Als je na een week Ierland thuis weer een krant oppakt, komt het besef dat we in een idiote wereld leven harder aan dan normaal.

Ondanks het duidelijke NEEN tegen de EU-grondwet lees je dan dat de politici volop bezig zijn om hun eigen wil door te drijven en die grondwet toch in te voeren. Gewoon met leugens en listen, want zij weten dat als je een leugen maar vaak genoeg vertelt, dat het volk die dan gelooft.

De politici begrijpen dat het NEE van Nederland en Frankrijk tegen de grondwet nog te vers is om nu al hun vurige wens voor directe invoering te verwezenlijken.
Ben Bot, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken weet dit heel goed. Hij verklaart dan ook waar mogelijk dat de EU-Grondwet dood is, en dat die niet meer tot leven gewekt moet worden. En tegelijkertijd zegt hij dat er meer bedenktijd nodig is alvorens de koers van “Europa” verder bepaald kan worden. Bedenktijd om de meerderheid niet te veel te frustreren. Er komen immers weer verkiezingen!

Het vorige weekend heeft Ben dan ook met zijn collega’s van de ander EU-landen in Wenen zitten puzzelen over de beste weg om die grondwet via een omweg aan het volk te verkopen.
De meest grove truc is wel dat zij het ding een “andere naam” willen geven, en het dan gewoon invoeren! NOEM het ding anders, dan IS HET IETS ANDERS.
Kennelijk weten de politici dat de kiezers zo dom, debiel, zijn dat zij dat geloven.

Daarbij beseffen ze dat het nuttig is om toch hier en daar iets te wijzigen. Bij voorbeeld door er bepaalde deeltjes uit te lichten en die afzonderlijk als iets nieuws in te voeren.

Aandacht afleiden en vooral praten over verdere “uitbreidingen”. Geef het volk gelijk dat dit langzamer moet gebeuren. Ja, en zorgvuldiger. Laat zien dat je flink bent en stel een bespreking met bvb Bulgarije een paar maanden uit! Big deal!

Probeer ondertussen een paar resultaten te bereiken en doe alsof die alleen maar door een EU gerealiseerd konden worden.
Het is natuurlijk prachtig als er positieve resultaten in de samenwerking met andere landen worden bereikt. Maar daarvoor hebben we die EU helemaal niet nodig! Je kunt ook samenwerken zonder jezelf politieke onderdanig aan Brussel te maken en zelfs los van die Unie is het ook nuttig om samen te werken met landen buiten de EU; bvb met Amerika, Canada, Israel, Zuid Afrika en noem maar op.

Maar je zult zien, dergelijke positieve resultaten zullen aan den volke verkocht worden als: “Zie je wel hoe nuttig de EU is”.
Dit is zelfs een van de grootste gevaren. Het gros van het volk verwart nog steeds “samenwerking als vrije mensen” met “gehoorzamen als slaven van Brussel”. Een Economische Gemeenschap is daarom iets beter te accepteren dan een Politieke Unie.

Zorg ook dat landen met mensen die niet zo goed nadenken en al veel voordeel (subsidie) uit de EU hebben gehad, de oude grondwet alsnog ratificeren. Als straks nog meer landen dan de huidige zestien, die grondwet goedgekeurd zouden hebben, dan zijn er nog meer politici die hun Nederlandse collega’s onder druk gaan zetten.
En bovendien denkt het gros van de mensen (kiezers) dat als veel mensen iets beweren, dat het dan zo is. De hele democratie heeft dit als één van haar principes.

Het gebruik van een aantal drogredeneringen zal ook helpen. Zo zegt Ben bij voorbeeld dat Nederland in zijn eentje helemaal geen partij is voor China of Amerika.
Denkt hij dan oorlog tegen dergelijke landen te gaan voeren? Welnee, hij wil suggereren dat “wij zijn zwak en zij zijn sterk”, en als we ons nu maar onder Brussel scharen, dan zijn wij ook sterk. Dus, niet moeilijk doen en verklaar nu maar dat je vanaf nu aan Brussel zult gehoorzamen.

Wat is er terecht gekomen van al die doemscenario’s die de politici het volk voorlogen om toch maar vóór die belachelijke “grondwet” te stemmen? Is het licht uitgegaan? Zijn we nu in oorlog?

Voor de zekerheid zegt Ben Bot dat er natuurlijk niet meer om het oordeel van het Nederlandse volk gevraagd zal worden. Stel je voor, dat was eens maar nooit meer! Hij is, net als zijn vriendje Jan Peter geen ezel die zich twee keer aan dezelfde steen stoot.

