Den Haag, Anna Blamanplein 123 , 20.00 uur
De Libertarische Partij nodigt u uit voor haar maandelijkse Bijeenkomst In Den Haag.


Henri Serton geeft een lezing met de titel:
Kapitalisme; wat het is en vooral, wat het niet is.”

(Door omstandigheden komt deze lezing in plaats van de eerder aangekondigde; deze zal op een latere Bijeenkomst worden gegeven).

In deze kernachtige lezing die voor het eerst werd gehouden op de Dag van het Kapitalisme op 4 juni, en daar met enthousiasme werd ontvangen, zal Henri ingaan op de aard van het kapitalisme.
Hij zal zijn persoonlijke visie geven op dit sociaal-economisch systeem. Aan de hand van enkele voorbeelden zal hij enige problemen signaleren en met een oplossing komen. Tenslotte zal hij een conclusie trekken die voor sommigen verrassend zal zijn.

Na zijn lezing zal Henri uitgebreid vragen beantwoorden zoals die mogelijk zijn over zijn relativering van de veronderstelde ‘non-interventie’-staat in de 19e eeuw in Engeland, Amerika, en Nederland.
——————————-
Bio van Henri Serton (1958):
Henri Serton werd in Eindhoven geboren en begon op 16 jarige leeftijd als schilder op de bouw. In 1979 kocht hij als fervente hard-rockliefhebber het album 2112 van de Canadese hard-rock band Rush. Op de binnenhoes van dat album werd verwezen naar de Amerikaanse filosofe Ayn Rand.

Via Ayn Rand leerde hij schrijvers als Ludwig von Mises en Henry Hazlitt kennen. Later ontdekte hij de libertarische beweging. Begin jaren-90 startte Henri met de HBO-opleiding voor geschiedenisleraar en haalde hij later zijn tweedegraadsbevoegdheid. Hij is een Vrijspreker -schrijver en geeft sinds februari van dit jaar ook lezingen. Filosofisch is hij een objectivist met een anarcho-kapitalistische insteek in de politiek.
_____________________
Zoals eerder aangekondigd, spreekt Stefan van Glabbeek op de Bijeenkomst van dinsdag 4 juli om 8 uur s avonds over “Neo-Boeddhisme: een religieus gat in de markt”. Vooral in westerse landen is het boeddhisme sterk in populariteit aan het toenemen. Meer over het neo-boeddhisme op www.neo-buddhism.com, een site die Stefan heeft gemaakt.
Stefan is ook een van de schrijvers van het boek over de ontwikkeling van het Nederlands-Vlaamse Libertarisme:
“De Markt voor Vrijheid”.
Dit is een boek dat interessant is voor iedere libertarier.
_____________________

Voor meer informatie over de Bijeenkomsten kunt u contact opnemen via de onderstaande communicatiemogelijkheden.
Met vriendelijke groet,
Toine Manders Voorzitter Libertarische Partij

Libertarische Partij p/a Haags Juristen College
Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77A
NL-2594 BB ‘s-Gravenhage
T 070-4262600
vrijh@wanadoo.nl

5 REACTIES

 1. Even een technisch puntje: de link naar http://www.neo-buddhism.com werkt niet in het artikel, omdat er een direct een komma achter staat.
  Ik kom weliswaar niet op die bijeenkomst, maar ben nieuwsgierig om wat voor "verassende conclusie" het gaat. Horen wij simpele niet aanwezige zielen dat later ook nog?

 2. [1] Als je het over mijn lezing hebt staat er:

  "Tenslotte zal hij een conclusie trekken die *voor sommigen* verrassend zal zijn."

  Daarmee bedoel ik dat er mensen zullen zijn die als ze mijn artikelen kennen, wel eens zouden kunnen weten welke kant ik uit zal gaan.

  En ja, het artikel zal hier ook een gegeven moment ook geplaatst worden.

 3. [2]
  Henri,

  Ik had het inderdaad over je lezing. Als het voor de meeste lezers van dit forum "niet verassend" is, moet je ook geen valse verwachtingen opwekken. Fraude mag niet volgens de meeste libertariërs. Al is het in dit geval misschien een creatief reclame-lokkertje.
  Ik ben in ieder geval blij dat het ook hier geplaatst wordt. Anders zouden sommige mensen hier wellicht ook gaan afvragen wat er daar precies gezegd wordt en of er misschien complotten gesmeed worden. 😉

 4. WAAROM besloot Henry Serton om als libertarier, of all things, geschiedenisleraar te worden. Geeft hij prive les en urgente stoomcursusjes misschien om geen maatschappelijk uitzuiger te zijn? Waar leeft tie van, en HOE groot is het kapitaal wat tie bij elkaar heeft kunnen schrapen, en waar hij het op historisch verantwoorde manier over gaat hebben van wat het niet zou zijn? Dan zal ik hier en nu zeggen wat hij er ECHT van af weet … hoewel het mij op voorhand vreselijk verdacht toelijkt.

  Mijn dertigjarige ervaring is echter dat je met minder dan honderd miljoen weliswaar een leuk zorgenloos bestaantje kan bekokstoven, maar nul comma nul netto impact of invloed hebt en al zeker in de politiek … In ieder geval NIET GENOEG om over te praten …

  Nu heb ik geen enkele probleem om hier op de man af wat vragen te stellen, maar in levende lijve kan het schnell aardig genant worden … Nu ben volgende week toevallig tussen twee kapitailstische steden … namelijk Singapore en HongKong, maar ik hoor er graag van.

 5. [4] ACP,

  Adam Smith zat ook in het onderwijs maar goed : volgende keer vragen we gewoon jou om het es komen uit te leggen : jij weet immers toch alles beter…of niet soms ?

  Verder is leraar een eerbaar beroep.Helaas is ook het onderwijs zo staatsgereguleerd en gesubsidieerd dat
  bijna alle onderwijs semi-staatsonderwijs is waardoor wie talent
  en ambitie heeft in die richting bij
  gesubsidieerd onderwijs terecht komt.
  Klein lichtpuntje daarbij is dan te lezen dat iemand zoals Henri "docent geschiedenis" is ant
  liever dat de kids les krijgen van iemand die pro kapitalisme en pro vrije markt is als Henri dan van de zoveelste
  socialist of feminazi of geiten-wollen-sok ? Of niet soms ?

  Groetz,

  Cincinnatus

Comments are closed.