En meer van die politieke nonsense


De EU heeft bepaald dat de Nederlandse Overheids Omroep 80 miljoen moet terugbetalen aan de staat. Nee, niet denken dat dit aan de belastingbetaler terugbetaald gaat worden! De staat heeft nog genoeg andere mooie plannen om dit geld te verspillen.

Leerzaam is daarvoor te lezen wat en hoe de Lousewies-oplossing werkt:
De omroep moet terugbetalen aan de staat. Dat heeft Brussel uitgemaakt. Dus dat gebeurt.
Maar als de staat dat belastinggeld terug heeft, dan wil Lousewies dat het via een achterdeur weer naar de omroep gebracht wordt!

Zelden hebben we een overheid-zwendel-ritsel-truc zo openlijk zien spelen!
———
Hier volgt het hele NOS bericht:
22 Juni 2006 15:40 vd. Laan: overleg over omroep-boete
Staatssecretaris Van der Laan wil dat de omroepen niet de dupe worden van het besluit van de Europese Commissie. Die heeft bepaald dat de Publieke Omroep 80 miljoen moet terugbetalen aan de staat. Volgens Brussel hebben de omroepen van 1994 tot 2005 te veel steun ontvangen.
De commerciële zenders hadden bij de Europese Commissie een klacht ingediend wegens concurrentievervalsing. Die is door Eurocommissaris Kroes toegewezen.

Van der Laan wil overleg met Brussel om te voorkomen dat de Publieke Omroep schade lijdt. Ze wil dat het geld dat wordt terugbetaald uiteindelijk weer naar de omroepen gaat

7 REACTIES

 1. Een van de 1e keren dat ik iets positiefs hoorde van de EU. Maar ja, zonder de politiek was deze subsidie niet eens verschaft dus het is een beetje een kip-ei verhaal.

 2. Ik vraag me af welke aandeelhouders achter de commerciële staan. Alleen grote aandeelhouders kunnen na twaalf jaar een wapen van 80 miljoen via Brussel naar Hilversum sluizen.
  Van der Laan zit nog in het oude plan waarin de Publieke Omroep een recht van bestaan heeft en de burger kan opvoeden met giften. Giften van….aandeelhouders.

 3. Ik vraag me af hoe het met betalingen aand andere europesche landen gaat, hoeveel geld wordt er uitgegeven aan doelen terwijl men het oneigenlijk besteed of gewoon steelt?
  Staat me vaag iets bij dat de heer Melkert een beginnend schandaaltje aan z’n broek had tijdens paars iets met melkertbanen of het CWI of iets dergelijks(uiteraard nooit meer wat van gehoord)

 4. wanneer vdL wil dat het geld uiteindelijk toch weer terug naar de omroepen gaat, gaat ze in tegen de de regels van de EU.
  Kan ze aan Rita vragen hoe om te gaan met ‘regels zijn regels’
  En vervolgens zich afvragen waarom steeds meer burgers minder overheid en regels willen

 5. NOS hoeft boete niet zelf te betalen

  Zie: http://www.elsevier.nl/nieu

  Dit artikel opent met:
  –De NOS hoeft de boete van bijna tachtig miljoen euro die is opgelegd door de Europese Commissie (EC) niet zelf te betalen. Dat zei staatssecretaris van Media Medy van der Laan (D66) donderdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer. Het kabinet zal volgens haar ‘een weg vinden’ om het geld vrij te maken.–

  Inderdaad niet denken dat dit aan de belastingbetaler terugbetaald wordt! De oplossing blijkt nog briljanter. Niet de Publieke Omroep, maar WIJ ‘mogen’ d.m.v. vrijgemaakt (belasting)geld, uiteindelijk d u b b e l betalen.
  …Wat een feest…!?

 6. Ja he.
  Je kunt onze overheid van alles beschuldigen, behalve creativiteit!
  Eigenlijk is de politiek een komedie, om dagelijks mee te lachen, maar helaas erger ik me nog teveel aan hun.
  Maar hier moet ik weer om lachen.

Comments are closed.