Een pleidooi voor een volledige immigratiestop op deze website schokte mij onlangs.
Het pleidooi schokte mij, omdat een dergelijke stop mij niet alleen onrechtvaardig, maar tevens uiterst schadelijk voor het ontvangende land toeschijnt.

Tevens ontrolde zich voor mijn geestesoog reeds het tafereel van Griekse stranden op Lesbos, Chios, Samos, Symi, Kos, Rhodos en andere eilanden waarvoor Europese kanonneerboten heen en weer kruisen en binnen het gezichtsveld van de op de stranden bivakkerende tourist hun dodelijke kogels afvuren op hen die op welke manier dan ook de zeestraten dreigen over te steken teneinde zich in Europa te vestigen en daar een betere toekomst op te bouwen.
Uit Nederland schijnen momenteel veel meer mensen te vertrekken dan er aankomen.
Ik vermag derhalve niet in te zien, waarom er niet wat meer immigratie plaast zou kunnen vinden, al dan niet geselecteerd.
Het sluiten van de Europese grenzen lijkt mij een heilloze weg.
Als bezwaar tegen het verkopen van Nederlandse paspoorten hoorde ik onlangs dat het hiervoor ontvangen geld toch maar op de grote overheidshoop terecht zou komen, zonder dat het voor verlichting van het budget gebruikt zou worden.
Dat is best mogelijk, maar ik heb in dat geval wel een oplossing.
Waarom zouden wij dit geld niet verdelen onder degenen die uit Nederland vertrekken?
Wanneer men uit wenst te gaan van een stabiel inwonersaantal, kunnen bij
afname van de bevolking ten gevolge van een geboortedecres en het vertrek van zovelen, regelmatig nieuwe personen toegelaten worden.
Het geld dat deze personen willen betalen, kan onder toepassing van bepaalde formules en sleutels verdeeld worden onder hen die vertrekken.
Op deze wijze kunnen verschillende wensen gehonoreerd worden en doeleinden gediend worden , zoals bij voorbeeld de wens van een rijke Vietnamese fabrikant die met zijn vrouw en twee kleine kinderen dolgraag naar Nederland wil emigreren en daarvoor bereid is te betalen en het verlangen van een Nederlandse familie om te vertrekken en elders iets op te zetten. Zij kunnen dan het geld dat de Vietnamees neerlegt, hiervoor gebruiken.
Wat is er tegen een dergelijke uitwisseling waar iedereen voordeel bij heeft ?
Vermoedelijk niets, maar een ambtenaar zal zeker 64 bezwaren kunnen bedenken!
Hugo van Reijen

11 REACTIES

 1. En wie bepaalt hier wat een stabiel inwonersaantal is? Is het 16M van vandaag de dag nu de norm? Of is 10M ook een leuk getalletje? En wat als onze rijke Vietnamees na 5 jaar bankroet is? Een uitkerinkje dan maar of dan toch maar weer retour Vietnam? Ga jij garant staan voor onze rijke Vietnamees? Ik in ieder geval niet.

 2. Nou Hugo zoveel social engineering en herverdeling uit de geest van een libertarier dat slaat me wat tegen!
  Niet alleen een ambtenaar maar ook een libertarier kan daar 64 bezwaren bij plaatsen.
  Wat er tegen een dergelijke uitwisseling is waar iedereen voordeel bij heeft is de verplichting ervan, om maar wat te zeggen.

 3. voorlopig zijn het vooral ambtenaren geweest die wel meer dan 64 redenen verzonnen hebben waarom massale immigratie van ultra bekrompen mentaal en cultureel in de zevende eeuw verkerende analfabete godsdienstwaanzinnigen uit de rif of zuid-oost anatolië zo goed en ‘verrijkend’ voor ons land en europa is. nog maar niet te spreken over de tienduizenden frauderende asielzoekers die hier comfortabel in een hangmat liggen, mensenhandel bedrijven of anti westerse activiteiten ontplooien, de oprechten – een verwaarloosbare minderheid onder hen – daargelaten

  gewéldig, wat een verrijking toch. en wat hébben ze ons toch veel opgeleverd. nu ja, voornamelijk achterlijkheid, armoede, getto’s, een ongekende criminaliteit, een enorme justitierekening en moskeëen.

  er zijn gelukkig ook nog wel wat produktieve immigranten naar NL gekomen maar hun aantal valt in het niet bij de volksstammen klaplopers.

  en natuurlijk ligt dat aan de staat die er bij staat te kijken en het laat gebeuren vanwege opportunistische motieven.

 4. Volgens mij, correct me if I’m wrong, bedoeld Hugo dat het mensen met een Nederlands paspoort vrij zou moeten staan om dat paspoort bij opbod te verkopen. Lijkt me helemaal geen slechte zaak eigenlijk, ik zou geen reden zien waarom je het staatsburgerschap niet zou mogen verkopen. Als daar dan ook de belastingplicht bij komt, wordt het een leuke situatie. Dan kan iedereen het paspoort kopen van het land welk belastingregime hem het beste uitkomt. Hmmm, iemand nog een Litouws paspoort in de aanbieding?

