Van de nieuwe kankerpatiënten vormen niet-westerse allochtonen maar 2%.Dat komt vooral door niet-westerse eet- en leefgewoonten van allochtonen, blijkt uit onderzoek van de Kankerbestrijding.
Tot zo ver teletekst vandaag.
En Verdonk wil dat de allochtonen, meer inburgeren??

20 REACTIES

 1. Ik vraag me af hoeveel subsidie dit onderzoek nou weer heeft gekost en wat het nut er eigelijk van is….

 2. Die onderzoekers moet een proces wegens racisme worden aangedaan: zomaar een hele bevolkingsgroep (nl. de wel-westerse autochtonen) stigmatiseren door te suggereren dat zij ongezond eten. Foei! 😉

 3. Een Mediterraan dieet is gezonder: veel fuit en groenten, veel vruchtensappen.
  Hugo van Reijen

 4. [4] En vis.
  Bovendien roken en drinken allochtonen veel minder. Vandaar.

  Mormonen laten ook een heel andere kankerstatistiek zien. D’r is een hele sterke correlatie tussen dieet/leefstijl en kanker.

  Huub

 5. [5] Absoluut,dat is 50 jaar geleden al aangetoond binnen de natuurgeneeswijze.

  Het allerbeste (om de statistieken) weer voor het hele land in de pas te krijgen is echter een jaar lang ernstige hongersnood. Eind l944 kwamen er geen nieuwe gevallen van kanker meer bij tot aan de bevrijding. Dit kan natuurlijk niet te lang doorgaan,dan sneuvelen mensen aan ondervoeding. Maar een jaar lang verstoken van overdaad, zou heeeeeel goed zijn.

  Anne

 6. [6] "Maar een jaar lang verstoken van overdaad, zou heeeeeel goed zijn."

  Wat denk je Anne, iets voor een nieuwe partij voor de verkiezingen van het volgend jaar?
  Of zou dat de AOW helemaal onbetaalbaar maken?

 7. Volgens mij is kanker in pricipe een ‘ouderdomsziekte’! Hoe ouder hoe meer kanker. Get it? Roken, drinken en vreten dus…

 8. Ja Hub je kunt overal wel een draai aan geven,maar tijdens de belegering van Sarajewo (dus nog niet zo heel lang geleden) en de mensen echt moeite moesten doen om nog iets eetbaars in de stad te krijgen, bleek achteraf dat veel ziekten en kwalen verdwenen waren, vooral rheuma,hoge bloeddruk en ook zelfs gevallen van suikerziekte.Het is natuurlijk een geleidelijk proces. Je hebt nog wat voorraden,de familie helpt,je ruilt een krop sla met je buurman voor twee eieren en teert op je onderhuids vet.Dat verdwijnt,wat alleen maar gezond is. Tot je geen reserves meer hebt en dan is het einde verhaal.
  In deze tijd zie je het omgekeerde.Arme mensen worden steeds dikker, ze eten maagvulling ipv voedsel en daar hou je ze heel lang zoet mee,maar ze beginnen wel van alles te mankeren.
  Als we nu zulke tijden zouden meemaken (door oorlog en natuurgeweld) gaat het weer anders. Over AOW en andere uitkeringen hoeven we ons geen zorgen meer te maken.Want die komen niet meer.De rijken en "machtigen"nemen de benen en de rest: ieder voor zich en God voor ons allen.
  Dan heb je natuurlijk al een soort vrijstaat, maar anders dan jij het je had voorgesteld.
  Ik heb net op Canvas naar de intocht van de Teutonen gekeken.Toen had je nog ruimte en land en mensen die met hun handen konden werken.Kwam alles nog min of meer op zijn pootjes terecht.
  Welterusten!
  Anne

 9. [1] Het nut is waarschijnlijk aantonen hoe slecht wij wel niet zijn, als onderdeel van het weg-met-ons programma, een oikofobische reflex dus.

 10. [11]

  Integendeel Bub, het bewijst juist hoe goed we het hier hebben.

  De levensverwachting in Marokko, Turkije en Suriname ligt stukken lager dan hier.

