Alleen véél te klein opgezet.

Het CNV wil dat de belastingbetaler elk jaar 1.400.000.000 euro betaalt om ieder kind dat geboren wordt 10.000 euro te geven.*)


Het idee is prachtig, alleen veel te bekrompen. Wat moet je nu met 10.000 euro? Die zijn toch zo op!

Waarom niet ieder kind bij de geboorte 100.000 euro of 200.000 euro belastinggeld geven?
Daar kun je tenminste een eindje mee rond komen.

*)NOS: 27 Juni 2006 12:17
CNV: levenslooppremie bij geboorte

Vakcentrale CNV wil dat de overheid voor elk geboren kind maximaal 10.000 euro stort op de levenslooprekening van één van de werkende ouders. Voorzitter Paas wil het sparen voor verlof in de levensloopregeling op deze manier veel aantrekkelijker maken.

Ouders met een modaal inkomen kunnen met het geld anderhalf jaar lang éen dag in de week verlof opnemen om voor hun baby te zorgen. De overheid zou per jaar 1,4 miljard euro kwijt zijn aan de maatregel als die alleen geldt voor de eerste drie kinderen.

De vakcentrale presenteert vandaag het plan Levensloop Nieuwe Stijl.

10 REACTIES

 1. Dirty Harry wil dat Vakcentrale CNV voor elk geboren kind maximaal 10.000 euro stort op de levenslooprekening van één van de werkende ouders.

  Aangezien het CNV een ‘sociaal gezicht’ heeft, verwacht ik weinig tot geen problemen met de invoering van dit plan.

  Aaahhh, wat is het toch heerlijk om te graaien in andermans portemonnee.

  Wie zich geroepen voelt:

  cnvinfo@cnv.nl

  Doet u mee?

 2. als ze de flattax van +/- 15 procent invoeren dan kan ik heel wat dagen meer thuis blijven om voor mijn kinderen te zorgen.

 3. Tja daar heb je wat aan als de staatschuld op de schouders van de nieuw geborene al veel groter is dan de 10K pleuro die deze sjosjialisten willen schenken.

 4. Wat een stel idioten. Die levensloop heeft al allerlei voordeeltjes voor ouders, "gratis" aftrek voor ouderschap verlof. En wie draait daar voorop? De alleenstaanden (net zoals voor de kinderkorting, kinderbijslag, kinderopvang, ziektekostenpremies voor kinderen, verruimde huurtoeslag voor gezinnen met kinderen, jeugdzorg, etc..)

 5. Is bekend of de CNV-er (m/v) die dit onzalige plan bedacht toevallig zwanger is?

  Mij komt het vooral voor als zou dit geen regeling ten gunste van het kind zijn maar van de ouder(s). Zoiets als: te weinig betaald verlof? Koop een kind!

 6. Zeer leuk idee om dat aan de ouders te geven.

  Uiterst lucratieve zaak, kinderen krijgen.

 7. [7] Ja, lombas, klopt met andere uitingen van van onze heersers die nu beginnen in te zien dat hun beleid leidt tot te weinig mensen die de koek bakken!
  Tot nu toe dachten ze alleen maar aan de koek verdelen.

 8. [8]
  Hub,

  Dan zijn ze daarbij even vergeten dat die kinderen voor de eerste 16 tot 25 jaar vooral heel veel geld en mankracht kosten, en dat het niet verstandig is om een vergrijzingsgolf te combineren met een geboortegolf. Tegen de tijd dat die kinderen beginnen om wat meer te produceren i.p.v. geld te kosten, zijn we al over het hoogtepunt van de vergrijzing heen, en hebben we dankzij deze nieuwe geboortegolf ook weer een toekomstige vergrijzingsgolf gecreëerd, die dan weer moet worden opgelost met een geboortegolf, die weer een vergrijzingsgolf creëert, enzovoorts. Blijkbaar houdt de Grote Roerganger wel van een beetje kunstmatige deining.
  Ik word er echter zo langzamerhand behoorlijk zeeziek van.

 9. [9] Als je in de jaren ’50 toen ons land nog ‘maar’ 10 miljoen inwoners had gevraagd aan mensen welk inwonertal passend zou zijn in dit land, dan zou niemand met gezond verstand ’16 miljoen’ hebben geantwoord. De enorme bevolkingsgroei is dan ook het werk van die geweldige overheid die uit verre landen mensen hier heen trok en natuurlijk vooral door fok-premies die al jaren bestaan zoals de kinderbijslag en ‘gratis’ voorzieningen voor kinderen.

Comments are closed.