Vanochtend zijn de EU politici het met Cyprus eens geworden dat de besprekingen met Turkije over het EU-lidmaatschap onmiddellijk zullen beginnen.

Cyprus is een EU-lid dan NIET door Turkije wordt erkend. Vandaar dat zij tot vanochtend niet akkoord gingen met die besprekingen. Edoch, de druk en beloftes van de andere 24 (inclusief Nederland en België) was te groot, en Cyprus ging door de knieën.

Een voorbeeld hoe straks de 24 andere leden ook Nederland zullen dwingen dingen te doen!

Uiteraard gaat dit gepaard met mooie woorden. In dit geval zeggen ze dat het nog maar om hoofdstuk 1 gaat en dat dat “bijna geen” politieke consequenties heeft!
Ook verwijten zijn daarbij een goed hulpmiddel: “Als we niet doorgaan met de onderhandelingen, dan ben jij schuld dat je de EU schade berokkent; Ze zeggen dan dat de EU geen betrouwbare partner is”.

Als je nu denkt dat Nederlandse/Vlaamse politici daar wat van leren, dan heb je het mis.

3 REACTIES

 1. EU politici zijn inderdaad de allerlaagst ontwikkelde weekdieren in de evolutie Die vermeende ‘betrouwbaarheid’ is een gotspe. De Brusselse matennaaiers en hun ‘broeders’ verkopen nog hun eigen moeder als zij daarmee hun positie kunnen veilig stellen. Hopelijk wordt het Turkse lidmaatschap in een referendum ergens weggestemd.

 2. "Hopelijk wordt het Turkse lidmaatschap in een referendum ergens weggestemd".
  yeah right, alsof die gedegenereerde dhimmiterende naaktslakken zich iets van een referendumuitslag aantrekken.

  het wordt echt met de dag erger.

  als je hier weer nu eens even bij stilstaat, dan kun je niet anders dan je afvragen op welke planeet je terecht bent gekomen.

 3. [2] Natuurlijk trekken zee zich daar iets van aan. Daarom proberen ze een dergelijk referendum ook uit alle macht te voorkomen (Wilders stuurt hier op aan). Als ze worden gedwongen, zullen ze proberen uit alle macht het resultaat te beïnvloeden (ook na de stemming). Daarna wordt het pas echt interessant. Stel het volk stemt tegen. Wat dan?
  Ik denk nieuwe verkiezingen (rookgordijn)! En kralen!! Kadootjes (uiteraard uit eigen zak, want de overheid bezit niets dat niet van het volk is).
  Maar zoals altijd is de overheid nog steeds bang voor maar één ding: de verenigde burger!!

Comments are closed.