hen niet, en er komt meer uit dan zo’n platform ooit kan bedenken en/of ‘stimuleren’.
  Als dit platform komt met voorstellen om de bemoeizucht en het ‘beschermingsgeld’ van de overheden drastisch in te beperken, ja, dan kan m.i. dat platform zichzelf snel overbodig maken.

 3. Het alwetende Orakel dat zich "Overheid" noemt. Ze kunnen niet eens een muis bedienen _O-

 4. En kleine innovatieve bedrijfjes worden weer uit de markt geduwd door dit voorstel. Bedankt Balkenende!!

 5. Weer een reden waarom belasting ontduiken legitiem is.
  Ik doe er alles aan om te voorkomen dat ik meebetaal aan deze troep.

 6. [1] Het zou inderdaad interessant zijn om dat eens nader uit te zoeken.
  Belangrijk zijn dan natuurlijk de uitgangspunten.
  De meeste personen uit je genoemde groepen, (en dergelijke groepen) betalen ook belasting. Maar dat is alleen voor de vorm. Het betekent alleen maar dat ze iets minder ontvangen.
  Een ander facet is dat er toch wel veel mensen in die groepen zitten die productief werk doen, dat in een libertarische maatschappij ook gedaan zal worden. (Zorg, politie, onderwijs). Dan echter door vrije bedrijven.

 7. Vanmorgen las ik toevallig de "Trouw". Daarin staat een advertentie voor een onderzoeker of iets dergelijks bij het CDA. Jaarsalaris: E.52.000,-. Dat is een aardig salaris voor een partij die steeds minder leden heeft. Hoe zouden ze dat nou kunnen betalen?… Ik schat het innovatieve gehalte van deze functie en partij in elk geval op nul. Tenzij nieuwe bureaucratische onzin bedenken ‘innovatie’ mag heten.

 8. [1]
  Er zijn in dit land ongeveer 5 miljoen FTE’s te verdelen.
  Er zijn meer mensen aan het werk maar bij elkaar opgeteld kom je op 5 miljoen.
  Hiervan zijn er ongeveer 1,5 miljoen ambtenaren. Er zijn dus 3,5 miljoen mensen die in de private sector werkzaam zijn.
  Er zijn ongeveer 2,7 miljoen uitkeringsgerechtigen die al dan niet partime iets bijverdienen. (wit)
  3,5 miljoen mensen + de BTW geven globaal de inkomsten uit arbeid in dit land. Het is dus niet zo vreemd dat je globaal nog 2,5 weken moet werken voordat je je geld eindelijk netto in handen mag houden. De gemiddelde belastingdruk was vorig jaar naar ik meen 49,1 %.

 9. [1] Niet helemaal mee eens.
  Politiemensen kosten inderdaad belastinggeld, maar die zijn helaas nodig hoor!
  Stel je voor: Nederland zonder politie!

 10. Van mij mogen de belatingen flink omhoog.
  Anders kunnen we niet meer de AOW en de zorg betalen.
  Dan zou ons land een asociaal land worden.
  Trouwens, wat maakt het nu uit als de balasting omhoog gaat voor de rijksten onder ons.
  Of je nou 80000 ontvangt in een jaar of 100000?
  De sterkste schouders moeten de zwakste broeders dragen.

 11. [10] nogal gemakkelijk beschikken over andersmans eigendommen, een echte socialist, hoor. Legaliseren van diefstal omdat zij toch genoeg hebben.

 12. [11] Beste Wladimir,

  Dit is geen diefstal hoor, maar gewoon belastingen.

 13. [12] Belasting = gelegaliseerde diefstal. Belastingen worden immers niet vrijwillig betaald maar onder dwang geconfisqueerd door de Staat der Nederlanden.

  Bovendien, als jij het zo belangrijk vindt dat de zorg en AOW voor bepaalde mensen betaald worden, waarom doe je dat dan zelf niet van je eigen centjes in plaats van anderen daar verplicht voor op te laten draaien? Als je geld te kort komt om dat alles te financieren, kun je altijd nog met je vrienden gaan collecteren en een gironummer openen. DAT zou pas sociaal zijn.

