Hij heeft zijn EU-baas, Franco Frattini, op bezoek gehad.

Franco is deze week de winnaar van de Vrijspreker Politicus van de Week Award.*)

En ze zijn het helemaal eens over hun drugsbeleid.

In de verklaring voor het toekennen van de Award schreven we o.a.: “Ook op het gebied van drugsbeleid is Franco tegen de vrijere gang van zaken in Nederland. “Ik zal optreden wanneer een nationale overheid besluit de productie van drugs toe te staan”.
Wanneer wiet telen ooit legaal wordt in Nederland, zal de EU optreden. Zelf uitmaken wat ze doen, mogen de Nederlanders niet! De burger krijgt (heeft) bovenop de druk van Den Haag nog echt de druk van Brussel.”

Ja, mijnheer, zei Piet Hein, wees maar niet bang. De Tweede Kamer neigt wel naar het legaal toelaten van wietteelt, net als die burgemeester van Maastricht, je weet wel, Gerd Leers. Maar als er kans is dat dat door zou gaan, dan dreig ik gewoon met mijn portefeuille en dan kruipt de hele Tweede Kamer weer in haar schulp.

Prima, zei Franco, goed begrepen! We hebben niet voor niets regels in de EU afgesproken en je houdt je daar maar aan ook! Je weet, productie en transport is verboden. Punt uit.
——————–
*) Zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

4 REACTIES

 1. « "Ik zal optreden wanneer een nationale overheid besluit de productie van drugs toe te staan" »

  Zo’n mooie uitspraak is natuurlijke een prachtige provocatie om Generalissimo Franco op uit te dagen. Helaas, Piet Hein D. is geen echte vent…

 2. Volgens mij is zonder ruggegraat zijn een vereiste om politicus te worden…

 3. dat zouden er meer moeten doen…

  de simpelste manier om een paar politici weg te krijgen: laat ze zich aan hun eigen toezeggingen houden en we krijgen een added bonus als de wiet vrij komt.
  Hoewel, ruggegraatloze politici (een witte schimmel) weten niet wat ze hebben gezegd of vergeten het.
  Hoe anders kan Verdonk daar nog blijven zitten.

Comments are closed.