Hoorde u die knal!??

Dat leek er op alsof er een kabinet omviel!

Waardoor?
Omdat er eens een meisje uit Somalië, Ayaan, was dat uit haar land wilde vluchten om zelf haar leven te bepalen. Via via was Nederland het beloofde land.

Om daar binnen te komen, was het nodig een boel papieren in te vullen en dingen te vertellen die de machthebbers gunstig stemmen. Bovendien moest je ook nog zorgen dat je veilig bleef van je achtervolgers.
Haar vader heette Magan, haar opa Ali. Ze mocht kiezen welke naam, maar wist dat niet eens. Ze koos Ali. Dat heeft ze overigens al sinds 2002 overal rondverteld.

Ze kwam Nederland binnen en werd zelfs (via via) Parlementslid.
Toen zat ze echt in de ingewanden van het monster, en toen op een gegeven dag, een andere politica, een ex-gevangenisdirecteur, vier jaar later, dacht te kunnen gebruiken dat het meisje dus gelogen had, begon een merkwaardig proces.

Ayaan werd, niet letterlijk maar wel de facto, Nederland weer uit gejaagd, en de vooral socialistische kamerpolitici gingen protesteren. Dit mondde uit in de val van het Nederlandse kabinet!!

Alleen omdat een meisje uit Somalië niet wist of haar naam Ali of Magan was. Zonder deze futiliteit was het hele onfatsoenlijke gedoe van de laatste dagen niet gebeurd.
Het goede ervan is echter dat nu iedereen die durft te kijken en te denken, weer een duidelijker beeld gekregen heeft van de politici.

Het toont heel goed aan hoe de politici in hun eigen belang werken. Alles draait om hun eigen belang en positie.
Iedereen die maar een klein stukje van de debatten in de Tweede Kamer tussen die lieden die zogenaamd het landsbelang behartigen, gezien heeft, moet bijna over de nek van deze gebeurtenissen.

Is er nu nog iemand die toch nog gaat stemmen bij de nu komende verkiezingen?

P.S. Let wel, het geritsel is nog niet afgelopen. Lijmpotten zijn al uit de kast gehaald. Het zou ons helemaal niets verwonderen als het meerendeel van de huidige maffia straks gewoon doorgaat.
Wij zullen dit volgen.

19 REACTIES

 1. Hubert geeft hier de essentie weer van het theaterstuk dat in een groot aantal afleveringen speelt ten vermake van het Nederlandse volk: de nagel aan de doodkist van het Nederlandse politieke leven.
  Hugo van Reijen

 2. Ik weet niet zeker of Verdonk dit geval echt als stunt heeft gebruikt. Zou kunnen, maar dat is dan niet helemaal gelukt. Of de uitkomst is precies wat ze wilde, maar of dat soort Machiavellistische acrobatiek eigen is aan politici vraag ik me af. Het samenzweren en duivelse plannetjes uitbroeden van de gemiddelde politicus lijkt meer op een schot in het donker, in de hoop dat je het juiste doelwit raakt en de kogel niet terugketst.
  Bovendien vraag ik me af of Verdonk het überhaupt goed had kunnen doen. Zembla en Hirsi Ali, en de daarop volgende kamervragen dwongen haar toch min of meer tot een (voorlopige) uitspraak? Als ze had gezegd dat Hirsi Ali (in een voorlopige beslissing) mocht blijven, zou links onmiddelijk staan te schreeuwen dat ook alle "vergelijkbare" gevallen (lees: alle afgewezen immigranten) mochten blijven. Dat ze van Hirsi Ali excuses eiste (ook al had ze daarbij niet politieke machtsdruk mogen toepassen), lijkt me vrij begrijpelijk. Overigens had Hirsi Ali ook kunnen weigeren dat in die verklaring te zetten, en desnoods naar de rechter kunnen stappen. Dat ze dit niet deed omdat dit niet "opportuun" was in verband met haar verhuizing naar de VS is een beetje een slap excuus. Sinds wanneer dicteert de gemakzucht of de agenda van Hirsi Ali de termijn van bestuurlijke or rechterlijke beslissingen?
  Als dit alles iets duidelijk maakt, is het dat het systeem niet deugt. Welk systeem geeft aan een minister de discretionaire en discriminerende bevoegdheid om naar willekeur te beslissen op wie, en hoe, de wet wordt toegepast? En dan nog een bezopen wet, die in feite onuitvoerbaar is omdat de criteria van immigratie niet te controleren zijn, en bovendien vrijwel neerkomen op uitlokking van fraude, omdat geen enkele immigrant met z’n volle verstand de waarheid zou zeggen als dit betekent dat hij terug moet naar de armoede en omstandigheden van zijn eigen land. Dat dit fraude is, klopt formeel gezien. Maar fraude in natuurrechtelijke zin is iemand van eigendom ontdoen door te liegen. Dat doet een immigrant die in een land wil worden toegelaten niet. Als je dan immigratie wil beperken (zoals ik), doe het dan in vredesnaam met criteria die fraude-ongevoelig zijn, zoals een quotum, of iets dergelijks.
  Uiteindelijk, ik heb het debat gekeken vanaf het wachten op Zalm, tot en met het einde (met een steeds langere pauze omdat ze na de flater-uitspraak van Balkenende kennelijk even hun verhalen moesten gelijkschakelen), is het inderdaad één en al theater. Zelfs slechte reclame is reclame, zullen ze gedacht hebben. De samenzweringen en resultaten daarvan in de politiek zijn ondoorgrondelijk, maar het zou me niets verbazen als dit showtje in volledige samenspraak van oppositie en regeringspartijen is opgevoerd, om de burger geïnteresseerd genoeg te krijgen om naar de stembus te gaan. Het doet me sterk denken aan het laatste Paarse kabinet, dat "viel" vanwege Srebrenica. Grappig dat ze daarbij toch tot vlak voor de officieel geplande verkiezingen hebben gewacht.