 5. [3]"natuurlijk ligt dat aan de staat die er bij staat te kijken en het laat gebeuren vanwege opportunistische motieven"

  Was dat maar waar Vlad!
  De staat staat er niet bij. In tegendeel, de staat zit die komst aan te moedigen door iedereen die komt een volledige "verzorging" aan te bieden.

  Op het moment dat die staat daarmee zou ophouden, (en zijn vorige fouten zou terugdraaien) zou die hele toevloed stoppen, en zouden de door jou genoemde types wegvluchten naar stomme staten die wel nog iedereeen "verzorgen".

 6. Even wat brainstormen n.a.v. Hugo’s idee omtrent paspoorten veilen:

  Waarom mogen de huidige Nederlanders zonder betalen wel gewoon hier wonen?
  De Vietnamese zakenman is hier wat mij betreft veel welkomer dan een of andere frauderende WAO’er met Nederlands paspoort.

  Dus waarom niet bv. iedereen laten betalen om hier te wonen en dat als enige bron van inkomsten zien?

  Zie het als een package deal: je krijgt "Nederland met alles erop en eraan" (d.w.z. de bestaande infrastructuur, rechtbanken etc.) in ruil voor geld. En … je upfront som is end of story, dus er zijn verder geen belastingen, rioolheffingen, leges etc. verschuldigd.

  Uiteraard zou de overheid nooit geld genoeg kunnen incasseren om tot het einde der dagen al haar plannen mee te betalen, dus is het recht slechts 5 jaar geldig maar wel overdraagbaar.
  Ga ik na 2 jaar weg, dan kan ik mijn restverblijfsrecht voor 3 jaar aan iemand verkopen of … verhuren.

  Teneinde niet morgen de hier reeds wonende bevolking abrubt het land uit te moeten zetten, krijgt iedereen die hier woont eenmalig gratis een 5-jaarsvergunning. In 2011 echter moet je maar zien dat je voor je nieuwe genoeg gespaard hebt, zoniet dan is het opkrassen ongeacht of je volgens de huidige inzichten autochtoon bent of niet.

  Ik zeg niet dat bovenstaande nu DE oplossing is, maar het lijkt me een leuke benadering om eens verder te onderzoeken.

  Barst dus maar allemaal los met de kritiek.

 7. Wat een gedoe,
  Sodemieter op met de belastingen die overbodig zijn om een veilig land te zijn Gooi alle overbodige ambtenaren op straad en laat hen weken voor de kost. maak van de gedwongen verzorgingsstaad een vrije verzorgingsstaad en de hele ”enge” toestroom van mensen zal veranderen. Al enkele jaren is de imigratie klijner dan de emigratie maar daar hoor je zo wijnig over. Het fijt dat er veel moslims naar Nederland komen is heel eng nieuws, gut wie zou dat nou zo fijn vinden.
  He onze vrijheden worden met de maand klijner door allerlij wetswijzigingetjes. En als kadootje mat de Hoop Scheffer baasje spelen bij de NAVO.

  Als er geen grenzen zijn heb je toch ook geen buitenlanders meer nodig. Als er geen gewin is komen ze ook niet.

 8. [4] Zo klinkt het al heel anders inderdaad.
  Volgens mij kan je een Georgisch paspoort zonder al te veel poespas bekomen als West-europeaan en ze hebben er een flat tax van 12 %. én een nederlandse first lady, een zeeuwse schone. En een mediterraan klimaat aan de Zwarte Zee.

 9. [5]

  dat is inderdaad precies wat ik bedoel.

  nogmaals, uiteraard zijn productieven meer dan welkom.

 10. Die Vietnamese zakenman wil gewoon in een "beter" (neo)MARXISTISCH land wonen. Anders zijn er wel vijftig andere landen waar hij eenvoudig welkom zou zijn.

  Dat heb ik uit persoonlijke ervaring. Ik kan mij en heb het ook gedaan. Want ik baal al geruime van het Nederlandse politieke stelsel en het geteisem dat aan de macht is, en ik ben er van overtuigd dat de machthebbers definitief genocidaal-met-het-eigen-volk bezig zijn. ( Maar dat deed Pol Pot ook, en Stalin en Mao) Maar ik hou van het land, dus beschouw ik mijzelf hier in Nederlander als buitenlander (uit zelfbehoud). Ik heb eenmaal van mijn leven gestemd … voor Fortuyn en zelfs dat was een protest stem.

  Het Libertarische concept van vrije migratie is, om met Wladi te spreken … volgens mij niets dan zuiver … GEBAKKEN LUCHT …

Comments are closed.