Natuurlijk maakt ook Pieter van Geel (CDA) gebruik van de Wereld Milieu Dag om het volk nog beter te beschermen tegen alle kommer en kwel die ons te wachten staan.

Twee ideeen worden gelanceerd, de energie gaat op de bon en we moeten misbruik gaan “killen”.

Hier volgt het betreffende NOS bericht:

Van Geel wil energiebon invoeren
Naast de boekenbon, de horecabon en de bioscoopbon komt er misschien ook een energiebon. Staatssecretaris Van Geel onderzoekt of zo’n bon haalbaar is. De staatssecretaris maakt zijn plan later vandaag bekend in het kader van de Wereldmilieudag.

Met de bon kunnen mensen energiezuinige producten kopen. Het idee erachter is dat zowel de gever als de ontvanger op die manier iets doet aan duurzaamheid.

Van Geel noemt als voorbeeld van zo’n product een zogeheten standby-killer. Met dit apparaat kan bijvoorbeeld een televisie op standby staan zonder dat het veel energie kost.
————————
RED: u zou ook de TV gewoon uit kunnen zetten!

10 REACTIES

 1. Waar zijn wij nou helemaal mee bezig? Have a break have a knijpkat; da’s pas schone energie!

  0.5 PK biermotor…

 2. Die Van Geel gebruikt veel te veel energie; hoe veel energie en bomen kost het om zijn bonnen te drukken? Kan iemand die van Geel ff uitzetten. Dat scheelt weer.

 3. Onderzoek doen of cadeaubon voor een stekkerdoos of een tochtstrip aan zal slaan?! Ik ben bang dat dit alleen slaagt als er verlichting achter zit: bijvoorbeeld door belastingteruggave in milieubonnen te geven.

 4. Zolang gemeente (politiek) blijft toestaan dat woningstichtingen zich als huisjesmelkers gedragen door wonruimtes keer op keer te verhuren met enkel glas, slechte of zelfs geen isolatie en oude ketels en kachels niet vervangen door enrgiezuinige ketels, kunnen zie ideeën als deze misschien beter lager op de agenda plaatsen.

  Waarom knabbelen ze altijd een de rand van de taart met label probleem om bij de kern te komen? Steek ja hand in het vuur en trek het probleem er met wortel en al uit. Het gevoel voldoening heft de illusie pijn en angst op.
  Dankbaarheid zal getoont worden. Besef dat je positie, doen mogelijk maakt, denken doet het volk, doen is het vervolg. Luister naar het volk, doe niet net alsof je er deel van uit maakt. Je bent een tand in het rad die zijn kop in het zand steekt waardoor het hele systeem niet functioneert.

  We willen wel mensen met ballen kiezen maar ze zijn er niet. Als je daar over van mening verschilt dan is het tijd om je ballen te laten zien en spreken.

  Alleen jij weet nu wat je te doen staat.

 5. Volgens mij is Van Geel inderdaad van Geel.

  (Toelichting: Geel is een gemeente in Belgie waar al 700 jaar zowat alle psychiatrische patienten gehuisvest worden).

 6. [6] Off topic: Ik maak bezwaar tegen het misbruik van het woord ‘huisjesmelkers’.
  De overheid (prijs- en wurgcontractafdwinging, ontneming eigendomsrechten) en de huurders (die zelfs als onderverhuurders wel vrijheid kennen) zijn immers de enige echte huisjesmelkers.
  Als die partijen de huurmarkt niet gezamelijk compleet hadden verziekt kon je morgen verhuizen naar een woning met dubbel glas of een behangetje naar keuze en ook nog over de prijs onderhandelen.

Comments are closed.