!++40++!

23 REACTIES

 1. Er is toch al een Libertarische partij, dacht ik? Nederland heeft m.i. dan ook geen nieuwe partij nodig. Laat deze bestaande partij eens opnieuw in actie komen. Wellicht kunnen we hen steunen via de Vs. We kunnen een bron van inspiratie voor hen zijn en mogelijk zelfs een actie op touw zetten om hen financieel te steunen. Althans voor zover dit kan want ik ben niet bekend met mogelijke wetgeving inzake partijfinanciering. In Belgie is dat een gevoelige materie.

 2. [1] De logische weg om dit op gang te brengen is m.i. via en door het bestuur en de leden van de LP.
  Iedereen die iets in/met de LP wil doen, zou bvb lid kunnen worden en dan het proces op gang gaan brengen.
  Ga naar:
  http://www.libertarischepar

 3. Op dit moment zou ik op de partij van Geert Wilders stemmen.

  Als Kim’s suggestie (Zie zijn uitmuntende artikel ‘Weg naar de vrijheid’ van enige dagen geleden) dat blanko stemmen lege parlements zetels zou opleveren, dan zou ik zonder aarzelen nooit meer stemmen.

 4. Verdonk , de VVD, sluit samenwerking PvdA niet uit en wil Pastors en Eerdmans, terwijl Mens (heeft hekel aan links bij de VVD) weer een eigen rechtse partij wil naast de VVD , in potentie zitten daar 25-30 kiezers ook interessant voor Wilders .
  Wat de VVD wil is duidelijk, versterking op rechts en óók de deur open naar de PvdA.
  Wil Pastors een eigen partij of niet ?
  Wat opvalt is dat Wilders een meer heldere eigen koers vaart, programma is klaar, niets met links 1+1=2, je weet wat je krijgt als je op zijn PvdV stemt straks , het staat op papier.
  Bij de VVD is het programma in de ontwerp maar moet nog naar de ledenraad, we schrijven heden 23 juli 2006 22 november zijn de verkiezingen, nog 4 maanden te gaan en die zijn zo om.
  Cruciale vraag even los van wat wie wil met wie, wil jij als kiezer op een VVD stemmen die de PvdA niet uitsluit, dus dat jouw stem wel eens een stem op de PvdA zou kunnen zijn ?
  Of wordt het rechts af op Wilders.
  Weer een partij lijkt mij te veel van het goede, ik ben blij met iedere partij die weg gaat, zoals de LPF en D66 .

 5. [3] "Op dit moment zou ik op de partij van Geert Wilders stemmen"

  Dat kan betekenen dat je een bepaalde verwachting hebt dat er iets gaat gebeuren als jij op Wilders stemt?
  Zou je kunnen/willen toelichten wat er dan gaat gebeuren?

 6. [5] Wilders is de enige die de overheid substantieel wil inkrimpen. Dat is iets waar ik volledig achter sta.

  Mijn verwachtingen? Geen. Nada. Niente.

 7. [5] Addendum: Ik stem meestal zo anti-socialistisch als mogelijk. Reden, dan cancelt mijn stem 1 Partij van de Afgunst stemmer.

 8. [5] Voor zover ik weet wil Wilders iets aan de subsidie-idioterie gaan doen. Dat zorgt voor minder manipulatie en indoctrinatie. Dat zorgt er voor dat ons woord meer gewicht krijgt en vaker gehoord zal worden.

 9. "Mijn verwachtingen? Geen. Nada. Niente."

  James, vertel je ons nu dat jer helemaal niets van verwacht, maar wel gaat stemmen?
  Waarom zou je aan iets waar je niets van verwacht je kostbare tijd verspillen?
  Ik neem aan dat je het niet doet voor de show, of omdat de buren moeten zien dat je gaat stemmen.

 10. [8] Denk je dat Wilders dit echt kan verwezenlijken?
  Geert zit al 8 jaar in de Tweede Kamer, en wat is daarvan nu het resultaat?

 11. [9] Het stembureau in mijn wijk is 10 seconden lopen van de ingang van de supermarkt. (Daar ga ik die dag toch wel heen). Plus de bonus dat ik wat van de politieke schoften die het stembureau beheren mag schofferen met mijn gebruikelijke mix van sarcasme en bon-moterie. 🙂

  Serieus, Hub, totdat niet-stemmers proportioneel door lege zetels vertegenwoordigd worden, stem ik zo anti-socialistisch als mogelijk.

 12. [11] "stem ik zo anti-socialistisch als mogelijk"

  Zit misschien wat in, als dat zou helpen iets de goede kant op te drukken.

  En is dat nu Wilders?
  Je persoonlijke vrijheid is daar in ieder geval niet veilg. Zie:
  http://www.vrijspreker.nl/b

 13. Die lege-zetel strategie moeten we misschien toch eens onderzoeken op haar juridische aspecten en op alle mogelijke effecten die deze strategie in de Kamer hebben kan. Ik vermoed dat er een publiek voor te vinden is dat veel groter is dan zou kunnen op basis van een politiek programma. Voordeel is dat het uiterst eenvoudig te organiseren is.

 14. [11]

  geheel met deze redenatie eens!

  ook ik ga op wilders stemmen, en dat kost mij helemaal GEEN moeite.

  sterker nog, al zou ik zeker weten dat ik de enige ben die op wilders stemt, dan NÓG zou ik op hem stemmen.

