Van mij gaat geen vrijwillige cent naar rampgebieden in Islamitische landen. Het klinkt hard maar waarom zou ik mensen helpen die mij minder dan een hond en varken vinden en een zodanig enorme haat tegen mij en mijn Christelijke religie, cultuur & achtergrond koesteren dat ze mij het liefst zo snel mogelijk zouden willen kelen ?

Je ziet die altijd onderhuids aanwezige intolerantie en haat bij het minste en geringste uitbarsten: als ergens in Londen of Madrid wat openbaar vervoer door Islamitische geestverwanten wordt opgeblazen met de nodige doden erbij of in New York het WTC dan gaat in heel de Islamitische wereld uitgebreid de vlag uit om deze heldendaden te vieren en hoe meer Westerse doden hier hoe meer vreugd daar.

In Afghanistan was onlangs een normaal auto-ongeluk waar Amerikaanse soldaten bij waren betrokken voldoende reden voor bloedige demonstraties en pogingen om de aanwezige Amerikanen te stenigen en te lynchen terwijl diezelfde Amerikanen ze net van het terreurregime van de Talibanidioten (hun eigen volks- en geloofsgenoten)hebben bevrijd waar ze uit zichzelf in geen tienduizend jaar vanaf waren gekomen.

In Basra, Irak was onlangs een Britse helikopter neergestort of neergehaald en dat was meteen reden tot grote feestvreugde bij de plaatselijke bevolking die de overlevende Britten ook nog snel probeerde te lynchen, dezelfde Britten die deze figuren van Saddam Hoessein hebben verlost. Bij Saddam durfden ze hun bek niet open te trekken maar tegen de Westerse Britse meneer zijn het helden omdat ze weten dat die zich uit morele overwegingen wel zal inhouden en dat is iets waar de soldaten van Saddam (nota bene hun eigen Islamitische volks- en geloofsgenoten) zeker niet aan deden.

Die haat en intolerantie ten opzichte van het Westen waren ook duidelijk te zien met de cartoonrellen: die lui tolereren helemaal niets van het Westen maar vergeten altijd dat zowat de complete Islamitische wereld in leven wordt gehouden met geld en goederen van het aardige Westen omdat ze zelf niets dan de ergste armoe en blinde onderdrukking weten te produceren en dat honderden miljoenen Islamieten daaroo indirect een Westerse sociale uitkering genieten.

Het lijkt totaal onmogelijk om ook maar de minste sympathie en dankbaarheid bij deze mensen op te bouwen en dat komt mijns inziens vanwege de ingebakken intolerantie van hun geloof en omdat ze denken dat ze een vanzelfsprekend recht hebben op Westerse hulp omdat wij toch maar Christenhonden zijn. Men heeft daarom automatisch overal recht op en het komt ze allemaal gewoon toe terwijl het Westen de vanzelfsprekende plicht heeft om zonder enige tegenprestatie in welke vorm dan ook eindeloos geld in ze te pompen.

Verder zie ik niet waarom ik landen zoals Pakistan en Indonesië die in staat zijn om miljoenenlegers er op na te houden zou moeten helpen, ze hebben zelf de eerste zorgplicht voor hun eigen bevolking en dan doen ze het maar met wat minder vliegtuigen, raketten, tanks en kanonnen.

Van mij is geen cent naar de aardbevingslachtoffers in Iran en Pakistan gegaan en gaat er ook geen cent naar Indonesië, ik ben gekke Henkie niet.

49 REACTIES

 1. De Pakistanen krijgen van mij ook geen geld. Dit land zit boordevol jihadstrijders die internationaal aanslagen plegen. Totdat dit probleem wordt opgelost is het geen enkele rode cent.

