Blijspel
met drie vrouwen in drie episoden
:

1. Voor dat Rita klungelde

2. Rita trapt ellende

3. En ze leefden nog lang en gelukkig


Eerste bedrijf:
Ayaan Hirsi Ali is parlementslid in Nederland en bedrijft politiek
Taida, dochter van nog niet goedgekeurde immigranten studeert rustig al jarenlang in Nederland op een middelbare school
Rita Verdonk bedrijft politiek en zoekt als zodanig uiteraard naar meer macht

Tweede bedrijf.
Rita ziet kansen om Ayaan ter dwarsbomen. Ze heeft gelogen! Ze heeft de naam van haar grootvader opgegeven in plaats van die van haar vader.
Ayaan wordt het Nederlanderschap afgenomen, uit de Kamer gezet en wordt feitelijk het land uitgejaagd.
Taida’s ouders worden met Taida het land uitgezet. Taida komt illegaal terug om haar over enkele weken haar eindexamen te doen.
Rita merkt dat, zet haar alsnog het land uit en door de grote protesten wordt geregeld dat Taida het examen op de Nederlandse Ambassade in Kosovo mag doen. Taida slaagt voor dat examen.
Rita maakt een hoop poeha, probeert de volgende stap om president van Nederland te worden via het lijsttrekkerschap van de VVD. Krijgt door al dat gedoe wel veel publiciteit, maar slaagt er niet in om lijsttrekker te worden.

Derde bedrijf.
Ayaan blijkt niet gelogen te hebben. Het gebruik van de naam van haar opa is volgens Somalisch recht niet verboden. Ayaan is dus de hele tijd gewoon Nederlandse geweest! Niets aan de hand. Ze had dus ook kamerlid kunnen blijven. Maar ze keert Nederland de rug toe en gaat naar Amerika.
Het hele politieke gedoe is dus voor niets geweest!
Taida is geslaagd en wil nu terugkomen naar Nederland om in Leiden medicijnen te studeren. Omdat de overheid overal loopt te leuren om meer buitenlandse studenten te krijgen, zal dat ook wel voor Taida geregeld moeten worden.
Het hele politieke gedoe is dus voor niets geweest!
Rita is weer terug op af, zit met een brevet van onbekwaamheid op haar blaren en zint wat ze nu moet doen om toch nog president van Nederland te worden.

6 REACTIES

 1. LOL!! Erg goed gedaan Hub. Het laat de waan van de dag zien waar de politici achteraan rennen in de hoop te kunnen scoren.

  En niemand weet wat dit soort toneelstukken de belasting betalen op jaar basis kost! Eigenlijk zouden de kosten van het inkomen van Verdonk afgehouden moeten worden.

  Politici zouden financieel verantwoordelijk gehouden moeten worden voor hun geld verkwisting!

 2. er was ook nog een belangrijke bijrol van de ambtenaar in dit tragedie? spel:
  die vergat te vertellen dat het in Somalie heel gebruikelijk is om de naam van je grootvader te gebruiken.
  Of was het die andere ambtenaar die nu ineens dit feit weet op te duikelen omdat het dan makkelijker is om Ayaan, Nederlands te houden?

 3. [1] Henri,

  Zouden we de politici niet meteen gewoon allemaal de laan uit sturen? Dan hoeven we ze niet achter hun veren te zitten wanneer ze wat uitvreten.

  Hub
  Wat een hilarische opera buffa! Dit wordt een kaskraker!

 4. Een buitengewone driestuiversopera, Hub :-\ 😕
  [3] Kunnen we die zeematroos Rita niet het land uitgooien ? ]= !-(

Comments are closed.