Wij vinden (met Ayn Rand) dat racisme de laagste en meest domme primitieve vorm is van collectivisme. Het betreft het beoordelen van een mens niet om zijn daden, maar om de kleur van zijn huid, de vorm of kleur van zijn ogen en/of andere lichamelijke kenmerken.

In de politiek, en dus door de wet, is racisme wel een van de ergste verwijten die je kunt krijgen. Daarom wordt het Vlaams Belang in de media praktisch altijd als racistisch gekenmerkt.

Wij zijn het helemaal niet eens met het VB, net als we het niet eens zijn met welke politieke partij dan ook. We signaleren hier wel wat politici in onze maatschappij doen en proberen de feiten bewust te maken. Hoe meer mensen deze feiten zien en begrijpen, hoe groter de kans wordt dat de missie van de Vrijspreker begrepen wordt en we nog eens in een vrij(ere) samenleving terecht komen.

Michielsens stuurde onderstaand bericht, dat me doet afvragen wie er meer racistisch is, de VLD of het VB?
——————————–
Van VLD naar Vlaams Belang
Aisha Van Zele (foto) uit Lokeren stapt over van VLD naar Vlaams Belang. De studente van Sri Lankaanse afkomst motiveert haar overstap als volgt:
“Ik ben erg geïnteresseerd in politiek, maar bij de VLD kreeg ik het gevoel dat ik alleen maar mooi moest zijn en voor de rest moest zwijgen. Ik heb een duidelijke mening over veiligheid en migranten en bij het Vlaams Belang mag ik die uiten.”

Ook de platte recuperatie na de gruwelijke moorden in Antwerpen en de stigmatisering van één miljoen Vlaams Belang-kiezers door de VLD-top stootte Aisha tegen de borst. “De verkiezingsgetinte reacties van de VLD-kopstukken op de recente moorden in Antwerpen zijn voor mij de druppel geweest” stelt ze onomwonden. “Het begrip ‘racist’ wordt hier in Vlaanderen trouwens veel te snel onterecht en misplaatst in de mond genomen”. Daarmee geeft de jongedame meer blijk van gezond verstand dan de meeste traditionele politici.

22 REACTIES

 1. Hopelijk komt ze vaak op televisie, dan hebben we tenminste een niet-socialistische goed-ogende politica om naar te kijken.
  (Bij Kathleen Van Brempt heb ik altijd zulke vervelende 2nd thoughts, die mijn fantasieen zwaar verstoren).

  Verder ben ik van mening dat het VB weliswaar geen libertarische partij is wegens hun ideeen omtrent drugs, abortus etc. en vind ik gedwongen aanpassing of integratie altijd iets van dwang hebben waardoor het ook niet libertarisch is (maar wel een praktische oplossing), doch racistisch kan je het VB m.i. absoluut niet noemen.

  In tegendeel: zij wil als enige partij de discriminatie van autochtonen (en mannen en hetero’s) juist tegengaan terwijl andere partijen Vlamingen discrimineren door voorrang te willen geven aan allochtonen (en vrouwen en homo’s).

  Groeten,
  M

 2. Het is duidelijk waarom collectivisten hun tegenstanders graag voor "racist" uitmaken. Ze vangen daarbij drie vliegen in één klap:
  1) Zij brandmerken hun opponenten, zodat die politiek monddood worden gemaakt. Feitelijk discrimineren ze hen negatief;
  2) Zij verbergen hun eigen racistische aard;
  3) Zij geven een eigen betekenis aan het begrip "racisme" en trachten het begrip als zodanig te herdefinieren.

 3. Zij is zwart en niet is-lamitisch.
  Zij zal wel gediscrimineerd worden door de is-lamitische immigranten (Dafur).
  Ik wens haar alle succes, het is geen kwestie van blank en zwart, maar van goed en kwaad.

 4. " Wij vinden (met Ayn Rand) dat racisme de laagste en meest domme primitieve vorm is van collectivisme. "

  Dat woordje "wij" in bovenstaande zin komt bij mij nogal collectivistisch over.

  Verder schep je met het gestelde alternatief, het beoordelen op grond van daden, of in ML Kings versie op grond van karakter een nieuwe manier om mensen in te delen in them en us. 4 legs good, 2 legs bad.