Ondertussen wil EU-opperhoofd Barroso dan nog alle opperhoofden een soort eeuwige gelofte van trouw en gehoorzaamheid laten afleggen. Dat zou moeten bij de viering van de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome, dat als het beginpunt van de EU wordt gezien.
Na een dergelijke gelofte zijn ze dan wel verplicht om nog harder te werken om het volk ondergeschikt te maken aan Brussel.

Dit, en nog meer, zal op 15 en 16 juni in Brussel door de EU-opperhoofden nog een stap verder gebracht worden. Let goed op hoe stoer de politici zullen doen met het eindresultaat dat de burger weer verliest.
Ondertussen bleek in Nederland het aantal, dat sceptisch zijn over de EU toegenomen van 62 % naar 68 %. Goed nieuws, maar nog veel te gering.

Blijf de vraag hoe debiel “Nederland” is!

10 REACTIES

 1. Ik vraag me af hoelang ze het vol gaan houden om zich volkvertegenwoordigers te noemen. Het volk slikt de laatste jaren al ongevraagd te veel als zoete koek maar er komt een dag dat de buik er vol van zit.

  Op die dag merken we allemaal dat we geen keuze hebben. Laat je niet wijs maken dat je stemrecht een keuze is. Daarvoor wijken ze te ver van hun lijn, allemaal.

 2. Vergeet niet al het ‘anti terrorisme’ beleid, waarbij we de EU zogenaamd heel hard nodig hebben. Het lijkt mij intussen duidelijk dat de "kliek van 20.000" (en hun mafiose broeders in de rest van de EU) een veel grotere bedreiging is voor de vrede en veiligheid hier dan de moslim-terroristen, hoewel ook die een reeel gevaar zijn. De politiek is niet namens ons. Het is hun kliek tegen de rest van de mensen.

 3. Ik zal deze bijdrage op wat meer websites overnemen. Met linkverwijzing uiteraard!

 4. Slaven van Brussel of Slaven van Den Haag, maakt het echt een verschil?

 5. Wat negatief over de Europese Unie.
  Dankzij de EU is er geen oorlog meer geweest in Europa, is er meer veiligheid en meer economische groei geweest!
  Samen staan we sterk tegen grootmachten als Japan, China en de VS.
  Ook is onze democratie en rechtstaat gewaarborgd in de EU!

 6. [5]
  die zich eerder had moeten beseffen dat er ""geen oorlog meer geweest in Europa, (en)er meer veiligheid en meer economische groei (is) geweest!""

  Ya … yaaa …. voornamelijk omdat het reeds vanaf 1945 letterlijk is BEZET en onder politionele toezicht is gekomen van en door het Amerikaanse leger, ook al noemt men dat niet expliciet zo … Of niet soms? Men moet al echt een idioot zijn om dat over het hoofd te zien ….

  En dan zegt tie: ""Samen staan we sterk tegen grootmachten als Japan, China en de VS. Ook is onze democratie en rechtstaat gewaarborgd in de EU!""

  1. Europa is (gelukkig) al lang GEEN wereldmacht meer, en hoeft dus ook met niemand meer te concurreren. Europa is juist nu avondland en voortaan ook mondiale hekkensluiter. Vergane glorie. Want de nieuwe wereldmachten bestaan nu uit de Engelssprekende, de Chinees-schrijvenden en de Russen. En zij zien Europa uitsluitend nog slechts als marktgebied en consumentengroepen … Het zijn ZIJ die bij een EU belang hebben en dat wensen. Daarom zijn alle grote Europese bedrijven defacto ook reeds VERTROKKEN …

  2. Enne: "" Ook is onze democratie en rechtstaat gewaarborgd in de EU!""
  Bi-i-i-g Deal … er hoeft NIKS te worden "gewaarborgd", want Nederland is dat immers nog NOOIT geweest, behalve een absolute en feodale monarchie ….

  3. Nederland heeft de EU net zo nodig als een gat in het hoofd. Want zij kan net zo goed, en vooral veel beter een geheel zelfstandig, vrij en soevereine handelsnatie zijn en blijven, net als Ijsland, Zwitserland en Singapore.

