Dag van de bouw, dag van de mantelzorg, dag van de soap, dag van het park, dag van de stilte en nog een topper is de week van het brood.


Iedereen is vrij om deze nonsensdagen te vieren net als ik vandaag bijvoorbeeld de ‘dag van Samuel’ of de ‘week van Van Kiel’ kan aankondigen en vieren, het verschil als altijd is dat voor de ‘dag van Samuel/de week van Van Kiel’ geen subsidie is gebruikt om die uitgebreid te propageren.

Laat het duidelijk zijn dat ik een ‘dag van Samuel/week van Van Kiel’ georganiseerd wil hebben zodat iedereen mijn geweldigheid ongekend heftig kan vieren en dit doet voor een dag lang met behulp van alcohol, drugs en als afsluiter een landelijke orgie ter viering van mij. Maar, nog beter zou een ‘dag van het opsodemieteren’ zijn. Tijdens deze dag vieren we het feit dat deze dag één van de weinige is waarop geen staatsgerichte nonsens opgedrongen worden aan den burgers.

Afgezien van ‘de dag van het opsodemieteren’ ben ik bereid in al mijn goedheid om ‘de dag van het kapitalisme’ ook toe te staan. Jammer genoeg is niet iedereen zo dol op de dag van het kapitalisme als wij hier op de Vrijspreker site zijn; Links Socialistische Partij. (Is er een ander soort socialisme dan?)

Dan blijft er nog een enkel probleempje over, namelijk wanneer ‘de dag van het opsodemieteren’ gevierd moet worden. Elke dag lijkt al bezet te zijn. Datum iemand?

10 REACTIES

 1. Als die LSP jongens en meisjes aan jouw landelijke orgie meedoen, dan vrees ik te moeten passen 😉
  Waarom gaan we niet meteen voor de eeuw van het opsodemieteren?

 2. BELANGRIJK!
  Het is zeer leerzaam om het stuk van de linkse socialisten te lezen. (Link in stukje van Samuel)
  Niet omdat het nieuws brengt, maar om al dat onbegrip, kromme redeneringen, drogredenen, verkeerde weergave van feiten en onjuiste conclusies eens bij elkaar te zien.
  Er is voor de Vrijspreker nog veel te doen om deze propaganda te ontmaskeren.

 3. Wat een cynisch en verzuurd stelletje zeiksnorren is die LSP zeg, iedereen in de wereld is slachtoffer van iets… Als de LSP het voor het zegen had, zou Belgie er nu uit zien als het Albanie van 10 jaar geleden.

  Suggestie voor datum: 1 april. Als dit samenvalt met een andere feestdag, dan moet maar effe plaats maken.

 4. [3] Ik vond het zo een geweldig krom stuk dat ik het ergens erin wilde verwerken. Inderdaad, Vrijspreker, iedereen moet dat echt lezen omdat het en hilarisch en diep triest tegelijk is.

 5. [2] ik begreep de dag als een dag "waarop geen staatsgerichte nonsens opgedrongen" wordt, en dan, quite frankly, verkies ik een eeuw (en langer nog, als het waar is dat we mogen hopen om langer te leven).

 6. [5] Typerend aan het hysterisch LSP-geloel is dat ze het falen van het socialisme of staatsinterventie in de
  schoenen van het kapitalisme schuiven.

  Zo hebben ze het over de werklozen wat dan de schuld van "het kapitalisme zou zijn"….over de torenhoge lasten op
  arbeid en de enorme bureaucratische romslomp die het voortdurend staatsingrijpen op de arbeidsmarkt meebrengt,hoor je deze zwetsers niet.

  Ze jammeren over Afrika en de armoede
  en ellende daar en het is allemaal de
  schuld van het kapitalisme….maar
  vergeten te melden dat in Afrika na de
  onafhankelijkheid overal socialistisch of communistisch geïnspireerde regimes
  aan de macht kwamen die vakkundig
  hun landen en de economie om zeep hielpen.Meest recente voorbeeld is
  de Marxist Robert Mugabe in Rhodesië
  die het in 1980 (toen hij aan de macht kwam) tweede rijkste land van Afrika
  tot een economisch rampgebied heeft omgeturnd…eerder had je Nkrumah,Nyere,Mengistu (die met z’n
  gedwongen collectivisering de hongersnoden in Ethiopië veroorzaakte)enz…

  Socialisten werpen zich steeds op als
  de verdediger van de kleine man, als de vriend van armen en rechtelozen
  maar socialisme is het systeem bij uitstek dat zorgt voor armoede, werkloosheid,achteruitstelling en rechteloosheid…dat de zwetsers bij de LSP dat niet willen zien, maakt hun
  of erg dom of erg evil of (en dat lijkt mij het meest waarschijnlijk) een combinatie van beide.

