Voor wonderen en mirakels hoeft men tegenwoordig niet alleen bij de katholieke kerk zijn, de linxe kerk kan daar ook in voorzien

Zo gaat PvdA-paus Zijne Kameraadschap Wouter Bos het aow-wonder verrichten: hij wil de “rijke” aow-ers, de sukkels dus die hun leven lang hebben gesappeld voor een aanvullend pensioentje, mee laten betalen aan de aow van “arme” aow-ers, de slimmerds dus die altijd alles meteen hebben verbrast en dat allemaal zonder dat er ook maar 1 aow-er er op achteruit zal gaan !

Kennelijk heeft de Heilige Bos een miraculeuze manier gevonden om mensen geld af te pakken zonder dat het ze geld kost.

13 REACTIES

 1. Hoeveel rijke AOWers zijn er eigenlijk? Toch bij lange na niet genoeg om het te dekken?

  Beetje belachelijk dat de PvdA nooit een oplossing ziet in het snijden in de kosten op andere uitgaven. Elke plannetje van de PvdA moet met een belastingverhoging gepaard gaan.

 2. Dat heet SOCIALISME Wladimir, de manier om mensen hun geld af te nemen en te geven aan anderen op dreiging van geweld. Deze hele AOW cyclus is dus niet anders.

 3. [3] deze ccylus is anders omdat niet een aow er op achteruit zal gaan, dus ook niet die "rijke stinkerds" van aow-ers die geplukt gaan worden.

 4. De definitie van "rijk" moet in dit geval ook met een korreltje zout worden genomen; Woutertje heeft het over aow.ers met een inkomen van 10.000 per jaar, deze mensen noemt hij "rijk".
  Dit terwijl hij zelf in twee maanden meer van de belastingslaven weet te stelen.

 5. Woutertje past wel heel bijzondere rekenmethodieken toe. Hij zegt onderanderen dat als zoiets langzaam ingevoerd wordt, niemand er op achteruitgaat.

 6. Er is maar 1 zekerheid… Het maakt niet uit wat "onze" overheid verzint… Je wordt er nooit beter van!

  Er zit altijd een boomerang effect aan, dat breed uitgemeete voordeeltjes dubbel zo hard weer bij je weghaalt.

 7. [5] Volgens mij betreft het hier puur en alleen een AOW-uitkering van 10.000 Euro per jaar en niet het volledige inkomen (incl. pensioen). Dat is bijna 200 Euro per week. Volgens mij is dat voor AOW-begrippen redelijk veel. Ik meen begrepen te hebben (correct me if I am wrong) dat een ‘gemiddelde’ AOW-uitkering beduidend lager ligt dat 200 Euro per week.

  Desalnietteplus ben ik het uiteraard niet eens met het voorstel van Wouter Kabouter Opzouter, zoals met alle voorstellen. Hij levert het zoveelste bewijs van de onbetrouwbaarheid van de overheid als ‘verzekeraar’.

  Wanneer wordt ‘het volk’ nu eens wakker?

 8. [5] "Rijk" is het toverwoord voor socialisten om van alles te mogen flikken.

  Rijk = fout, dus mag je ze terugpakken door hen geld af te nemen.

 9. [2]

  We hebben in NL op 16,3 miljoen inwoners ongeveer 2,5 miljoen AOWers, die kosten ca. 21 miljard. Het per capita inkomen van de rijkste 10% NLers is rond de 70 mille en van de armste 10% ca. 8 mille.

  Als je die rijkste 10% voor de armste 10% zou willen laten betalen kost hen dat dus 8/70×100%= 11,4% in koopkracht. Spreid je de kosten over de hele bevolking dan wordt het uiteraard een stuk minder. Overigens krijgt Beatrix ook AOW, maar die geeft het weg aan een goed doel. 😉

  De AOW zou tot in lengte van jaren betaalbaar blijven (evenals andere uitkeringen, zoals de bijstand) als we de premies geen premies meer noemen maar gewoon belasting. Dan gaat dat geld in de algemene middelen en geef je het alleen nog maar aan die mensen die geen ander inkomen hebben, of een zo klein aanvullend pensioen dat ze daarmee alleen het bestaansminimum (pakweg 10 mille) niet halen.

  Ook de AOW wordt dan, net als andere uitkeringen, inkomensafhankelijk. Daarmee kan je als overheid met veel minder geld toe.

 10. [8] Voor 2 personen die [8] samen wonen is het ongeveer l200 euro per maand en met die l0.000 bedoelt bos het pensioen wat er nog bovenop komt.Mensen die nog meer pensioen hebben zouden dan bij moeten betalen.
  Een alleenstaande heeft geloof ik iets van870 per maand plus pensioen.Ook de mensen met kleine pensioenen moeten volgens dut plan (geloof ik) meebetalen maar dan naar draagkravht of zoiets.
  De hele discussie wordt natuurlijk weer heel anders als je ziet wat er van die inkomens weer in de schatkist komt, denk aan alle accijns en btw en milieuheffingen., wegenbelasting, bekeuringen, kijk naar de belastingposten die in de enrgienota’s is verwerkt.
  Je kunt je afvragen: is doodgaan nog gratis.Nee hoor. Ik weet van iemand (enig kind) die anderhalf jaar geleden haar moeder heeft begraven en nog steeds geen uitsluitsel heeft over het kleine erfenisje. Op haar vraag aan de executeur-testamentair deeldie die haar vrolijk mee, dat het nog wel anderhalf jaar kon duren.Ze waren nu bezig met de aangiftes IB l993/l994 van moeder.En dat terwijl elk jaar trouw de boel is ingediend en afgewikkeld tot en met 2004! Met definitieve aanslagen en al.
  Het zijn lijkenpikkers in Den Haag.Het wordt steeds erger, omdat alles als zoete koek geslikt wordt door iedereen.

  Anne

 11. [11] P.S. Het probleem is dat elke familie het alleen probeert uit te zoeken,hutje en mutje bij elkaar legt,niemand durft de vuile was buiten te hangen.Gebrek aan solidariteit etc.

  Maar het is gewoon: heden ik en morgen gij!Anne

 12. Liberalen filosoferen in de wandelgangen over de mogelijkheid dat beoogd nummer twee Verdonk bij de komende Kamerverkiezingen meer (voorkeurs)stemmen in de wacht sleept dan nummer één Rutte.
  Zo’n onverwachte stembusuitslag zou de machtsverhoudingen binnen de VVD geheel op z’n kop zetten. Dan krijgt Verdonk – later dan algemeen werd aangenomen – misschien toch nog wat ze wilde: de hoofdprijs, in plaats van die akelige tweede prijs.
  Beide kandidaten op plaats 1&2 op de VVD lijst voor de Tweede Kamer volgend jaar sluiten paars niet uit (samenwerken met de PvdA), dus rationeel is alles mogelijk, een stem op de VVD in 2007 kan net zo goed een stem stem op de PvdA zijn.

  Anno

Comments are closed.