De overheid heeft daar echter geen enkele moeite mee!

Ik werd getroffen door een artikel van de Volkskrant: “Beslissen over ongeborene is traumatisch”.

Dit gaat over een ernstige zaak betreffende ouders die een zwangerschap laten afbreken vanwege ernstige afwijkingen van hun ongeboren kind. Dat dit traumatische gevolgen kan hebben, kan ik me goed voorstellen.

Het beslissen over anderen, zonder hun toestemming, is voor libertariërs onacceptabel.
Ik wil het hier echter niet hebben over abortus en de ouders. Dat is een onderwerp op zichzelf, met andere facetten dan de hier volgende.

Maar wel realiseerde ik me weer naar aanleiding van die Volkskrantkop dat de overheid wel degelijk en continu over nog ongeboren kinderen beslist.
De overheid heeft nu al bepaald dat dat ongeboren kind straks allerlei injecties moet krijgen, verplicht een jaar of 15 in een opleiding moet, en later moet gaan werken om allerlei overheidswensen te vervullen. Ongeveer de helft van wat hij opbrengt, moet hij verplicht afgeven aan de overheid. En nog veel meer wat het kind moet en niet mag.

Zo moet het kind later gaan werken om overheidsmusea in stand te houden, soldaten naar andere kanten van de wereld te kunnen sturen, de AOW van oudere mensen te betalen, artiesten te subsidiëren, Betuwelijnen te bouwen, geld te leveren voor de bankrekening van onderontwikkelde opperhoofden, en voor de vervulling van nog tal van andere wensen waar hij geen toestemming voor heeft gegeven.

Het wordt tijd dat meer mensen zich dat gaan realiseren en niet een (ongeboren) kind nu al tot slaaf te laten verklaren.

3 REACTIES

 1. Ja Hub en een van de ergste dingen is dat hij automatisch tot onderdaan wordt verklaard en hem wordt ingepompt dat er een bovendaan is,die majesteit wordt genoemd.Als je daar als kind al intuitief een hekel aan hebt, heb je maar je mond te houden of je krijgt een draai om je oren.

  Er zou in de grondwet moeten komen dat het woord onderdanigheid dient te worden geschrapt en al de afgeleide woorden daarvan.Onderdanigheid is de wortel van alle kwaad en belet de mens om zich vrij te kunnen voelen.

  Anne

 2. En die arme kinderen worden al met een staatsschuld geboren, die ze moeten helpen aflossen.
  Terwijl die schuld geheel buiten hen om is aangegaan. Maar die is ontstaan door verkwistende regeringen voor hen.
  Misschien worden ze daarom verplicht tot deelneming aan de talloze overheidsvoorzieningen. Om ze in te peperen dat ook zij geprofiteerd hebben van de overheid, en ‘dus’ verplichtingen hebben jegens die overheid.

 3. Is er niet altijd al iets beslist voor de ongeborene?

  Alsof het kind van Christenen de vrijheid heeft om als moslim op te groeien. Alsof het kind van arme ouders dezelfde keuzevrijheid kent in welke luiers hij zal dragen. Alsof het kind in sociaal-democratisch Nederland de keuze heeft om geen belasting te gaan betalen.

  Als de ongeborene echt wil dat niemand iets voor hem of haar beslist dan moeten we deze direct na geboorte op een onbewoond eiland achterlaten. Alsof dat vrijheid is…

Comments are closed.