 5. [5] "Dat woordje "wij" in bovenstaande zin komt bij mij nogal collectivistisch over."

  Klopt, Was niet de bedoeling. Excuses!

 6. [2] Juist Spynose, en de speciale betekenis die ze eraan geven is anti-egalitarisme.
  ongelijkheid duidt op discriminatie. Discriminatie is racisme. Racisme is slecht. Dus racisme mag verboden worden. Alle ongelijkheid is nu crimineel en daarmee ook al degenen met niet-socialistische meningen, dat zijn allemaal gangsters.
  Antiracisme = egalitarisme.
  (Alain Finkielkraut)

  En wat een mooie Dame zeg!

 7. [4] Inderdaad! Waar zien we zoiets in de Nederlandse politiek?

 8. [4] Euhm Mooi en intelligent? Da van da mooi zijn is iets subjectief en iedereen heeft het recht mooi te vinden wat hij wil, maar alvorens iemand het label ‘intelligent’ te geven zou ik toch bewijs willen. Ik ken dit meisje persoonlijk en toen ik (en niet alleen ik maar ook de 8 mensen die mij deze morgen al gebeld hebben)het artikel zag in de krant was dit voor mij wel een verassing. Want ok,het feit dat je niet intelligent moet zijn voor de politiek is al genoeg bewezen maar dat een meisje die nauwelijks benul heeft van wat politiek is ineens de 4e plaats krijgt op een lijst, is voor mij gewoon een bewijs van oppervlakkigheid (zou het dan gewoon zijn voor haar uiterlijk (waaronder haar huidskleur die het VB wel een deel van z’n imago van rascistische partij zou kunnen wegnemen)). Hoedanook voor mij is dit gewoon een stunt van een partij die xenofobie propagandeert en die z’n eigen slachtoffers nu gebruikt als leden. Want, hoewel ik moslim ben, zou ik da meisje nooit discrimeneren of raar bekijken of wat dan ook maar ik geloof nie dat nen doorgedreven rascist die haar op straat tegenkomt nen goeien dag zou zeggen of een praatje zou slaan of haar tenminste nie raar zou bekijken gewoon omdat ze lid is van het VB. Ik hoop dat ze weet wat ze doet.

 9. [4] Karel de Grote,
  Laten we hopen, dat ze niet het soort demonisering en bedreiging te verduren krijgt als Ayaan Hirsi.
  [7] Precies Bud.
  Je politieke vijand stigmatiseren en je eigen racisme aan hen toedichten, zoals collectivisten stelselmatig doen, is psychologisch gezien de beste manier om je satanische gedachtegoed te populariseren.
  [9] Youssef,
  Maar, netzomin als Ayaan H. gedwongen zou zijn geweest over te stappen naar de VVD, zal zij evenmin gedwongen zijn over te stappen naar het Vlaams Belang, denk je ook niet ?

 10. [10] Nee dat ze gedwongen is denk ik ook niet…maar ik wil gewoon zeggen dat ik hoop dat dit meisje de draagwijdte van haar handelingen vooraf goed heeft ingecalculeerd, hoewel ik zeker weet dat ze dat nie gedaan heeft. Eigenlijk SpyNose hetgeen dat er mij toe aangezet heeft hier een reactie op te posten, is het feit dat iedereen dit meisje nu zit op te hemelen omdat ze zich bij een rascistische partij heeft aangesloten (als je het mij vraagt puur voor de aandacht) terwijl ze nog niets bewezen heeft. Ik heb er geen probleem mee dat ze zich bij een rascistische partij aansluit maar opnieuw wil ik gewoon opkomen voor het feit dat het onderscheid in huidskleur geen criterium mag zijn om uit te maken of iemand intelligent is of nie…
  Maar hetgeen mij het meest heeft aangezet tot de reactie is het feit dat ik nog enkele maanden geleden met dit zelfde meisje op de trein heb gezeten en we een halfuur hebben gepraat over het demoraliserend effect van rascisme in al z’n facetten (zowel op school,in café’s enz…). Om nu tot de constatatie te komen dat het zelfde meisje zich aansluit bij een rascistische partij,die voor mij synoniem staat voor verzuring, doet bij mij enorm veel vragen rijzen (o.m. omtrent haar geloofwaardigheid).