  4. Het zijn immers de monarch, het politieke estabissement, en de overheid die nu Nederland en het Nederlandse volk verkopen en verraden … door het letterlijk aan das viertes Reich europas in Brussel uit te leveren. Zulks zuiver en alleen omwillen van hun EIGEN bestaan en continuiteit. Zulks nadat zij Nederland eerst zowat naar de knoppen hebben geholpen … Zij dienen daarom voor politieke, economishe en existentiele genocide vervolgd te worden … omdat zij willen en wetens een land en volk vernietigen … It is a CRIME against a nation …

 7. [5]
  …ben robot…
  Goed geprogrammeerd door Brussel braakt hij de pre-fab-zinnetjes uit die Brussel wenst. Zinnetjes die volkomen leeg en hol zijn, maar aardig in het gehoor liggen.
  Geen oorlog..dankzij Amerika.
  Economische groei, was er ook voordat Brussel zich de verdiensten toe-eigende.
  Samen sterk tegen de economische reuzen, wat een nonsens. Kleine entiteiten als Zwitserland, Dubai, Hong-Kong b.v. redden het economisch ook bijzonder goed. Grootmacht Japan?
  Gewaarborgd? Er is helemaal niets gewaarborgd. Tenzij tanks wederom Praag komen binnenvallen.

 8. [5] Angst voor oorlog spreekt nog steeds een generatie aan. Daar borduurt men op voort. Als ik een dergelijke discussie met mijn ouders aanga, dan eindigen zij altijd: de Amerikanen en de Engelsen hebben ons gered (de Russen worden zelfs vergeten…hoezo mediabewerking)
  De Eu Grondwet maakt de EU legaal slaaf van de VS. Iets wat in deze tijd schijnt te passen. Een tijd van overcontrole.
  Big Apple. Dhr Orwell schrijf ooit zoiets.
  De tactiek welke men volgt is het murw maken van het volk. U mag stemmen. Maar weet U het wel zeker? U wilt niet achter Dhr Bush en volgelingen aankruipen? Nu….dan vragen we het de volgende keer gewoon niet.
  Vroeger kregen we dan: REVOLUTIE.
  Nu niet meer. Het volk is al zo vaak voorgelogen, dat het de waarheid nimmer meer vinden zal.
  Vandaag weer een nieuwe leugen:
  UMTS masten zijn niet schadelijk volgens Dhr van Geel. Op het binnenhof staan deze dus al of op zijn woning denk ik dan: deze man heeft al hersenbeschadiging. Bekend is dat de frequentie welke men gebruikt water doet resoneren. En wij mensen bestaan voor 80% uit water. Feel the vibe…
  Onze politici gunnen ons dus enerzijds de slavernij van de EU grondwet en anderzijds een wankele gezondheid.
  Ik denk dan: "Onze voorvaderen probeerden hun slaven tenminste nog gezond te houden"

 9. Nu nog een chip in een ieder inbrengen, dan hebben ze (de kliek) het voor elkaar.

 10. [5] Leuegnaar Ben Bot gelooft zijn eigen leugens?
  Volgens mij is er onlangs nog oorlog geweest in Joegoslavië. Nu dan is Joegoslavië op bloederige wijze vernietigd in Bosnië, Kroatië en Servië. De voormalig leider van de Rooms Katholieke Vakbond FNV, Wim Kok, is toen afgetreden aan het einde van zijn 2e 4-jarige termijn vanwege de Srebrenica Propaganda.
  Dat noem ik Oorlog.
  Maar Ben Bot noemt Joegoslavië geen oorlog, omdat het Roomse Inquisitie over de Russisch Orthodoxe Kerk is, door een Rooms Katholieke NATO die kruistochten houdt voor de Paus.
  Zouden die politici hun eigen vuile leugens geloven?
  Volgens mij gelooft Ben Bot wat ie hier op dit log beweert, ontkent opnieuw Srebrenica … hij denkt zelf misschien zelfs dat het ernstig is, dat ie dat doet. Wat een papen allemaal.
  Verder is het logo van de Europese Unie rechtstreeks geïnspireerd door afbeeldingen van de Maagd Maria op de bidprentjes van de Rooms Katholieke Kerk. 12 Pentagrammen op blauwe achtergrond.
  De Europese Unie is begonnen als een Sabotage truuk voor de BENELUX, en is nu een Rooms Inquisitie Staat aan het worden zoals de NATO.
  Maar ondanks alle leugens: Het is Oorlog, want Ben Bot liegt als zijn beroep, is dus een landverrader. Geertje ter Horst is Burgemeester als Seveke wordt vermoord, dus mag minister worden. Mat Herben doet het tegengestelde van wat Pim Fortuyn wilde in de Politiek. Enzovoort, een paar bommen op Den Haag zal weinig schade aanrichten!

Comments are closed.