… en met ueberhaupt elk doelpunt van om het even welk land.

Want als ik alleen maar zou juichen voor die van Oranje en niet evenveel vreugde ten toon zou spreiden wanneer een ander land scoort, dan maak ik me natuurlijk schuldig aan racisme en dat is strafbaar, toch?
Gek eigenlijk dat de overheid dit nog niet verboden heeft en dat ze geen regeltjes heeft gemaakt die het dragen van Oranje shirts verbieden of die voorschrijven dat als je een shirt van het ene elftal draagt, je een petje van het andere moet opzetten.

Misschien kunnen we Balkenende hierop wijzen, of beter Wouter Bos?

Ingezonden door M

8 REACTIES

 1. Nationalisme is de basis van het belastingstelsel. Iemand uit Limburg zou nooit voor de Hollandse dijken willen meebetalen als hij niet zou denken dat we tot hetzelfde land behoren. Nationale symbolen worden dus overeind gehouden en zeker Oranje. Maar ook bijvoorbeeld de Zeeheldenbuurten in elke stad, de lintjesregen, gezamenlijke vrije dagen, 5 mei en de drie nationale zenders. In letterlijke zin leven we in een Nationaal-Socialistische staat.

 2. tsja en hoe zit het met de (europese) integratie? die landen moeten toch samenwerken ipv tegen elkaar te vechten op de grasmat?
  Enne, hoe zit het met het hoogste nivelleringsgoed: iedereen gelijk?
  Dat betekent toch minimaal alles met gelijkspel laten eindigen?
  En, ik mocht weer niet meespelen, en anderen wel, das toch ook nie eerlijk?

 3. Je hebt helemaal gelijk.
  Het is ook laag bij de gropnd en racistisch om bv een oranje tshirt te dragen!
  Hiermee discrimineer je andere volken zoals de duisters, afrikanen etc.
  Van mij mag er onmiddelijk een verbod komen op het dragen van tshirts en vlaggen.
  Ja, ook de nederlandse vlag.
  Van mij mag wel uiteraard de vlag van de VN of de EU getoond worden!
  Ik zal morgen hierover kamervragen stellen aan de desbetreffende minister.
  vriendelijke groet

 4. [4] 100% mee eens.

  Ik ben zelf altijd de eerste om het op te merken wanneer een ander die lapsus begaat maar opteerde hier bewust voor het slordige taalgebruik van lui als Bos cq. de ’s linkse kerk.

  Groeten,
  M (die verder de gewoonte heeft om vooral niet op zijn eigen artikels te reageren)

 5. Viva Olanda!
  Dit superieure herrenvolk, opgegroeid in de zuigende bagger, de slijk en de veengrond, wist zich telkenmale een bestaan te veroveren in dit deze barre elementen. Ziedaar de overweldigende grootsheid van dit moerasvolk.
  Dit langste volk ter wereld, reikhalzend naar de zonnestralen wegens de diepte waarin het verkeert, hield staande in de bagger, en versloeg ooit het machtigste volk op aarde, het volk waar de zon nooit onderging.
  Zo’n volk, dat ook in staat bleek moraal EN de winst succesvol te combineren, kan nooit verslagen worden door al die inferieure, slappe volken die het meeste zomaar van de natuur cadeau kregen.
  Ook Amerika baseerde haar bestaan op een HOLLANDS filosofisch geschrift.
  Om die redenen kan oranje NOOIT verslagen worden, zijnde de creme-de-la-creme van dit Hollandische Herrenvolk.
  Mocht dit gebeuren, dan is er sprake van pech en/of onrechtvaardigheid.
  De oranje-zon schijnt voor de gehele aardbol!
  En de leren zak bewijst dit!
  En hierom haat ik deze periode in de geschiedenis van Holland, en ben zeer blij dit land regelmatig te mogen verlaten.
  Ik weiger ook om onder oranje vlaggetjes door te rijden, en maak liever een omweg. Kinderachtig? Inderdaad. Net zo kinderachtig als die vlaggetjes.
  Slechts 1 ding: ik waardeer de onafhankelijkheid en de eigenzinnigheid van Van Basten. Alleen om hem zou ik Oranje de overwinning gunnen.
  Maar Holland? Dat landje dat zich zo graag uitlevert aan Brussel? Braak.
  ‘Je ne maintiendrai plus’.

 6. hmm..noemen jullie jezelf nou libertarist? Waarom zouden jullie in godsnaam voor het Nederlands elftal zijn dan? Dat zijn toch gewoon 11 individuen uit een staat die julie niet mogen?

 7. Deze collm vind ik regelrecht belachelijk! wat heeft voetbal nu met politiek te maken? helemaal niets! Waar gaat het naartoe als je een shirt van je favo voetbal ploeg draagt en daarvoor als racist afgeschildert wordt! sorry dit kan er bij mij niet in.

Comments are closed.