Vlak voor de D66-lijsttrekkerverkiezing van aanstaande zaterdag strooit Alexander Pechtold nog wat belastinggeld rond.

25 miljoen euro belastinggeld wordt verdeeld onder een 12-tal gemeenten om mooie plannetjes te maken om bepaalde wijken gezelliger te maken.

Het gaat om “probleemwijken” in Almelo, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Heerlen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam, Schiedam en Utrecht. Alexander denkt dat hij door die ieder 2 miljoen belastinggeld te geven de “leefbaarheid en veiligheid” te vergroten en te voorkomen dat nog meer mensen uit die wijken wegtrekken.
Eind augustus worden de plannen getoetst door een onafhankelijke commissie. De commissie adviseert Pechtold welke plannen voldoen aan de criteria.

Iedere belastingbetaler wordt gedwongen aan die plannetjes mee te betalen. Bovendien blijft dan nog de vraag of dit soort ‘leuke dingen voor de mensen’ enig nut heeft. Alexander zou beter eerst eens kunnen onderzoeken wat de echte oorzaken van de verloedering zijn.
Maar dan zou hij tot de conclusie komen dat hij zijn hand in eigen boezem moet steken.

1 REACTIE

  1. Ik zie het gekibbel tussen Alexander en Loezewies, en de plannetjes die ze de media instrooien, als de laatste stuiptrekkingen van een politieke partij in haar nadagen. Zij dreigen (als ik goed heb opgelet) ook bijna dagelijks met uit de regering stappen. Het publiek geuite opportunisme en moreel verval van dit stelletje nep-liberalen is inderdaad stuitend.

Comments are closed.