 14. [17] Noch de een, noch de ander. Als ik al ga stemmen dan zou het Wilders worden, omdat die de overheid wil inkrimpen en de belastingen ‘flink’ wil verlagen. Voor een socialistische onheilstaat als Nederland is het behoorlijk veel in ieder geval.

  Omdat ik uit een rood nest kom, wil dat niet zeggen dat ik zelf ‘rood’ ben. Dat was ik vroeger overigens wel, totdat ik zelfstandig ging nadenken in plaats van als een kip zonder kop achter onze volksmenners (Maorijnissen, Boskabouter, Halsemaagd, Balkenellende, Zalmmoot en al die andere infantiele, uit de baarmoeder geslingerde pedofiele mestkevers) aan te marcheren.

 15. [19] omdat dit een democratisch recht is!
  We leven in een parlementaire democratie met de bedoeling dat het volk mag beslissen, dus daarom stem ik om de 4 jaar.
  Ik denk werkelijk dat het met SP beter zal gaan.
  Meer werk voor iedereen en eerlijke verdeling van de grote rijkdommen die wij hebben!
  daarom dus!

 16. Politie, leraren, brandweer. Ondanks dat ze alleen maar geld kosten zijn het prachtige beroepen die ons in staat stellen geld te verdienen.

  Ontwikkelings-medewerkers die met hun 4X4 in afrika rondkrossen en na 30 jaar geld smijterij afrika nog steeds niet welvarend hebben gemaakt & paul wittenan en co echter zijn gewoon vuile parasieten.

 17. Links heeft een fundamenteel misbegrip van welvaart vergelijkbvaar met de natuurkundigen in de 18e eeuw.

  Ze doen alsof welvaart een soort stofje is, net als natuurkundigen in de 18e eeuw dachten dat warmte een sotfje was, wat je kan roven en in pakhuizen kan opslaan (daarom zijn we dankzij de kolonien nu zo rijk, logiesj). En als China er meer van krijgt moeten wij er minder van krijgen. Dat snapt elk kind … toch? Gelukkig is links er om dat stofje eerlijk te verdelen.

 18. [10] SP-stemmer,

  Van jou mogen de belastingen fors naar omhoog ?

  Hmmm….ik meen me te herrinneren dat jij zelf eerder vertelde geen belastingen te betalen maar leefde van
  een met belastingsgeld betaalde uitkering ?

  Van mij mogen de belastingen fors naar
  beneden.

  Groetz,

  Cincinnatus

 19. [20] Ik zal je even uit je droom helpen ontwaken: met de SP aan de macht kunnen we dit land binnen 10 jaar geheel opdoeken. Dan komt onze economie piepend en krakend tot stilstand en storten we lekker met z’n alle de afgrond in. De welvaart in dit land heb je veelal te danken aan de door jou zo verafschuwde rijke kapitalisten en rijke ondernemers. Dat zijn namelijk (niet allemaal overigens) de mensen die zorgen voor innovatie (nieuwe producten waardoor ons leven makkelijker wordt) en daarmee voor werkgelegenheid. Overigens wil ik de kleinere ondernemers zeker niet uitvlakken. n tegendeel zelfs. Als dank daarvoor wil jij deze mensen financieel uitkleden. Verhoog de belastingen en veel van hen zullen vertrekken naar een ander land. Ondernemingen zullen eveneens naar het buitenland verplaatst worden vanwege dezelfde reden. Daarmee verhuist ook een deel van het kapitaal mee. Hoe kom jij dan nog aan jouw centjes voor de financiering van het gedrocht dat bekend staat onder de naam ‘verzorgingsstaat’, wat overigens deels een uitvinding is van de Nationaal SOCIALIST Adolf Hitler?