 2. Mooi gezegd. Ik denk er net zo over. Aan de natuurrampen te oordelen heeft Allah het goed voor met zijn aanhangers.

  Zolang de moslims zelf geen geld inzamelen voor hun intolerante geloofsgenoten zou ik niet weten waarom ‘de vijand’ dat wel zou moeten doen. Laat ieder maar voor zich beslissen: geef je die 10 euro liever aan de moslims of aan de korenwolven.

  Ik vind het niet ‘hard’ om niets te doen voor mensen die het ergste met je voor hebben en getroffen zijn door een ramp.

 3. Ik vind het heel erg dat er zoveel mensen omkomen bij een natuurramp, maar dat geldt voor de hele wereld. Ik vind het hartverscheurend als ik al dat verdriet zie. Maar ik heb er grote moeite mee om geld te geven aan landen waar armoede heerst, maar waar wel wapens kunnen worden gekocht. Dus, nee, het is niet hard als je zegt dat je geen geld wil geven. In Nederland zelf heerst ook veel armoede en is er ook geld nodig voor met name goed onderwijs. Laat die landen eerst maar eens prioriteiten stellen voor eigen bevolking, maar zolang voor de islamitische landen de prioriteit nog steeds, het overnemen van Europa is, geef ik geen cent.

 4. Hmm beetje simplistisch Christen fundamentalistisch artikel.

  Je zou zo bijbels in Irak uit kunnen delen zoals een aantal Amerikaans Christelijke organisaties.

  In principe zou ik aan beide rampen willen betalen alleen vertrouw ik zeer weinig hulporganisaties, er zijn er zoveel. Bovendien werd bij de Tsunami in ZO Azie ook een hoop geld verspild.

  Tevens vraag ik mij af hoe Christelijk het Westen nog is. Volgens mij hebben zij eerder in de gaten dat wij Heidenen zijn.
  Volgens mij wordt het Christendom weer misbruikt voor hele andere, Lees geopolitieke, doelen.

 5. Je hebt de mond vol van haat en intolerantie, terwijl je zelf naast een overdosis aan deze twee kwaden ook nog eens een ongezonde hoeveelheid generalisatie toont.

  Dat jij niets wil geven is je eigen keuze, maar ik vraag me ten zeerste af wat jouw persoonlijke frustraties te maken hebben met libertarisme. Als je nou de door de overheid gedwongen ontwikkelingshulp zou aanvechten…

 6. En de onschuldige mensen in dat land dan ?
  Het beeld wat we hebben over hun (Islamitische landen) is onterecht en gekweekt door de media in opdracht van de staat om ons te misleiden van hun eigen(de staat) corrupte daden.

  Jullie geloven ook alles wat er door de westerse gecensueerde media wordt gezegd.

 7. Ik vind het een collectivistisch stuk, met dat hele wij-zij gebeuren.

  Feit is, dat ik met Kees van twee straten verderop net zo weinig te maken heb als met Muhammad aan de andere kant van de aardbol. Geld geven doe ik alleen in ruil voor goederen, of in de verwachting er in de toekomst beter van te worden.

  Wat ik pas echt schokkend vind, is dat onze "vertegenwoordigers" zonder blikken of blozen een paar honderd miljoen "uittrekken" bij het minste of geringste. Dit geld wordt hier van productieve mensen afgepakt om elders de lokale markt kapot te maken en ons onvolprezen politiek systeem erdoor te drukken.

  De nazi-indiaan die in Bolivia de olieindustrie genationaliseerd heeft, deed dit ook met sponsoring van de Nederlandse belastingbetalers: Jaarlijks 30 miljoen euro beloofde Ben Bot hem fijntjes bij zijn aanstelling.

 8. goed gesprokem wladi.

  mijn idee.

  ik vind het helemaal niet hard gesproken. van mij kunnen ze kapot vallen. dan is de wereld een mooiere plek wat mij betreft. en daarmee behandel ik hen zoals zij mij beschouwen.

  bovendien, als ze hulp krijgen van het westen dan vergeten ze toch wie het geeft en danken liever allah (de wc pot) voor de hulp. nou, dan vragen ze allah maar lekker om hulp, maar van mij geen dubbeltje vrijwillig.