 11. [11] Youssef,
  Even terug naar [9] graag:
  Y: "Hoedanook voor mij is dit gewoon een stunt van een partij die xenofobie propagandeert en die z’n eigen slachtoffers nu gebruikt als leden. Want, hoewel ik moslim ben, zou ik da meisje nooit discrimeneren of raar bekijken of wat dan ook maar ik geloof nie dat nen doorgedreven rascist die haar op straat tegenkomt nen goeien dag zou zeggen of een praatje zou slaan of haar tenminste nie raar zou bekijken gewoon omdat ze lid is van het VB. Ik hoop dat ze weet wat ze doet."

  SpyNose:
  1) Begrijp ik goed, dat je haar niet zou discrimineren, ondanks het feit, dat je moslim bent ?
  2) Wanneer vind JIJ eigenlijk iets "racisme" (want daar gaat dit stukje over) ?
  3) Waaruit blijkt volgens jou, dat het VB daadwerkelijk rascistisch IS, behalve uit het feit, dat anderen (in casu de VLD of het Cordon sanitaire) het VB stigmatiseren en effectief discrimineren ?
  4) Zouden de VLD en/of dat Cordon sanitaire niet zelf "racistisch" in de zin van hun eigen definitie zijn ?

  [11]
  Y: "Ik heb er geen probleem mee dat ze zich bij een rascistische partij aansluit"

  SpyNose:
  Zie mijn vorig commentaar.

  Y: "maar opnieuw wil ik gewoon opkomen voor het feit dat het onderscheid in huidskleur geen criterium mag zijn om uit te maken of iemand intelligent is of nie…"
  S.:
  1) Daar ben ik het op zichzelf 100% mee eens, tenzij de definitie van "intelligent" zou worden aangepast.
  2) Maar wie legt of leggen in dit geval het verband tussen huidskleur en intelligentie ? En waarom precies ?

  Ik hoop, dat mijn commentaar mag bijdragen aan de de opheldering van een meningsverschil en daarmee aan de goede verstandhouding tussen betrokkenen of diegenen die zich betrokken voelen.

 12. Het bewijst voor mij eerder dat (zelfs op de site) autochtone nederlanders nog maar bitter weinig, eigenwaarde, zelfrespect, schaamte en ruggegraat hebben … dat men denkt dit soort "human interest" gevalletjes op een voetstukje te moeten zetten.