  Meer werk krijg je door de belastingen forst te verlagen en te dereguleren. Dat zorgt er voor dat ondernemen weer leuk wordt, waardoor meer mensen als zelfstandig ondernemer aan de slag willen en durven te gaan. Ook trekt dit buitenlandse bedrijven en investeerders aan. Dit levert veel extra werkgelegenheid op. Door ook nog eens het minimumloon te verlagen dan wel af te schaffen en het ontslagrecht te versoepelen, creeer je met name aan de onderkant van de arbeidsmarkt voor de laagopgeleide mensen extra banen en zullen werkgevers eerder bereid zijn om mensen ‘met een vlekje’ (langdurig werklozen/bijstandstrekkers, allochtonen, gehandicapten etc.) een baan aan te bieden. Als je dan ook nog eens allerlei wettelijk verplichte vergunningen en wettelijke toetredingseisen (die er zogenaamd zijn ter bescherming van de consument) af zou schaffen, kun je nog eenvoudiger als zelfstandig ondernemer aan de slag. Die vergunningen kosten namelijk geld en met name laaggeschoolden hebben dat geld niet. De vergunningen en die eisen zorgen er voor dat er geen of nauwelijks nieuwe concurrentie komt, waardoor de bestaande bedrijven hun prijzen kunstmatig hoog kunnen houden. Daar zijn wij als consumenten de dupe van.

  Laat de vrije markt maar bepalen wat de eisen zijn ipv de overheid met haar (overbodige) regels en (veel te dure) vergunningen.

  Het overheidsbeleid zorgt dus voor extra veel werkloosheid en ook nog eens voor hoge prijzen. Voorts mag je ook nog eens allerlei belasting en accijnzen betalen (denk aan BTW en de accijnzen op energie en tabak), waardoor je nog duurder uit bent. Wist je dat zo’n 40% van het bedrag dat op je energierekening staat naar de staatskas vloeien? Waarom protesteert de grote Jan Marijnissen daar niet tegen ipv tegen die hoge salarissen? Dat kost met name de arme mensen handen vol met geld. En de overheid maar lachen.

  Met name de laagopgeleide arbeiders en de mensen die krap bij kas zitten zijn de dupe van al bovenstaande overheidswaanzin. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, kun je nagaan.

  De beste manier om iemand te helpen is hem de kansen te geven zichzelf te helpen. Dat doe je door zo iemand aan het werk te helpen. Die persoon kan dan beter met een laag inkomen beginnen en dankzij de opgedane werkervaring proberen zichzelf op de arbeidsladder omhoog te werken, dan thuis te zitten en zijn hand op te houden.

  Bovendien WIENS grote rijkdommen? Dat zijn de rijkdommen van andere mensen. Daar moet jij met je handjes van afblijven. Jij hebt daar niet voor gewerkt, jij hebt de investeringen niet gedaan. Dat hebben anderen gedaan en die mogen dan ook de bijbehorende beloning in ontvangst nemen. Niet jij, niet Jan Marijnissen en ook de overheid niet.

  Wat is trouwens ‘een eerlijke verdeling’? Omdat jij of de SP iets vindt, is het dan eerlijk?
  Er bestaat niet zoiets als ‘een eerlijke verdeling’ door herverdeling. Er bestaat alleen de verdeling die plaatsvindt dankzij de vrije markt. DAT is de ENIGE eerlijke verdeling. Dan krijgt iedereen waar hij recht op heeft, namelijk een vergoeding voor zijn of haar geleverde arbeid en/of de investeringen die hij heeft gedaan. Eerlijker dan dat is niet mogelijk.

  Stem dus op de SP als je uiteindelijk meer mensen afhankelijk wilt maken van een almaar groeiende overheid (die zelf niets produceert en daarom niets bijdraagt aan de welvaart, sterker nog, ze zorgt voor een DALING van de welvaart omdat ze improductief is) en de ondernemers die voor werkgelegenheid zorgen het land uit wilt jagen. En voor je het weet zit je in de Nederlandse versie van de voormalige USSR.

  Zo, en dat moest ik nou even kwijt! 😉

 20. Een beetje regulering kan geen kwaad, en een sociaal vangnet is ook goed.
  Maar het is niet de bedoeling mensen hun hele leven te onderhouden op de arbeid van andere dat is niet sociaal

Comments are closed.