Kandidaat: Franco Frattini (Italië) Lid van de Europese Commissie.

Nominatie:De veto rechten van de EU-lidstaten moeten de een na de ander worden afgeschaft!

Toelichting: is sinds november 2004 lid van de Europese Commissie, belast met justitie, vrijheid en veiligheid. Hij is lid van de Forza Italia partij van Silvio Berlusconi. Werd in 2002 minister van Buitenlandse Zaken. Hij is commissaris voor de “vrijheid” en het eerste wat hij in een interview met de NRC (15 juni) zegt, is dat de vrijheid verminderd moet worden. De vrijheid om nee te zeggen tegen iets wat je helemaal niet wilt. En dat is een beperking niet alleen voor een “land” maar daarmee ook voor de burgers in dat land.

In een eerder Vrijspreker artikel schreven we reeds:
“De vice-voorzitter van de EU, Franco Frattini, heeft vandaag weer in een interview met de Engelse krant The Telegraph verklaard dat de cartoons in de DEENSE Jyllands-Posten miljoenen moslims heeft “vernederd”. En om herhaling te voorkomen moet er een gedragscode voor journalisten komen.

Journalisten en redacteuren moeten zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en “vrijwillig”komen tot “zelfregulatie”. De “EU-Commissie” (niet de journalisten!) gaat die regeling nu opstellen en zal ze dan in de komende maanden aan de journalisten voorleggen. Op die manier, zegt Franco, laten we aan de moslims zien dat we hen begrijpen en tot zelfregulatie bereid zijn.”

Ook op het gebied van drugsbeleid is Franco tegen de vrijere gang van zaken in Nederland. “Ik zal optreden wanneer een nationale overheid besluit de productie van drugs toe te staan”.
Wanneer wiet telen ooit legaal wordt in Nederland, zal de EU optreden. Zelf uitmaken wat ze doen, mogen de Nederlanders niet! De burger krijgt (heeft) bovenop de druk van Den Haag nog echt de druk van Brussel.

Daar van af komen kan alleen door uit die EU te treden.

Franco hanteert handig het begrip “samenwerking”. Samenwerking op het gebied van “veiligheid” (iets dat iedereen wil) komt niet van de grond omdat er praktisch altijd “één of twee landen, van de 25, tegen een bepaalde regeling zijn. Daarom moet het vetorecht verdwijnen”.

Maar je kunt de zaak ook anders bezien. ALS alle 25 die landen zelfstandig (zouden) zijn, en 20 of 23, of 2 willen op een bepaald gebied iets samen doen, dan kan dat. Dan zouden in het voorbeeld van Franco die 23 al lang samen iets geregeld hebben om die veiligheid te verbeteren. Maar dat kan niet omdat de politici de landen al in de EU gestopt hebben en waarbij zij hebben afgesproken dat bepaalde zaken alleen met unanimiteit geregeld mogen worden. Conclusie is dus dat de EU door haar macht de situatie voor de burgers ONVEILIGER maakt.

Frattini begrijpt dat hij bij zijn bezoek aan Nederland het woord “grondwet” beter niet in de mond kan nemen. Maar hij zegt erbij dat die grondwet, of beter het “grondwettelijk verdrag” er wel moet komen. Ook weer, noem het ding anders, voer het in met porties, en de burger merkt niet hoe hij steeds meer geknecht wordt.

Franco is een echte politicus. Een gevaar voor de individuele vrijheid van de burger. En hij weet dat politiek te spelen door te doen alsof hij werkt voor een grotere vrijheid en veiligheid. Franco verdient ruimschoots de Vrijspreker Award voor Politicus van de Week.

2 REACTIES

  1. De goede man was eerst officier van justitie en rechter waarna hij de politiek in ging. Heeft tal van onzinnige plannen op zijn naam staan én een Wit- + Groenboek. Hoogste tijd dat er eens een Zwartboek over Franco verschijnt…
    http://www.grondweteuropa.n

Comments are closed.