 3. Ik vind het prachtig om te zien hoe hypocriete Linksche politici zoals Bos en Halsema eerst tekeer gingen tegen Hirsi Ali en haar nu opeens aan alle kanten steunen en ophemelen. Ze zou eerst polariseren, de emancipatie van moslims en vooral hun vrouwen tegengaan en de multi culti ideëen van Linksch ondergraven.

  Maar nu niet meer. Nu is ze opeens Zielig, een opgejaagde vrouw en vooral Slachtoffer. Dus is Halsema opeens een vriendin van Ayaan. Let op: Eerst was het Hirsi Ali, of Zij, nu is het Ayaan. Saillant verschil, of niet?

  Ik hoop van harte dat Hirsi Ali zichzelf niet als slachtoffer ziet. Maar ik heb het idee dat dat wel goed zit.

 4. Op marktplaats:

  Tweedehands politicus, zeer koopwaardig, weinig gebruikt,
  Zoekt werk waar zij capaciteiten voor heeft, dus graag onproductief, iets in beleid of zo, waar het boven de werkelijkheid staan een pre is.

 5. Wil je wel je stemrecht gebruiken, maar heb je geen keus? Stem blanco!

 6. Demonstratief je stembiljet verscheuren in het stemlokaal en in twee delen aanbieden.

  Dat is blanco met boodschap en dat is wat ik ga doen.

 7. Dat "meisje uit Somalie" bracht zelf echter alles behalve vrijheid. Eerst de hetze tegen de islam flink doen oplaaien, vervolgens met allerlei speciale verbodjes en regeltjes komen voor de doelgroep. Ik mis dat mens als kiespijn.

 8. [9] Is er op de stemmachines een vakje "Blanco"?
  En geef je door "iets" in te vullen niet aan dat je wel met het systeem meewerkt? Alleen dat je het niet eens bent met de poppetjes op de lijst?

  Misschien aardig en nuttig als je eens een artikel hierover maakt?
  Zeker nu de verkiezingen in een stroomversnelling zouden kunnen komen.
  Stuur dan naar mij:
  hub@vrijspreker.nl

 9. Er wordt wel eens beweedr dat wie niet gaat stemmen, niet mag klagen. Zo’n typische volkswijsheid.

  Het tegendeel is waar. Zoals Hub al terecht aanhaalt: wie stemt, stemt ook in met "het democratische systeem" en heeft zich dus neer te leggen bij de uitkomst ervan. Wie, niet stemt, laat (vermoedelijk) blijken niets te zien in het systeem, en heeft het volste recht om te klagen.

  Weer een politiek-correcte, door politici graag gehoorde en gebruikte volskwijsheid ontmanteld. 😉

 10. [10]
  Ja, tenmiste in Amsterdam. daar kun je blanco stemmen.

  Ik ben overigens een sterk voorstander om de niet stemmesr ook zetels te geven. Als bijvoorbeeld 40% niet opkomt of blanco stemt, dan moet 40% van de zetels onbezet blijven. Dat scheelt ook weer een hoop aan kamerledenvergoedingen 🙂

 11. [10]
  wordt aan gewerkt [… maar eerst mijn tourtoto op orde zien te krijgen :)]

 12. [3]
  Waarom heeft Verdonk dit allemaal willen onderzoeken? Was dit niet een taak van het openbaar ministerie en het gerecht?

 13. Grappig dat ze zeggen dat de herverkiezingen pas in de herfst zullen zijn: in de tussenliggende maanden doen ze helemaal niets.

  Dit bewijst weer eens dat politici helemaal geen nuttig werk verrichten.

  Want stel je voor dat een directeur van een bedrijf zou zeggen: de directie stapt maanden lang op, in de tussentijd wordt het bedrijf niet bestuurd.

 14. [14]
  Kurt,

  Ik weet het niet helemaal zeker, maar moest dat niet van de Tweede Kamer?

 15. [12] Ik vind het een fenomenaal idee! Het failliet van de Nederlandse politiek kan niet beter worden aangetoond dan door een half lege Tweede Kamer!
  Het scheelt ook in het aantal praatjesmakers.

 16. [12] [17]
  Maar besluiten kan alleen bij meerderheid.

  Dus als 40% van de kamerzetels niet bezet is, leidt het tot nog meer consensuspolitiek. Je zal dan nauwelijks nog ingrijpende veranderingen (denk aan het nieuwe zorgstelsel) kunnen doorvoeren.

  Ook een grondwetswijziging (2/3 meerderheid) wordt dan onmogelijk (tenzij je dat bij referendum doet).

  Je doel is marginalisatie van de politiek, maar feitelijk is het resultaat dan een bevriezen van de status quo. Is dat wel zo gunstig ?

Comments are closed.