  Dus als die mensen hier nog ouder worden dan wij dan bewijst dat wel hoeveel beter we de zaken hier geregeld hebben. 😉

  Life expectancy at birth:
  http://www.cia.gov/cia/publ

 11. [12]

  Het zijn overigens vooral Marokkaanse mannen die ouder worden dan NL mannen. Turkse en Surinaamse mannen sterven juist eerder (Turken roken veel meer en Surinaamse Hindoestanen hebben vaak erfelijke hartproblemen). Bij de vrouwen zijn er nauwelijks verschillen.

  Het schijnt dat Marokkaanse mannen gemiddeld 3,5 jaar ouder worden dan Nlers. Als je bedenkt, dat de gemiddelde levensverwachting van mannen in Marokko slechts 68,62 jaar is, en die van NL mannen 76,39 jaar, dan kan een Marokkaan die op jonge leeftijd naar NL komt (76,39+3,5)/68,62= 1,16 ofwel 16% ouder worden.

  Verbazend dus dat ze niet allemaal hier willen komen wonen. 😉
  Ziekte en cultuur: hoe ongezond zijn allochtonen?
  http://www.lbr.nl/?node=1864

 12. Misschien was het rapport wel figuurlijk bedoeld? Zoiets als:
  Autochtonen hebben massaal last van het multi-culti kankergezwel in onze samenleving, allochtonen niet (immers zij zijn de kanker die parasiteert op de gezonde cellen).

  ’t Is maar een vraag hoor. Ik heb dat rapport tenslotte niet geschreven 😉

 13. [14]

  allochtonen niet (immers zij zijn de kanker die parasiteert op de gezonde cellen).

  Ik kan wel over je heen kotsen, niet 1 maar 10 keer welll…..
  Kanker is een ziekte die ik van dichtbij heb meegemaakt, ik gun het niemand…….

  Maar wat voor mens ben jij, je lijkt wel op ADOLF HITLER…….

  Toen ik stukje zat te lezen, moest ik bijna overgeven, ik kreeg de zelfde reactie ook bij ADOLF HITLEr, toen ik gistere een documentaire zag bij OPRAH over hem……

  gadverdammeee

 14. [15] Beste Cagla…,

  Advies: herlees het nog eens aandachtig.

  "’t Is maar een vraag hoor. Ik heb dat rapport tenslotte niet geschreven"

  Gelieve me verder niet meer voor socialist uit te schelden. Dan moet ik nl. kalmeringsmiddelen slikken om mijn woedeaanvallen te onderdrukken.

  Dank bij voorbaat,

  Groeten,
  M

 15. [16]
  Beste M,
  Ik hoef niet ,nog eens jou stukje te lezen, om te kunnen begrijpen, wat voor kankergezwel je zelf niet bent……
  Volgens mij begrijp jij geen ene flikker wat het verschil is tussen een stelling en een vraag…..

  maar voor mij is het geen enkele probleem, om voor jou je eigen stukje nogmaals te kopieren en te plakken….
  Let op M,( immers zij zijn de kanker die parasiteert op de gezonde cellen)

  Ja ik kan wel over je heen kotsen……..
  En ja ik heb de zelfde haat gevoel die ik bij Hitler heb ook bij jou…….

  Dat jij kalmeringsmiddelen moet innemen dat interessert mij voor geen ene meter, en denk maar niet dat jij mag beslissen, voor wat ik jou uitmaak. Als jij mij voor kanker uitmaakt, dan maak ik jou voor HITLER uit……..
  Al ga je dood door overdosis kalmeringsmiddelen, krijg je nog een extra schop tegen je dode lijf………..

  groetjes,
  cagla

 16. [17] Ik heb je nooit voor wat dan ook uitgemaakt maar begrijp nu dat je allochtoon bent en je je door mijn vraag (nota bene voorzien van smiley) geviseerd voelde. Tja, het weze zo.

  Aan iemand die me zomaar met een socialist durft te vergelijken ga ik verder evenwel geen woorden vuil maken.

  Scheld er dus maar flink op los, je hebt je geloofwaardigheid als gesprekspartner toch al verkwist.

  Prettige dag nog.

