Het afgelopen jaar bezocht ik onder andere Argentinie,Australie, Bolivia, Brunei,China, Griekenland, Indonesie, Sri Lanka, Turkije,de Verenigde Staten van Amerika, Zuid Afrika en Marokko.

In al deze landen stelde ik een aantal personen de volgende vraag :” Hebt U vertrouwen in de regering van Uw land ?”

Ik stelde deze vraag aan mensen uit verschillende sociale geledingen: academici, middenstanders, taxichauffeurs,personeel van hotels, boeren, studenten ,limonadeverkopers en schoenpoetsers.

In geen enkel land ontving ik, van welke categorie dan ook, een positief antwoord op mijn vraag. Het ten opzichte van de overheid bestaande wantrouwen is overal groot.
Dit wantrouwen wordt vooral veroorzaakt door de volgende factoren.
Men ziet ,dat de overheid:
01.liegt aan de lopende band.
02.ondanks mooie woorden niet zorgt voor rechtszekerheid.
03.doorlopend officieel en officieel steelt van haar onderdanen in de vorm van :
a. inflatie
b. dwangheffingen
c. te betalen steekpenningen.
04. de afgeperste bedragen gebruikt voor onderdrukking, oorlog en andere ongewenste en vaak criminele activiteiten.
Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Kort maar krachtig artikel.
  Ik vraag me wel af waarom, ondanks dat wantrouwen overal, zoveel mensen toch naar de overheid hollen zodra ze een probleem hebben op te lossen, of een behoefte te bevredigen. Ze lijken zich niet te realiseren dat ze zo een precedent scheppen om een ander in hun leven te laten ingrijpen. Aan de ene kant je beklagen over een overregulerende, onrechtvaardige, en te dure overheid, en aan de andere kant iedere interventie goed te keuren die jou wel uitkomt, is niet bepaald consequent of eerlijk.
  Is bij punt 3 overigens de bedoeling dat er "officieel en officieus" staat?

 2. [1] "Ik vraag me wel af waarom, ondanks dat wantrouwen overal, zoveel mensen toch naar de overheid hollen zodra ze een probleem hebben op te lossen, of een behoefte te bevredigen"

  Het kan komen door het uitstekende manipuleren door de overheid en politici: o.a.
  –geef mensen idee dat er een grote pot met geld "is", en dat je het recht het om "jouw deel" daar uit te krijgen.
  –Als je op mij stemt, dan wordt het nog beter voor jou. En de massa gelooft dit en gaat weer stemmen.

  Het is daarom belangrijk dit manipuleren en bedrog duidelijk te maken aan zoveel mogelijk mensen en hen een alternatief te tonen: het libertarisme!!
  Begin met het meer verspreiden van de Vrijspreker!!

 3. In een discussie die ik laatst had zei ik dat een groot deel van nederland lijdt aan het Stockholm-syndroom. Vrijwel iedereen loopt te mopperen op de overheid, maar als er iets is wordt er weer masaal bij de overheid aangeklopt.

  Het is helaas ook wel logisch want de meeste inwoners van dit landje zijn met handen en voeten aan de overheid gebonden, door zaken als hypotheekrenteaftrek, etc.

Comments are closed.