 9. Zo is dat, Wladi.
  Lees, hoe de moslimterrorist vanwege de "jodenvarkens" en de "christenhonden" zijn eigen "geloofsgenoten" bedreigt:
  http://forums.marokko.nl/sh
  En dat addergebroed wordt door het linkse tuig hier nog in de watten gelegd ook.

 10. Ik ben blij dat er bij rampen noodhulp gegeven wordt, ongeacht het geloof of ras. Verder steun ik Indonesië door af en toe Indisch te eten of Indonesische thee te drinken. Ik eet ook weleens bij een Pakistaan en hoop dat op die manier langzaam de warme gloed van het vrije-marktkapitalisme over dat land zal gaan schijnen. Ik eet ook weleens kebab. Wellicht willen al deze mensen mij diep in hun hart dood hebben en vinden ze mij een hond.

 11. Dit stuk barst van het subjectivisme. Inhoudelijk gaat het nergens over. De enige onderbouwing wordt gevormd een reeds voorbeeld van groepen mensen die zich afzetten tegen ‘het westen’. Alsof dat de groep is die representatief is voor de gehele islam die duizenden maler groter is dan die groepjes relschoppers en terroristen die we steeds zien.

 12. [11]

  that’s one way of looking at it.

  maakt toch niet uit.

  draai jij je portemonnee toch om.

 13. [11]Precies, alsof een Mohammed B representatief staat voor een dakloos gezin Pakistan.

  Wladimir, jij staat toch ook niet representatief voor Orthodox communistisch Rusland?

 14. [13] is de zorg voor dat dakloze gezin in Pakistan niet primair aan de Pakistaanse staat die wel ruim voldoende geld over heeft voor atoombommen, raketprogramma’s en een staand leger van een miljoen man of zo ? En tegen wie is dat leger nodig ?

  Verder is Pakistan zo’n beetje het meest vreselijke land in de wereld met de sharia wetgeving en zo en staat het bol van de extemisten. Maar ik ontzeg niemand het recht om zijn hele hebben & houwen aan Pakistan te geven, wees gerust mijn gast, alleen ik vermeld als schrijver op deze site waarom ik weiger om VRIJWILLIG geld naar dat soort landen te sturen.
  Dit verhaal is getriggerd door het momentele gebedel op tv om geld voor Indonesie.

 15. Nou Nou wat een boze gedachten allemaal.
  Wij tegen zij, Hullie tegen zullie. Poe poe.

  Ik vraag me af wie er wel eens in deze landen is geweest en heeft gemerkt dat ze daar in moslimland toch best nog wel gastvrij zijn en niet direct je kop er af schieten zodra ze je als westerse christenhond zien rond lopen. Welnee dat valt reuze mee. Natuurlijk zijn er een paar rotte appels net zo als hier, En je kunt wel nagaan dat de bevolking daar meer last heeft van deze extremisten als dat wij dat hebben. Een extremist ziet een doorsnee moslim ook als godlasteraar en die is net zo fout als dat wij dat zijn.

  Het grappige is dat Wladimir zich geheel laad lijden door de beelden die de massa media van de republikeinse vriendjes van Bush graag laten zien. En zij hebben belang bij de angsten van het volk. Vraag je eens af hoelang de mensen daar al aan het vechten zijn.
  Leg de gemiddelde welvaartslijn eens naast de behoefde piramide en stel jezelf de vraag of het nu werkelijk zo raar is dat daar veel gemat word.
  Ik ben niet verbaast door al het geweld in deze werelddelen.

 16. [3] "Ik vind het hartverscheurend als ik al dat verdriet zie. Maar ik heb er grote moeite mee om geld te geven aan landen waar armoede heerst, maar waar wel wapens kunnen worden gekocht."