 15. Het is zeer belangrijk om weldegelijk te stemmen, en dan inderdaad op Wilders. Zijn verhaal wordt steeds minder (laatst weer met het kiezen voor onvoorwaardelijk behoud van de hypotheekrenteaftrek; het lijkt de vvd wel..). Maar punt blijft dat op het moment dat de Nederlandse staat is opgegaan in de EUSSR, het streven naar vrijheid een verloren zaak is.

  Het is dan vrijwel onmogelijk om nog invloed uit te oefenen op het bestuur (in praktijk dus: invloed te verminderen van de lobbyclubs en de idioten in de andere EUSSR-‘landen’). Er zijn slechts twee partijen die media-aandacht krijgen die niet Nederland direct willen opheffen en dat zijn de SP en Groep Wilders/PVV. De SP gaat liever snel op in een ware wereldheilstaat en vindt de EU te liberaal. Erg achterlijk natuurlijk, maar ik adviseer mijn groenlinkse vrinden toch om op de SP te stemmen. Hun heilstaat komt er toch niet, alleen in de vorm van de EUSSR, dus dat deze mongoloïden tegen zijn, doet mij zeer deugd. Ik adviseer iedereen hier om hetzelfde te doen (linkse rakkers overtuigen van het feit dat de SP beter is dan de rest (gooi het op de consequente orthodoxie van de SP ofzo 😛 ))

  Voor vrijheidslievende mensen is de SP uiteraard geen optie. Praktisch blijft als enige kanshebber voor zetels enkel Wilders over. Het enige wat we weten is dat hij zijn poot stijf houdt als het om Europese vraagstukken gaat. Het vvd partij-standpunt veranderde, maar het zijne niet. Meer hoeven we niet te weten.

  In de huidige politieke situatie doet het er eigenlijk niet meer toe wat de overige standpunten zijn. de komende verkiezingen zijn gewoon een herhaling van het referendum, maar dan cryptisch. Nederland opheffen in een grotere overheid, de JA danwel de NEE?

  Misschien als dit proces te keren is, kunnen we daarna de overgebleven puinhoop op Nederlandse schaal idealistisch oplossen door collectief niet te stemmen.

 16. Er wordt gewerkt aan een partij die STOP! heet, wat staat voor Stem Tegen Onnodige Politiek.
  Verkiezingspunten zijn eenvoudig en helder: tegen alles wat invloed geeft aan de staat, voor alles wat zeggenschap teruggeeft aan de burger.Tegen alles wat belastinggeld kost, voor alles wat besparingen oplevert.
  En hoofdpunt is dat niet-stemmen lege zetels oplevert. Met lege zetels wordt het moeilijker een wet er door te krijgen (76 voorstemmers blijven nodig), laat staan de rondwet aan te passen (daar zijn 100 stemmen voor nodig).

  Verder is er sprake van een loterij: iedereen die kan aantonen op STOP gestemd te hebben maakt maandelijks kans op 540 euro, te betalen uit het salaris van de lijsttrekker. Zijn er meerdere zetels voor STOP, dan komen er even zoveel duizendjes per maand beschikbaar voor de kiezers. Die 540,– is omdat dat de maximale grens is voor de kansspelbelasting.

  Kansrijk, of kansloos initiatief?

 17. [15] "Ik adviseer iedereen hier om hetzelfde te doen (linkse rakkers overtuigen van het feit dat de SP beter is dan de rest"
  Neen, want als ze niet converteren naar rechts, zie ik liever verdeeldheid onder de linksen dan 1 grote sterke partij.

  Divide et impera.

 18. Persoonlijk stem ik nooit en al helemaal niet sinds er electronische stemmachines worden gebruikt. Het valt zelfs niet meer na te gaan, of de stemprocedure correct verloopt.

 19. [20]

  Helemaal gelijk@spy,..

  Volgende keer dat ik stem ga ik wederom vragen hoe ik kan toetsen of mijn stem wel eerlijk wordt opgeslagen…….

  Onze stemcomputers worden door Nedap in elkaar geknutseld. Wat doet Nedap nog meer?:

  *Computerregistratie van Vee.
  *Automatische voertuigidentificatie
  *Digitale betaalsystemen (cashless society)
  *Bibliotheekchips
  *Zorgregistratie
  *Securitysystemen
  *Biometrische identificatie
  *………..en meer bigbrotherstuff… http://www.nedap.nl/

  Waarom vertrouwen wij uberhaubt die stemcomputers?

  En hoe zit het met belangenverstrengeling?…..

  Geef mij dat rode potloodje maar weer terug… Want als ik niet kan en MAG controleren hoe het apparaat werkt,……… dan wordt de indruk gewekt dat het niet fris in elkaar steekt.

 20. [18] Daar heb je natuurlijk gelijk in, maar als libertariërs zoveel linksen goed kon overtuigen, hadden we dit probleem niet ;-P
  Tot die dag zijn zoveel mogelijk zetels tegen een dubbele grondwet een pré. Bovendien zijn minder stemmen op de pvda ook mooi meegenomen.

 21. ik stem op wilders.

  hij is eerlijk en hij houdt van kogels door zijn titanium kop.

  zie ook mijn tekst

  Geert Wilders is al een week dood

  Offeraar Dewanand
  Offercode wfor1197
  Offerdatum 1 april 2006

  op Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.nl

Comments are closed.