  En dan ook vergelijkingen maken met met immorele parasiet als Somalische Ayaan …

 13. [12] 1) Het feit dak zeg dak haar nie zou discrimeneren ondanks het feit dak nen moslim ben is nen reactie op multigelul (zie boven) die stelt dat " Zij zal wel gediscrimineerd worden door de is-lamitische immigranten (Dafur)."
  2)+3) Wat ik rascisme vind zal jij als autochtoon nooit snappen. Het is een gevoel dat mensen je geven zowel in het dagelijks leven als in de media enz… Het is een gevoel van afkeer, haat, jaloezie,…Als ik op de markt loop, voel ik wat rascisme is.
  Sorry Spy-nose maar als je twijfelt aan het rascistisch karakter van het VB dan raad ik je aan enkele van hun websites of folders of wat dan ook door te nemen. Het feit dat je een hele bevolking als crimineel,gespuis,onderkruipers,profiteurs,…stigmatiseert is dus volgens jou allesbehalve een rascistisch kenmerk. Elk rationeel wezen zou dit niet in twijfel durven trekken tenzij gedreven door subjectieve driften. Ik vind het ook weer typisch dat het VB in de slachtofferrol wordt geduwd, hun favoriete positie. Toen zij bij de moord op Joe (voor mp3-speler) ineens een hele bevolkingsgroep stigmatiseerden is er achteraf geen woord meer over gerept, maar toen de VLDer De Gucht de partij en haar achterban verantwoordelijk stelde voor de rascistische moorden in Antwerpen, dook de partij weer mooi in haar rol van slachtoffer. Ok ik keur de VLD-houding zeker niet goed maar als je eerlijk en objectief bent, kun je niet anders dan concluderen dat daar een deel waarheid (niet toevallig dat familie van skinhead actief is in het VB)in zit, alleen is het niet enkel de verantwoordelijkheid van het VB maar ook van alle anderen mensen die moeten samenleven.
  omtrent het cordon sanitaire heb ik een duidelijke mening : afschaffen die handel want dit werkt ook maar enkel ten positieve van deze rascistische partij.Op je vraag of dat dit niet discriminatie is wil ik zelfs niet antwoorden want het feit dat je dit als discriminatie definieert en de praktijken van het VB niet als discrimenerend ziet(of toch in vraag trekt) lijkt mij genoeg te zeggen…Neen dus.
  Omtrent dat intelligent zijn, dit was gewoon een reactie op een andere reactie die stelde dat "eindelijk iemand mooi en intelligent in de politiek". Als ik iets lees dat volledig incorrect is, dan kan ik het niet laten erop te reageren, hoe onbenullig het ook mag zijn.
  hetgeen ik nog wil toevoegen is dat deze partij haar volledige ideologie niet strookt met de mijne. Een mooi voorbeeld is dit van de maatschappelijke werker die ervoor opkomt dat hij een VB-er is. Toen ik hem vroeg waarom zei hij schaamteloos tegen mij :"jullie zijn parasieten en criminelen…". Hij keek wel enorm raar op toen ik hem de visie van het VB op de sociale en culturele structuur van de samenleving uit de doeken deed. Ik sloot af door te stellen dat indien het VB aan de macht komt hij niet alleen van ons verlost was maar ook van z’n geliefde job want het scheelt dat een partij die zulke standpunten heeft, iets zou willen doen aan de minderbedeelden in de samenleving ongeacht ras of afkomst…

 14. [14] Bedankt voor je uiteenzetting Youssef,

  Kijk het hele probleem is dat jullie en andere immigranten op een voor de Nederlanders en de Belgen op misleidende wijze zijn binnengehaald, eerst als gastarbeiders, maar langzaam maar zeker werden het er steeds meer, door de gigantische (overdreven) welvaart hierzo.

  Kijk als er 1 miljoen Belgen en Nederlanders in Marroko zouden gaan wonen en werken en uitkering trekken (die eerst alleen tijdelijk zouden blijven) zou dat geen irritaties geven denk je?

  Rascisme zal er altijd zijn, immers een vader en moeder die van hun zoontje een topvoetballer willen maken en hem hierin enorm steunen is al een lichte vorm van rascisme.

  Zorg voor het gezin, is al een lichte vorm van rascisme.

  Het doel van de elite, de bankiers voorop en oliearchen daarna etc. is dat jullie cultuur voor een groot deel verloren gaat net als de Nederlandse Christelijke cultuur zodat de hele wereld 1 grote Anglo-amerikaanse collectieve heidense multikul wereldheerschappij wordt.
  Het Zionisme speelt hierin een belangrijke rol.

  De Christenen zijn mietjes geworden, kijk maar naar de Da Vinci code etc. Nu de moslims nog.

  PS:Ik las laatst dat uit diverse onderzoeken is gebleken, dat de Nigerianen het gelukkigste volk op de aardbol zijn. Dat wil wel wat zeggen, welvaart is zeker niet een middel tot geluk.

  Groet,
  Achilles

 15. [15]
  Wat zeg je nu toch allemaal?
  Het is nauwelijks meer te volgen. Waarom zou Amerika streven naar een heidense wereldheerschappij? Dat land is nog altijd voor meer dan de helft christelijk denkend, en dan in de orthodoxe zin.
  Zionisme speelt hier helemaal geen rol. Inderdaad, super orthodoxe Joden haten en minachten het christelijk geloof. Maar het zijn veeleer de orthodoxe christenen die Israel van harte steunen, omdat zij geloven dat de Christus in Jeruzalem zal wederkeren, en dan ook herkend zal worden door de broeders, gelijk de geschiedenis van Jozef.
  Die Da Vinci code heeft helemaal niets met het christelijk geloof te maken, maar is een zoveelste variant op ondermijning van de orthodoxe waarheden.
  Verdiep je verder eens in de gruwelijkheden die plaatsvinden in Nigeria. Tevens komen de grootste oplichterspraktijken, zeer vaak uit Nigeria. Misschien wordt men daar zo gelukkig van.
  Met de kwaden gaat het immers altijd goed.