  Juist Monique. Je signaleert terecht dat er een verschil is tussen een bepaald persoon in de ellende en verdriet, en de collectiviteit van "landen".
  Je kunt een hongerlijdende baby niet de schuld geven van wat "zijn land" doet.

  Vandaar dat de LIFHAS (Libertarisch Fonds voor Hulp ActieS) de vrijwillige hulp van libertariers bij de tsunamiramp ook rechtstreeks aan getroffen mensen verleende. Dan komt er geen "land" of "overheid" aan te pas.

 17. [14] Ja maar hoe komt Pakistan daaraan? Wel, door de VS die al jaren een bondgenoot is van Pakistan. Dr Kahn die aan de TU Delft heeft gestudeerd nota bene kreeg van Raegan vrijtoegang tot het creeren van een atoombom, Lubbers wilde ingrijpen maar moest van de VS laten varen. Dus door diezelfde Bush en co. Die zegt wel dat ie Christen is maar ik acht de kans groter dat ie overtuigt Satanist is.

  De Islam zie ik ook niet als een prettig geloof, maar om nou het Christendom via oorlog te verspreiden…

  Als je echt Christen bent kun je beter je tv de deur uit gooien en in je bijbel bladeren of op internet bij de vrijspreker zitten 😉

  Inderdaad wat Herominus zegt, de armoede is daar veel hoger,
  Die westerse, goddeloze, collectieve, homoseksuele, feministische, kinderporno Multikul hier in de Anglo-Amerkaanse staat die Nederland heet, die enkel en alleen door een gigantische welvaart in stand kan worden gehouden voordat de pleuris uitbreekt. Nee, dat is het!

  Daar maak ik me veel meer zorgen om.

 18. [17] dat kan allemaal wel zijn maar op een gegeven moment maakt iemand die in Pakistan aan de macht is een keuze voor atoombommen of de zorg voor de eigen bevolking. Ze hadden toch ook voor het laatste kunnen kiezen, waarom is die keuze dan niet gemaakt ? Omdat het eigen volk ze geen mallemoer kan schelen en ze ons hier feitelijk chanteren om de zorg op ons te nemen en daarmee geld vrijmaken voor atoombommen anders laten ze die mensen rustig afpeigeren.

 19. [18] Inderdaad:
  "maakt iemand die in Pakistan aan de macht is een keuze voor atoombommen of de zorg voor de eigen bevolking."

  Het is daar dus precies hetzelfde als hier!

 20. [18] Tja dat is inderdaad een zeer ethisch punt,
  Maar ja aan de andere kant, als je een atoombom hebt is de kans klein dat er opeens een batteljon Amerikanen in je hoofdstad staat. Of een andere nationaliteit, zie Afghanistan en Irak, en wellicht Iran.

  Wat is wijsheid, de atoombom brengt hoe gek het ook klinkt tot nu toe nog wel vrede.

 21. Welke cent aan hulp hebben deze landen ooit aan de westerse wereld besteedt???

 22. [16] Hub:
  Nadat er zoveel slachtoffers waren door de tsunami, was iedereen in rep en roer. Er werd meteen weer geld gevraagd van heel nederland en daar buiten. Tot overmaat van ramp kwam er daarna een krant(gratis weliswaar) waarin uitleg gegeven werd, hoe het geld is besteed! Dat is toch van de zotte? Zodra er stichtingen o.d. aan te pas komen, geef ik liever niet. Die mensen denken meestal eerst aan hun eigen inkomen en dan is er pas geld voor de slachtoffers. Na de tsunami zag ik wel op tv een nederlandse vrouw, ik weet niet meer hoe ze heet, en zij verzamelde allerlei medicijnen bij de pharmaceutische bedrijven, kleding, voedsel enz., en bracht ze persoonlijk naar de slachtoffers toe. Kijk, daar heb je iets aan. Als ik genoeg geld zou hebben, meer dan ik nodig heb voor mijn gezin, zou ik ook zelf er heen gaan om zeker te weten dat de mensen ook de benodigde spullen krijgen. Wat hebben die mensen daar nu aan geld, die wij hier eerst op een girorekening storten, waar anderen over beslissen hoe het uitgegeven wordt, terwijl de overheid daar niets doet en de mensen zitten zonder huis en/of materiaal? Als we gewoonweg niets kunnen doen, ga dan ook niet de grote held uithangen, zo denk ik erover. Afrika, net zo erg. Verschrikkelijk als ik die kinderen zie, die een oedeem-buik hebben van de honger. Maar zolang hun vaders nog steeds bereid zijn om te vechten en het geld uit te geven voor wapens, geef ik geen geld.

