Kandidaat: Lousewies van der Laan (D66) Fractievoorzitster

Nominatie: “Ik heb wel gezegd dat Alexander Pechtold ongeloofwaardig is, maar nu hij lijsttrekker wordt, ga ik toch met hem verder in D66.”

Toelichting: Lousewies heeft zaterdag de strijd om het lijsttrekkerschap van D66 verloren. Alexander Pechtold wordt het boegbeeld van D66 voor de verkiezingen in mei 2007.

Alexander Pechtold heeft al twee keer de Vrijspreker Politicus van de Week gewonnen. Zie https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3442 en https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=4120.

Lousewies had hem pas één keer gewonnen: Zie https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3782. Misschien heeft dat in de partij D66 de doorslag gegeven om Alexander te kiezen voor het lijsttrekkerschap!

Maar nu wint Lousewies die Award ook voor de tweede keer. Voor het lijsttrekkerschap kan haar dat niet meer helpen. Maar in de politiek kan altijd van alles gebeuren, en dan is het nuttig als je de goede papieren hebt!

Lousewies is nog steeds voorstandster van het opgeven van de Nederlandse onafhankelijkheid en pleitster voor meer macht naar de EU.

Wel moet er natuurlijk in Nederland ruimte overblijven om te kunnen ritselen als dat zo uitkomt. Bvb als Brussel eist dat de Publieke Omroepen 80 miljoen te veel ontvangen subsidie moeten terugbetalen, dan moet het mogelijk blijven om de belastingbetaler nog eens 80 miljoen te laten betalen, om die dan onder een andere noemer toch weer aan de omroepen te verstrekken.

Ook probeert ze te verwezenlijken dat D66 in mei terecht komt in een kabinet met de VVD en de PvdA. Een nieuwe paarse coalitie.
Dit wordt mede veroorzaakt omdat ze zwaar de pest heeft aan alles wat met religie te maken heeft.

“Ik snak ernaar om verlost te worden van christendemocratische dogma’s”, zegt ze in een interview met de Nieuwe Revue.
Deze antipathie dan wel met uitzondering van haar eigen religie, die van het atheïsme en het milieu.

En het pluche blijft trekken. Als een ongeloofwaardige partner daarbij kan helpen, dan is dat prima.

Ja, Lousewies verdient deze tweede Award Politicus van de Week ruimschoots.

3 REACTIES

 1. zelden zo een wentelteefje gezien als ons lousje, maar goed het alternatief (pechje) is ook niks. dan maar gewoon opdoeken?
  Amtenaren zijn net kauwgom, eenmaal in het pluche en je krijgt ze er niet meer uit.

 2. Het grappigste vind ik de aannames van Loesewies en Alexander dat er nog heel veel mensen op hen gaan stemmen. Ik krijg de indruk dat hun wereld versmald is tot een paar kilometer rondom Nieuwspoort en mogelijk verklaart dat de wereldvreemdheid en gedraai van deze partij. Hopelijk is het na de volgende verkiezingen "Bye bye zwaai zwaai" voor deze award winners…

 3. Deze ‘dame’ roept al jaren mijn weerzin op, hoe schattig ze ook mag ogen.
  Een zeer fraai commentaar van ‘Elke’ op ‘frontaal naakt’.
  Over de onschendbaarheid van de instellingen van EUSSR en de ambtenaren daarvan, die vrijstelling moeten krijgen van strafvervolging van strafbare feiten.
  Volgens het 7e protocol, artikel 1, 2 en 11 van die door Holland verworpen grondwet.
  Eurocommissarissen die niet ter verantwoording kunnen worden geroepen, omdat de gebouwen, de instellingen en het archief van de Unie onschendbaar zijn.

Comments are closed.