Nederland is niet een veilig land en dat kan op het ogenblik ook niet want niemand zal ooit worden gestraft voor een misdaad, bovendien heeft de politie ander prioriteiten.


Dit is problematisch voor mensen die waarde aan hun spullen en gezondheid hechten want de politie zal zo min mogelijk doen tenzij er een makkelijke boete uitgesleept kan worden. Klagen over de huidige situatie en vertellen hoe het zou moeten is en blijft leuk maar dit keer is de vraag wat een persoon kan doen om zichzelf, of sterker nog anderen te beschermen.

Een persoon kan zich op vele manieren verdedigen, bijvoorbeeld door een vechtsport te beoefenen of nog simpeler een wapen bij de hand te hebben. Een goede Nederlander verslikt zich even in het idee dat iedereen ZOMAAR een wapen zou mogen dragen of zelfs een potje matten met een dief staat tegen(het gouwe ouwe AH overvallers scenario). Punt is dat je jezelf wilt beschermen en de staat/politie zal dat nooit optimaal voor je kunnen doen. In het grootste deel van de wereld is normaal dat burgers zichzelf mogen beschermen door zich te bewapenen maar in Nederland is het onacceptabel en zal de overheid het niet toestaan. Dit zijn de twee belangrijkste redenen:

Het zou in het belang van burgers zijn.
Het tast de monopolie van de overheid op geweld aan.

Ik ben geen grote fan van wapens maar ik ben ook geen fan van verkrachting of beroof dus koop ik voor mijn zusjes pepperspray, ik raad je aan hetzelfde te doen; de pepperspray kan je vertrouwen, de overheid niet.

35 REACTIES

 1. Beter ook gewoon vrij wapen dragen in NL.

  Dikke .45 onder de neus, ns kijken wat de straatboef dan nog te zeggen heeft. (die zoiets totaal niet kan veroorloven)

  En uiteraard wel met vergunning via nl identiteit etc.

  Andre [32] reageerde op deze reactie.

 2. @plassert [31]:

  “En uiteraard wel met vergunning via nl identiteit etc.”

  Uiteraard zonder vergunning, want ik heb als individu het inherente recht om mij te kunnen verdedigen tegen agressie; dat recht kan niet door een ander gegeven dan wel afgenomen worden, en dus ook niet door een groep, en dus ook niet door de overheid die vergunningen verstrekt.

 3. Vreemd,
  Hele verhalen en dicussies over pepperspray, dat het hier verboden is, in Duitsland niet enz.
  Vraagt ene Micheal serieus of iemand weet waar het dan te koop is, reageert er alleen een flauwe grapjas op met: je moeder misschien.
  Echt niemand komt met het antwoord waar het nou te koop is.

  Andre [35] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.