Het is vroeg in de avond en voor het eerst hebben we weer buiten kunnen eten.
We zitten hier in het buitengebied en het is zo’n zomeravond waar je diverse vogeltjes hoort zingen en de kikkers al enigszins vermoeid in de vijver hoort kwaken.
Verder RUST !

Hé ja, het is wel héél rustig voor een vrijdagavond, het begin van het weekend. Wáár zijn de auto’s die je anders over de weg hoort rijden? Die weg van oorspronkelijk 80 km, waar je nu hier net in Nederland nog maar 60 km. en aan de Belgische kant nog maar 50 km mag rijden, maar waar de meeste automobilisten (uiteraard) nog steeds doen of ze van niks weten?

Heeft de overheid plotsklaps een autoloze avond ingesteld? Maar dan zie ik de krant en ook het licht. De overheid hoeft een maandlang zich geen zorgen over autoloos te maken!
Het Wereldkampioenschap Voetbal heeft die taak tijdelijk overgenomen.

Even gauw kijken hoe het voetbalschema is. Oh fijn, ’s middags om 3 uur begint het en dan om 6 uur en dan om 9 uur. Wat een zaligheid! Ik kan, als ik wil, in die tijden midden op straat gaan zitten of liggen, of een of ander spel erop doen, of in een recalcitrante bui er met de auto overheen gaan raggen.

Ik ben echt gek op voetbal!! 🙂
———————————
Bijdrage van: Sarah

5 REACTIES

 1. Gelukkig zijn de tijden midden in de nacht voor mij en doen ze in de VS weinig aan "ons" voetbal.
  Toch zal ik stiekem het Mexicaanse kanaal aan zetten voor de replay van de eerste wedstrijd van Oranje zondag. Sssssstttttt. Niet verder vertellen 🙂

 2. [2] Lieve Dutchess, het zij je vergeven. Als je in den vreemde woont wordt Oranje mooi!

 3. Ik kijk nooit naar sport. Wat enkele mij volslagen onbekende individuen uitsteken, zal me nl. worst wezen. Zij kijken tenslotte ook niet vol spanning toe hoe ik werk (d.w.z. naar beursgrafieken kijk, analyses zelf maak en van anderen lees en tenslotte transacties uitvoer).

  Ooit kende ik wel een tennisspeler persoonlijk. Gezien ik hem absoluut niet mocht, hoopte ik steeds dat hij zou verliezen (maar helaas was hij nogal goed). Zijn prestaties interesseerden me dus wel, maar daarvoor zat ik heus niet urenlang aan het scherm gekluisterd, doch ik vernam ze wel tijdens het eerstvolgende journaal.

  Maar goed. Ik hoef de supporters/kijkers ook niet te begrijpen. Het staat hen vrij hun vrije tijd te besteden zoals ze dat zelf willen. Ik zal zelf ook wel dingen doen/hobby’s hebben die zij als irrationeel beschouwen.

 4. Het is waar, zondagmiddag l5.00 uur daalde een hemelse rust over neerland’s dreven. Alleen wanneer men een vreemd uitgedoste gevel zag,waarachter zich een sooretement logement bevond, hoorde men ongearticuleerde kreten van hese , bijna niet-menselijke stemmen. Hier en daar werd achter het raam van een woning een tribaal aandoend lied gezongen,maar verder was het gekwaak van kikkers,het geblaf van een hond op een boerenerf, een loom boe-geloei van een enkele koe of het geritsel van riet langs een slootkant, de enige geluiden in de verlaten landouwen.

  Voetbal is goed voor de natuur;er moet meer voetbal komen,jaar in jaar uit drie wedstrijden op een dag. Wat een weelde om in zo’n land te mogen vertoeven.

  Anne

Comments are closed.