  Groetz,

  Cincinnatus

 7. Ik heb gisteren een documentaire van Tegenlicht gezien. Het ging over armoedebestrijding. Ik had het volgens mij al eens eerder gezien, en hoewel er zinnige stukken in zaten, zaten er ook dezelfde soort tenenkrommende redeneringen in als in dat LSP stukje. Zo werd er een president van Tanzania (of i.d.) geïnterviewd, die het nu wel eens tijd vond om "terug te komen" op het afstoten van taken van de overheid, omdat bepaalde zaken die hij wilde dat zouden gebeuren, niet onder de "vrije markt" gebeurden. Ten eerste vraag ik me af of Tanzania een vrije markt had en zoveel overheidstaken heeft afgestoten. Ten tweede vind ik het bizar dat socialisme blijkbaar 50 jaar de tijd heeft gekregen om zichzelf te "bewijzen", maar kapitalisme al na de eerste voorzichtige schreden wordt teruggedraaid omdat het niet meteen manna uit de hemel laat vallen. En ten derde: Is het ooit bij die man opgekomen dat er misschien een goede reden is dat het kapitalisme of de vrije markt bepaalde zaken juist niet doet?
  Zoals het aanleggen van een weg, puur om een straatarme, dun uitgezaaide bevolking toegang tot een ziekenhuis te geven in een grote stad, omdat dat niet winstgevend (of kostendekkend) kan zijn. Die mensen kunnen wellicht beter richting een wat grotere stad verhuizen, waar wel doktoren en werkgelegenheid zijn.
  Dat het verstrekken van gratis HIV-remmers misschien niet een briljant idee is in een bevolking die verder al afkerig is van condooms of monogamie, omdat je daarmee het makkelijker maakt om onverantwoordelijk te zijn, en de kosten uiteindelijk dan toch door iedereen moeten worden opgebracht?
  En dat het wel een beetje vreemd is om kinderen uit te sluiten van scholing omdat ze geen boeken of uniformen hebben. Is het nu echt niet mogelijk, in een vrije markt, dat men de kinderen zonder uniform, en met klassikaal onderwijs (of zo mogelijk thuisscholing) kan leren lezen en schrijven en rekenen? Of dat de armsten een lening kunnen krijgen, omdat ze die later kunnen terugbetalen met het hogere inkomen dat ze door die opleiding krijgen?
  Nee, zegt meneer de president dan, omdat "kapitalisme", of het meest slappe druppeltje aftreksel daarvan, niet onmiddelijk zorgt voor driebaanswegen naar iedere uithoek van het land, spotprijzen voor voedsel, universeel eersteklas onderwijs, en een ziekenhuis in ieder gat met drie boerengezinnen en een kip, is het "tijd om de boel terug te draaien".
  En dan lopen ze in zo’n documentaire vrolijk te verkondigen dat corruptie en machtsmisbruik, onverantwoordelijk ingerichte overheidsfinancieën, etcetera, "cliché’s" zijn, en dat er meer naar de "praktische" problemen gekeken moet worden. Zoals klamboenetten tegen malariabestrijding. Uiteraard op kosten van het Westen, met haar vuige kapitalisme. Althans wat daarvan over is. Prachtig om te kunnen afgeven op een systeem dat uiteindelijk de gekoesterde socialistische systemen kunstmatig in leven moet houden, zodat de Afrikanen niet meer dood gaan aan malaria, maar aan iets anders, wat dan weer de schuld krijgt van de problemen. Symptoombestrijding heet dat. De oorzaak, namelijk een gebrek aan vrijheid en liberale grondrechten in Afrika, is slechts een "cliché".

 8. In Vlaanderen beleven we nu de maand van het composteren. Dit vind ik dan weer wel een goed idee! Alle politici op een mesthoop, wat wormen erbij, flink trampelen en het resultaat: een vruchtbare bodem voor een vrije en welvarende samenleving.

Comments are closed.