 23. De A-bom heeft Europa in ieder geval veel meer vrede gebracht dan de hele EEG/EG/EU.

  Ik geef simpelweg niks omdat de overheid dat toch wel namens mij doet. Geef je wel wat, dan staat er de volgende dag een of andere staatssecretaris te verklaren dat "HIJ" het bedrag verdubbelt.
  Ja, hallo, als ik dat zou willen dan had ik wel het dubbele overgemaakt, sukkel!

  Ben het niet helemaal eens met de stelling dat de arabische wereld bestaat uit fanatieke godsdienstwaanzinnigen. Da’s net zoiets als denken dat heel Nederland blowt en naar de hoeren gaat, of alle Amerikanen dikke redneck’s zijn.

 24. [23] "Geef je wel wat, dan staat er de volgende dag een of andere staatssecretaris te verklaren dat "HIJ" het bedrag verdubbelt."

  En daarvoor een hartverwarmend applaus krijgt van al die duizenden mensen die niet begrijpen dat het gewoon hun eigen geld is dat weggegeven wordt. In plaats daarvan pinken ze nog even een gelukstraantje weg en zijn ze maar wat trots op deze politicus.

 25. [15]Leg de gemiddelde welvaartslijn eens naast de behoefde piramide en stel jezelf de vraag of het nu werkelijk zo raar is dat daar veel gemat word.

  In Pakistan, de vroegere "Border" van India een paar eeuwen terug, werd altijd al veel gemat. De Borderstammen hadden het niet slechter als andere mensen in de regio (de hele wereld voor zover zij wisten) maar waren toch altijd aan het vechten. Als het niet met de ander volk was dan vochten ze met elkaar.
  Dus niet de zaken omkeren.

 26. Wat is het veband tussen een noodsituatie waarvoor je verlichting kunt bieden met poen en wat ze elders denken of geloven?

  Of ze dankbaar zijn is overigens ook verder volstrekt onbelangrijk (hoewel het emotioneel wel helpt). Het idee van iemand HELPEN is dat het een belangeloze handeling is. Indien dat niet het geval is, dan is het een transactie (het hoogste goed voor de libertarier natuurlijk).

  De stelling van de ‘verdubbelende staatsecretaris’ van Kim is wat mij betreft de spijker op zijn kop slaan!

 27. [Nee hoor Tofuburger, ik vind je een MENS en dat is de mooiste titel die een sterveling op deze aardkloot kan verwerven. Anne 10]

 28. Als ik de hulp zelf kon brengen, dan deed ik dat wel, maar omdat ik ervan uit moet gaan, dat er mee gerotzoooid wordt, vertik ik het aan officiele hulpacties mee te doen.

 29. Wanneer er weer eens 30 doden zijn gevallen in het een of ander ‘protest’ tegen iets amerikaans of westers ofzo dan denk ik alleen maar ‘monkeys’. Er wordt wel eens getwijfeld over het hoe en wat rondom neandertalers maar het zou me niks verbazen als het volgende neandertaler skelet met een Koran onder de arm wordt gevonden.

 30. [31]

  ik durf te beweren dat neanderthalers een verfijndere en humanere cultuur hadden dan moslims.

Comments are closed.