Vandaag maakte ons Milieufenomeen Pieter van Geel bekend dat hij begint met 2 miljoen euro van uw belastinggeld uit te geven voor “Energieboxen”.
Daarmee kan hij 5000 huishoudens (van de 7+ miljoen) een energiedoos cadeau geven. Later komen dan alle huishoudens aan de beurt, en dat gaat u dus ongeveer 2,5 miljard euro aan belasting betalen opleveren.

Maar denk nu niet dat je dan een doos krijgt waar energie uit komt. Neen, er zitten spulletjes in die jou nopen zuiniger om te gaan met energie. En als je dat dan consciëntieus doet, dan zou het kunnen zijn dat je energierekening minder stijgt dan zonder gebruik van die spulletjes.
Dat moet je dan afwachten, maar die belasting zult gij betalen.

Pieter schrijft in de Nieuwsbrief van de Regering:
7 jun 2006
2 MILJOEN EURO VOOR PROEF MET ENERGIEBOX Staatssecretaris Van Geel (VROM) stelt 2 miljoen euro beschikbaar voor een proef met een energiebox. Hiermee kunnen 5000 huishoudens vanaf eind 2006 energiebesparende producten bestellen.
Het gaat om producten als een energiemeter, een tochtweerder of een spaarlamp.

Met de energiebox kan 10% energie worden bespaard. De energiebesparing zorgt voor minder CO2-uitstoot en een lagere energierekening. Als de proef slaagt, krijgen alle Nederlanders een energiebox.

Energiebon
Verder wordt een haalbaarheidonderzoek gedaan naar een landelijk systeem voor energiebesparing via energiebonnen. Dit gebeurt in samenwerking met de detailhandel. Tegen inlevering van een bon *) kunnen huishoudens dan energiebesparende producten krijgen.

Het project energiebox is een initiatief van Greenpeace dat door staatssecretaris Van Geel wordt ondersteund.

Bron: Persbericht ministerie van VROM
Zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it… “Milieu en Pieter van Geel”.

8 REACTIES

 1. Weet iemand het antwoordnummer van het ministerie van van Geel?

  Dan kunnen wij al die dozen ongeopend retour sturen als zijnde milieuvervuiling. Kost helemaal niets (kost misschien een wandelingetje naar het postkantoor).

  Lijkt mij mooie actie. En als van Geel vanaf nu gewoon zijn adem inhoudt, scheelt dat weer de uitstoot van een heleboel CO2.

 2. Het lijkt wel of de enige mogelijkheid is, de ontvangsten van de overheid op nul te stellen en dan weer opnieuw te beginnen met als doel te eindigen met een budget waarvoor een percentage IB van vijf procent voldoende is, of zelfs beter een IB van nul procent met uitsluitend vrijwillige bijdragen van het publiek.
  Hugo van Reijen

 3. tochtweerder klinkt als een fantastisch object uit een Olie B. Bommel-boek. Die wil ik wel hebben. Een spaarlamp kun je gewoon in de winkel kopen.

 4. Wat denk je van het verplicht dragen van wollen borstrokken en lange onderbroeken in de maanden met een "R"?
  Dan kunnen alle verwarmingen een paar graadjes lager afgesteld worden.
  De politie mag toch al iedereen fouilleren, kunnen ze dat meteen controleren.

 5. [1] Keuze genoeg lijkt me

  Ministerie van VROM Antwoordnummer 10697 2501 WB ’s Gravenhage
  Ministerie van VROM Antwoordnummer 11004 2509 VE ’s Gravenhage
  Ministerie van VROM (afd IBS/U Huursubsidie) Antwoordnummer 10904 2501 WB Den Haag
  Ministerie van VROM (afd. IBS/U) Antwoordnummer 19500 2501 ZG DEN HAAG
  Ministerie van VROM (afd. IBS/U) Antwoordnummer 10687 2501 WB Den Haag
  VROM Projectbureau compensatie koopkrachttoeslag Antwoordnummer 3101 7320 VE Apeldoorn

 6. Mooi zo er kan geloof ik tot 10 kilo op zo’n antwoordnummer. Tijd om het doe-het-zelf pakket voor een eigen huis te sturen (5 bakstenen). Geheel gratis, op de portokosten na dan.

 7. Laat Pieter van geel dat geld liever spenderen aan duurzame energie,waar iedereen ook echt iets aan heeft op termijn ,want dit is is weer het typische haagse "geld over de balk smijten" beleid waar niemand iets aan heeft.
  Maar ja dat zal wel niet gebeuren want de het zijn natuurlijk uiteindelijk niet onze haagse vrienden die de dienst uitmaken maar de grote concerns als bv. shell en daar gaan pieter van geel en zijn trawanten echt niet tegenin.
  En het lijkt er toch verdacht veel op dat Greenpeace ,nu zij met dit soort onzinnige flauwekul komt ook volledig in de macht is van het groot kapitaal.

Comments are closed.