De overheid haalt het dan wel bij de belastingbetaler voor je!


Iedereen die geld wil hebben voor welk doel dan ook, kan dat krijgen bij de overheid. Je bedenkt maar een of ander leuk project, dat geef je een mooie naam, en je vraagt maar.

Als anderen met een dergelijk project bezig zouden zijn, dan verzin je een reden om dat andere project te verbieden. Ook dat verzorgt de overheid dan wel voor je.
Je moet natuurlijk wel de weg weten of iemand “kennen”.

Onderstaand bericht van filmmakers illustreert dit overduidelijk. Die gaan zelfs zover dat ze durven te eisen dat bioscoopondernemers een aparte zaal voor hen bouwen!

Het Bericht:
‘Nederlandse film moet beschermd’AMSTERDAM – De Netherlands Society of Cinematographers (NSC), de koepel van cameralieden, heeft een brandbrief gestuurd naar staatssecretaris Van der Laan voor Cultuur. De bond vindt dat de Nederlandse filmindustrie onvoldoende wordt beschermd. In de brief doet de NSC aanbevelingen, zoals het loskoppelen van de financiering van speelfilms en televisie. ‘De indruk is dat tv niets mag kosten. Dit werkt altijd in het nadeel van een filmproducent, als een deel van de financiering afkomstig is van de omroepen.’ Ook pleit de NSC voor een uitzendverbod van bioscoopfilms van donderdag tot en met zondag, en wil deze dat nieuwe bioscoopcomplexen verplicht worden een zaal vrij te houden voor nationale producties.

Zie onder andere ook:
“Kunst en Markt”:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
“Geknoei met subsidies”
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

9 REACTIES

 1. Dit is gewoon nummertje 13.456.764 in een lange rij.
  Is er verder nog iets?

 2. [1] Door het expliciet aan te kaarten, houdt Hub je scherp, opdat je verontwaardigd zou blijven en niet schouderophalend zou denken dat er met "13.456.764" niets nieuws onder de zon is en op den duur totaal vermurwd mee in het gareel zou lopen.

  Gewenning is het grootste gevaar.
  Bewustwording is belangrijk en daarna is "bewustblijving" (?) cruciaal.
  Door ook nummertje 13.456.764 voor het voetlicht te plaatsen, draagt Hub bij aan bewustwording/blijving.

  Groeten,
  Michielsens

  PS petje af voor die man. Waarschijnlijk zal hij de "bevrijding" van Nederland niet meer mogen meemaken. Toch werkt hij er hard aan voor mensen van de volgende generatie (zoals ik).
  Dank Hub. Doe zo verder.

 3. Het is toch niet geloven.
  HET IS TOCH NIET TE GELOVEN.
  Dit land is ten dode opgeschreven.

 4. Da’s toevallig: ik was gisteravond juist bij deze passage in Atlas Shrugged:

  "The businessman who wishes to gain a market by throttling a superior competitor, the worker who wants a share of his employer’s wealth, the artist who envies a rival’s higher talent – they’re all wishing facts out of existence, and destruction is the only means of their wish. If they pursue it, they will not achieve a market, a fortune or a immortal fame – they will merely destroy production, employment and art."

  Dat zouden meer mensen moeten lezen… 🙂

 5. Oftewel: "Na jarenlange genereuze staatssubsidies zijn onze films zo ontzettend slecht geworden dat we geen enkel ander middel meer kunnen bedenken om mensen er toch naar te laten kijken dan ze daar met harde hand toe te dwingen"

  Je hebt gelijk Kirk, het is NIET te geloven.

 6. -Je moet natuurlijk wel de weg weten of iemand "kennen"-

  Belangrijker om in aanmerking te komen voor een subsidie is dat je woonplaats 020 of 010 dient te zijn (afhankelijk van het postadres van de stichting in kwestie). Kunstsubsidies zijn namelijk niet bedoeld voor provincialen.

 7. [5] BTW, uitstekend ‘zendingswerk’ verricht je op Fok, HenriOsewoudt!

Comments are closed.