 16. [16] Excuses Amerika streeft daar niet naar en zeker de amerikaanse orthodoxe Christenen niet maar de Anglo amerikaanse elite. Bush, Blair en de lui daarachter zeker wel.

  Waarom? Omdat die Anglo-amerkaanse elite, bankiers, oliearchen en andere grootindustrieelen, uit zijn op maar 1 ding.
  Macht, brute macht.
  Daarvoor zijn al die verenigingen van landen, de VN, de EU etc. de Euro. Allemaal middelen om een centraal gestuurde wereldregering vorm te geven.

  Nationalisme, religies, gezinnen, culturen dat willen ze allemaal niet.

  Zij willen immers macht de wereldmacht

  Daarom willen zij
  homeaux, lesbies, feminisme, globalisering en een collectieve multicultuur.

 17. [17]
  Ik ben het met je eens dat er anti-christelijke groeperingen zijn die streven naar 1 wereldregering, geleid door de anti-christ.
  Decennia geleden schreef Hall Lindsey hier al over, op grond van een intensieve bestudering van de diverse bijbelse geschriften.

 18. [18] Oke, ik zal ook eens gaan surfen op die Lindsey.

  Fijn dat we het een keer eens zijn Beek! 😀

 19. [14]
  Youssef,
  "Wat ik rascisme vind zal jij als autochtoon nooit snappen."
  Ben je daar zeker van ? M.a.w. ken je alle autochtonen zo goed, dat je zeker weet, dat niemand van hen snapt wat racisme is ? Waarom doe je anderzijds zo’n moeite om het uit te leggen ?

  "Het is een gevoel van afkeer, haat, jaloezie,…Als ik op de markt loop, voel ik wat rascisme is."

  Vertel, heb je dat gevoel alleen op de markt ? Welke markt is dat ?

  "Het feit dat je een hele bevolking als crimineel, gespuis, onderkruipers, profiteurs,…stigmatiseert is dus volgens jou allesbehalve een rascistisch kenmerk"

  Ho, ho. Als [het VB] dat al zou doen, dan zou het in het PC Belgie onmiddellijk worden vervolgd.

  Het is ook niet juist mij zomaar jouw conclusie toe te dichten.
  Bovendien vraag ik me af, wat je met "een hele bevolking" precies bedoelt.

  Ben je niet zelf bezig mij en andere autochtonen te brandmerken ?

  Helaas haal je teveel zaken overhoop, waardoor ik niet overal op kan ingaan, maar ik zou het op prijs stellen, indien je deze vragen zoudt willen beantwoorden.

 20. [20] Sorry SpyNose maar zoek maar zelf een antwoord op jouw vragen want er is nog altijd een verschil tussen een constructieve discussie te voeren en vragen stellen om vragen te stellen. Zelf heb ik een visie op de hele zaak en dat is mijn visie.

  NB Het VB is reeds veroordeeld geweest voor rascisme door het hoogste rechtscollege van Belgie dat met kennis en inzicht de zaak heeft beslecht. Iets dat jij duidelijk niet hebt.

 21. Ik zie racisme niet per definitie als “de laagste en meest domme primitieve vorm van collectivisme”. De motivatie is essentieel. Sommigen zijn inderdaad racistisch omdat ze gewoon meelopen met hun omgeving, wat inderdaad nogal laag en dom en primitief is(wat het met collectivisme te maken heeft zie ik echter niet in).

  Vaker is racisme echter veroorzaakt door een emotionele, irrationele reactie op vervelende gebeurtenissen. Dit is inderdaad ook niet goed, maar vaak wel begrijpelijk. Stel je maar eens voor hoe iemand tegen Noord-Afrikanen aankijkt als hij 10 keer in elkaar geslagen wordt waarvan alle 10 keren door Noord-Afrikanen met als enige “provocatie” wat ieltjes en kwetsbaar uitzien.

  Vanuit de ivoren toren omlaag kijken en redeneren hoe laag en dom en primitief racisten wel niet zijn is leuk en aardig, maar een zekere mate aan pragmatisme kan nooit kwaad.

Comments are closed.