Ethiopische militairen zijn Somalië binnengevallen.

Met welk doel, is niet duidelijk. Trouwens de hele situatie in Somalië is onduidelijk. Uit praktisch alle berichten die vanuit overheden verstrekt worden, moet je afleiden dat het daar een grote troep is.

Dat wordt aangedikt o.a. omdat overheden het niet kunnen uitstaan dat er landen zijn waar niet een centrale overheid is waarmee zij kunnen onderhandelen.

(RTL-Nieuws) Ethiopische militairen zijn de grens met Somalië overgestoken. Dat hebben de islamitische milities, de Islamitische Rechtbanken gezegd.
Volgens de milities, die het zuiden van het land grotendeels in handen hebben, zijn 300 militairen de grens tussen beide landen overgestoken. Ethiopië steunt de machthebbers in het buurland.

Om meer inzicht te krijgen in de machts- en vrijheidstructuur in Somalië” is het interessant en nuttig om het boek van Michiel van Notten te lezen: “The law of the Somalis”.*)

Ethiopië zou de Somalische krijgsheren wapens hebben geleverd om tegen de milities te strijden. Die wapens zouden met Amerikaans geld zijn gekocht, omdat Ethiopië een belangrijke bondgenoot is van de Verenigde Staten.

Amerika zou dus de “krijgsheren” steunen!
Dat zal dan wel passen in hun hele Midden-Oosten politiek, maar het is ook politie-agent van de hele wereld spelen.
———————————-
Zie uitgebreide omschrijving over het boek op www.libertarian.nl

We hebben nog enkele exemplaren beschikbaar. U kunt het voor 25 euro bestellen bij het Libertarisch Centrum te MAARSSEN.
Bank: ABN/AMRO rek,no: 46.24.31.320
IBAN: NL57abna0462431320
BIC:ABNANL2A

1 REACTIE

  1. Die ‘Islamitische Rechtbanken’ zouden worden gesteund door Saudie Arabie. Fijn om te weten als je weer moet tanken (en 2/3 van de rekening gaat naar de NL staat). Lekkere bende daar.

Comments are closed.