Deze week komen de EU-opperhoofden, een soort “war lords”, weer bij elkaar om in hun grote wijsheid over onze toekomst te beslissen.
Eén van de onderwerpen is weer hoe ze toch die EU-grondwet er “legaal” door kunnen smokkelen.

U weet ondertussen dat ze al een tijdje bezig zijn met onderdelen ervan langs de achterdeur geaccepteerd te krijgen. (zie voorgaande EU-artikelen op de Vrijspreker)
Nu wil de voorzitter van die opperhoofden, de Oostenrijkse Kanselier Wolfgang Schussel, medestanders krijgen om die grondwet er door te persen door middel van een “Europees Referendum”!

Als dan de meerderheid van de kiezers én de meerderheid van de staten dat ding goedkeurt, dan is het vanaf dan de wet!

Herinner je je nog dat in heel Nederland nog geen 1000 mensen dat boekwerk gelezen en begrepen hebben? Hoeveel Grieken of Spanjaarden of xxxx zouden dat doen?
Het betekent dat 400 miljoen mensen gaan stemmen over iets dat ze niet begrijpen en dat de uitkomst van die onbegrijpelijke hoeveelheid woorden aan ons allemaal wordt opgelegd. Dank je wel!

Gelukkig stelde Wolfgang dat dit voorstel dan wel zou moeten komen van Jan Peter en Jacques, omdat hun onderdanen het zaakje in eerste instantie hebben afgekeurd.
Gelukkig, omdat Jan Peter toch niet zo dom zal zijn om een dergelijk voorstel te lanceren. (Helemaal zeker ben ik daar overigens niet van!)

Het niveau van het geritsel komt aardig tot uitdrukking door de opmerking van Wolfgang waarin hij zegt dat stukjes (“cherries”) pikken uit het bestaande concept, niet voldoende is. Er moet ook iets “nieuws” aan worden “toegevoegd”, dus zoals hij zegt:”This could be a new name or the method for adoption of the document”.
Geef het ding een nieuwe naam en presenteer het via een dansfestival, dan zijn alle burgers blij, en de politici hebben wat ze willen!

Jacques en Angela hebben op hun voorbespreking (6 juni) voor deze opperhoofdenkoempoelan al geregeld dat het herleven van de EU-grondwet moet/ mag plaatsvinden in de eerste helft van het volgend jaar als Angela het opper-opperhoofd is. En het echte feest moet/mag plaatsvinden als Frankrijk in 2008 weer voorzitter is!

Vooral Guy Verhofstadt zou het allemaal wel vlugger willen. Het is hem gelukt “België” de EU-grondwet te laten ratificeren zonder dat het overgrote deel van de Belgen ooit van die grondwet heeft gehoord!
Omdat er nu 16 landen wel legaal geratificeerd hebben, en Guy denkt dat er nog wel 4 dit zouden kunnen doen, heeft hij een slim plan bedacht. Als er inderdaad nog 4 ja zeggen, is dat 80 % van de landen. Laten we daarom nu eerst een bepaling maken dat als er 4/5 vóór is, (=80%) dat dan een nieuwe situatie is ontstaan, en dan kunnen we wel zaken doen!

Ondertussen heeft de “EU” Montenegro erkend als soevereine staat, waarmee ze net als met Servië, de toelating tot de EU gaan regelen.
Ook heeft de EU met Albanië een “samenwerkingscontract” gesloten. Waaruit blijkt dat je kennelijk ook met landen kunt samenwerken zonder dat ze lid van de politieke EU zijn.

Het wordt steeds moeilijker om te begrijpen waarom zoveel burgers achter de politici aanlopen en zich door die politici aan die desastreuze EU laten overleveren.

7 REACTIES

 1. Je kan ook stellen dat 67% van de landen waar referendums zijn gehouden tegen hebben gestemd.

  Een bekende van mij in een voormalig Joegoslavisch land vertelde dat de EU veel cadeautjes (subsidies) belooft en dat de bevolking de mythe van de sinterklaasstaat graag voor lief neemt. Lokale machthebbers doen er alles aan om mee te werken. Raar eigenlijk. Joegoslavie viel uiteen omdat de deelstaten het zat waren om belastingen aan Servie te betalen waar zij weinig voor terugzagen en hebben een hoge prijs betaald om er van verlost te worden. Nu onderwerpen zij zich aan een EUSSR die nog veel erger is.

 2. Ja maar daar hebben ze een netto opbrengst van te verwachten en in hun ogen duurt het wel enkele tientallen jaren voor dat verandert. Niemand kijkt verder dan 1 mensenleven.

 3. Het Nederlandse plebisciet gaf een overduidelijk njet. Als onderdelen van de grondwet toch doorgezet worden, graaft de EU mogelijk zijn graf. Het wordt zoeken naar een nieuwe Bastille om af te breken.

 4. [3] Twee mogelijke kandidaten: Een in Brussel en een in Strassbourg. 🙂

 5. [3] Nja…Bastilles genoeg…het is echter zoeken naar luitjes die een bastille willen afbreken.

  En zolang er foetbal op teevee, pils in de krat en voer in de boek is, vrees ik
  dat het zoeken naar naald in een hooiberg is

  Groetz,

  Cincinnatus

Comments are closed.