 17. [18]
  Dag M,

  Dat ik op jou ,walgelijk tekst al een reactie heb gedaan, is al heel knap van mij…
  Kom nou niet aan kakken met je geloofwaardigheids gevoel die je bij mij niet meer hebt…..
  Ik weet niet veel, wat ik wel weet is dat de Nederlandse volk de meest asociaalste volk op de deze aardbol is………
  Lieve M, wanneer jij mij voor kanker uitmaakt, is het geen probleem. Dat vind je heel normaal blijkbaar….
  Maar wees dan een echte vrouw of een echte vent en ga het niet ontkennen……..

  Als jij normaal tegen mij doet doe ik normaal tegen jou, en geloof mij maar danm kunnen wij heel netjes met elkaar gaan praten…..
  En kijk daar ligt het probleem, jullie willen niet mens ons praten….Het enige wat jullie doen is, moslim dit, moslim dat, turk dit, marokaan dat….islam dit islam dat….Hou toch is op johhhhhhh

  We leven nou eenmaal in multiculturele samenleving, ik zou zeggen hebt er vrede mee…..Want tot mijn spijt moet ik u helaas mededelen dat ik hier oud word en zelfs mijn kind zal hier oud worden dusssss

  gr.cagla

 18. [19] "Ik weet niet veel, wat ik wel weet is dat de Nederlandse volk de meest asociaalste volk op de deze aardbol is………"

  en

  "jullie willen niet mens ons praten".

  Oh? Sinds wanneer hoor ik tot het Nederlandse volk? Dat is nieuw! Ja, als men Somaliers zomaar paspoortjes geeft, waarom mij dan niet? Goh, leuk dit te weten net nu de regering gevallen is. Want nou kan ik dus ineens stemmen in dit land. Da’s nieuw voor me. Bedankt om me daar op te hebben geattendeerd.

  Beste Cagla,

  Net zoals ik jou helemaal geen kanker genoemd heb en ik je verder ook helemaal niet ken, zou jij er goed aan doen om er niet zomaar zonder meer van uit te gaan dat ik wel tot deze of gene groep behoor.

  Verder merk ik op dat je kennelijk een heel volk over een kam scheert. Zoiets heet racisme en ik had zo het idee dat jij daar nu net tegen was. Of vergis ik me nou?

  Wel ik kan je verzekeren: ik heb Nederlandse buren en vrienden en dat zijn heel aardige mensen.
  Je hebt ook uitzonderingen uiteraard, maar mij zal je niet een heel volk in mijn gastland horen beschuldigen op de racistische toon waarop jij dat doet.
  Ik heb het hier al bij al best naar mijn zin en ben dan ook voornemens hier nog een poosje te blijven.
  Maar waarom jij die het hele Nederlandse volk zo asociaal vindt hier nog blijft, is me een raadsel.

  Of neen, wacht … zou het toch met uitzuigerij te maken hebben, zoals een kanker die op gezonde cellen leeft? Zit onze collectivistische welvaartsstaat er soms voor iets tussen? Voor het klimaat zal het wel niet zijn dat je hier zo graag wil blijven, toch?

  ’t Is maar een vraag hoor. Want dat weet ik natuurlijk niet zeker. En i.t.t. jij postuleer ik dus niet zomaar dingen over mijn gesprekspartner.

  "Het enige wat jullie doen is, moslim dit, moslim dat, turk dit, marokaan dat….islam dit islam dat….Hou toch is op johhhhhhh"

  Kijk, dat bedoel ik dus. Je kent mij niet, maar dacht dat ik Nederlander was en omdat je daar kennelijk enkele negatieve ervaringen mee hebt, begin je met "Het enige wat jullie doen…". Dus zonder mij te kennen, postuleer je dat ik volgends jou dus iets doe. Op basis waarvan denk je dat? Precies! Op basis van mijn (vermeende) nationaliteit.

  Goh, Cagla, je lijkt wel een beetje last te hebben van vooroordelen, niet?
  Let wel ik zeg: "je lijkt" en NIET "jullie lijken".

  Hoe zat dat ook al weer met de pot die de ketel verweet dat hij zwart zag?

  Denk daar nog maar eens goed over na.

  Prettig weekeinde,
  M

Comments are closed.