De afgelopen 10 jaar is er maar mondjesmaat kritiek geweest op de nieuwe anti terreurwetgeving in Engeland. Met wat nieuwe arrestaties lijkt daar verandering in te gaan komen. Men kijkt terug en ziet dat het eigenlijk nooit zo ver had mogen komen. In dit artikel zullen we de punten bespreken waar het aan schort.

De volgende mensen zijn al gearresteerd om de bijbehorende redenen

Maya Evans 25

Zij was gearresteerd bij de Cenotaph in Whitehall omdat ze de namen oplas van 97 Britse soldaten die zijn gedood in Irak. Zij was de eerste persoon die werd veroordeeld volgens sectie 132 van de Serious Organised Crime and Police Act, die inhoudt dat demonstreerders een politievergunning moeten aanvragen om binnen een straal van 1 kilometer van het Parliament te mogen demonstreren.

Helen John 68, and Sylvia Boyes 62

Deze veteranen werden in april gearresteerd door het ministerie van defensie doordat ze te dichtbij een militaire basis kwamen. Zij kunnen een jaar de gevangenis in gaan of een boete van 5000 pond krijgen.

Brian Haw 56

Zijn commentaar op Tony Blair and President Bush kwam hem duur te staan. Volgens de Serious Organised Crime and Police Act 2005 werd hij gearresteerd. Hij werd wel weer vrijgesproken.

Walter Wolfgang 82

Deze man had commentaar op Jack Straw, de staatssecretaris van buitelandse zaken, tijdens zijn speech op de Labour Party conferentieHij riep: “That’s a lie!” toen Mr Straw redenen gaf om Britse troepen in Irak te houden. Hij werd vastgehouden volgens sectie 44 van de 2000 Terrorism Act.

Vele kenmerken van de rechtstaat staan inmiddels sterk onder druk: onschuldig tot het tegendeel bewezen is, geen straf zonder rechtszaak of het recht op verdediging hoeven onder bepaalde omstandigheden niet meer te gelden.

Volgens de wet Civil Contingencies uit 2004 kan een minister een week lang de noodtoestand uitroepen. Eigendommen kunnen dan worden geconfisqueerd, speciale tribunalen mogen mensen berechten en mensen kunnen worden “geconcentreerd op speciaal daarvoor aangewezen plekken”. Pas na een week krijgt het parlement de gelegenheid zich over de gang van zaken te buigen. Uiteraard blijft de verantwoordelijke minister onschendbaar.

Aldus steeds meer Orwelliaanse praktijken, waarbij de overheid steeds meer macht krijgt ten koste van de burger.

Eigenlijk krijg ik kippenvel bij het samenstellen van dit artikel. Het loopt volgens u zo’n vaart nog niet? Dan bent u net een kikker.
Als je ’n kikker in een pan met kokend water gooit, springt deze er natuurlijk weer uit. Als je hem in koud water legt en dan de temperatuur verhoogt, dan springt de kikker niet uit de pan.

Dergelijke taktieken worden ook door onze overheid toegepast. In een boek dat ik lees, “Mein Kampf” (vrij te downloaden via Google oid. Dit boek is niet verboden in NL, maar de staat heeft het reproductierecht en doet er niets mee, vandaar dat het niet in de winkels ligt), beschrijft Hitler op dezelfde manier hoe hij dingen bewerkstelligt. Je ziet helaas maar al te veel overeenkomsten.

Lees het onderstaande artikel nog maar ’s door (wel terugkomen naar de Vrijspreker daarna!)
news.independent.co.uk/uk/p…

3 REACTIES

 1. Maya Evans 25
  Helen John 68, and Sylvia Boyes 62
  Brian Haw 56
  Walter Wolfgang 82

  De echte terroristen zullen zich wel een beroerte lachen, geen enkele Mohammed of Abdul in het rijtje, om te gieren.

  Hier geldt dus wel "eigen volk eerst".

Comments are closed.