Gisteren was op de Dam -het meest pretentieuze en sfeerloze plein van Amsterdam- de eerste ‘Amsterdam Dag’. Een multiekultie propaganda gebeuren op initiatief van de VVD, een partij die zichzelf in verkiezingstijd ‘liberaal’ noemt. Het was groot feest, alleen waren er geen Amsterdammers te bekennen.

Natuurlijk kreeg het mooie weer de schuld van het wegblijven van de Amsterdammers, maar bij ander -minder mooi- weer zou het weer ook wel de schuld hebben gekregen. Eigenlijk was het perfect weer om een buiten-evenement te bezoeken. Ik was in de buurt van de Dam, maar als rasechte import Amsterdammer was er geen haar op mijn hoofd die overwoog om mij te laten lenen voor zo’n agitprop gebeuren. En met mij vele anderen.

Wie een echte Amsterdam Dag wil meemaken kan leukere evenementen opzoeken. Een greep uit de grabbelton: in de zomer in de weekends op Kwakoe in het Bijlmerpark; eind augustus, begin september op het Jordaanfestival op de Westermarkt voor de smartlappen liefhebbers. En natuurlijk ook op de Uitmarkt in het laatste weekeinde van augustus. Onofficieel is het in het Vondelpark iedere dag Amsterdam Dag. Leuk om te komen, ies helemaal graties en laat zien dat de Mokumse bevolkingsgroepen grotendeels naast elkaar leven in een toestand van segregratie. De tijd dat Amsterdam een vrolijke, anarchistische, creatieve smeltkroes was van alles en nog wat, ligt intussen ver achter ons.

Helaas is Amsterdam gedegradeerd tot een extreem-socialistische autoritaire ambtenarenstad, waar een van bovenaf opgelegd muliculturalisme de officiele ideologie is. Eigenlijk kun je het bestuur van Amsterdam racistisch noemen. Het bestuur maakt van allerlei -op zich neutrale- kwesties rassenkwesties, en dat op zich vertelt veel over hoe er gedacht wordt in de boven- en achterkamertjes.

Los hiervan wordt de stad naar mijn persoonlijke smaak steeds burgelijker en truttiger. Een soort van Haarlem, maar dan iets groter, en is er een “I Amsterdam” campagne gestart om de schijn op te houden. Gelukkig was de Amsterdam Dag nog interessant voor de toeristen en hoefden de artiesten niet op te treden voor de stadsduiven. De Amsterdammers waren zo wijs om zich niet te laten lenen voor deze gemeentepropaganda.

www.telegraaf.nl/binnenland…

2 REACTIES

  1. Er zijn nog maar weinig Amsterdammers, waaronder ikzelf, die in Amsterdam wonen of willen wonen met zo’n weerzinwekkend socialistisch bestuur en hun multi-culturele waanideeën. Ik vind het een walgelijke gemeente.

  2. De socialistische megalomanen krijgen het klaar om van de hoofdstad in de zomer een enorme gapende bouwput te maken met meer dan 150 gemeentewerken.
    De kleine ondernemer heeft niets in te brengen.

Comments are closed.