De oorlog tussen de terroristische groepering Hezbollah en Israël gaat nu de derde week in. In tegenstelling tot wat de media beweert is dit een gemakkelijke oorlog voor Israël om te winnen. De enige moeilijkheid is dat alle landen zich met deze oorlog willen bemoeien.

In feite is dit een klein lokaal conflict en moet eigenlijk als zodanig worden gezien. Maar iedereen heeft de neiging zich in deze situatie te mengen. Dit heeft natuurlijk te maken met de Iraanse invloed en wapens die men leverde aan de terroristen. Jarenlang heeft Hezbollah raketten afgevuurd op Israël en jarenlang heeft men dit in onze media weten te verhullen.

Nu dat een VN-post is beschoten en een flatgebouw is geraakt door Israëlisch vuur krijgen we weer de zelfde mantra’s van de ‘internationale’ gemeenschap met die verschrikkelijke Eurocraat Solana voorop om de Israëli’s te veroordelen. Nergens worden Hezbollah of de Iraniërs veroordeeld als deze raketten afvuren op onschuldige burgers in Israël. Bovendien voor wie spreekt deze Solana eigenlijk, niet voor mij en zeker ook niet voor miljoenen andere Europeanen. Nee, dit is weer een ijdele poging om een coup te plegen en het buitenlandse beleid door de EU te laten bepalen. Hoe eerder we van deze post af zijn in de EU, hoe beter het is, want dan kan Ben Bot ons buitenlands beleid uitleggen en dat is stricte neutraliteit tussen de strijdende partijen en geen bemoeienis meer met buitenlandse avonturen.

57 REACTIES

 1. Onschuldige burgers???? die mensen wisten natuurlijk wel dat er wel eens een raket uit hun dorp richting israel werd geschoten. Als je dan daar blijft zittenlaat je jezelf als schild gebruiken.

  En ze moeten niet klagen, want Allah is wijs en weet alles, Allah heeft altijd een plan dat je niet in twijfel mag trekken, en wat er ook met de islamieten daar is gebeurd kan alleen maar de wil van Allah zijn…

  Ze moeten dus niet zeuren want het kan alleen maar de wil van Allah zijn….

 2. Ik weet niet of die burgers zo onschuldig zijn. Alleszins zijn ze betreurenswaardige slachtoffers, maar wie financiert Hezbollah? Wie steunt Hezbollah? Hoeveel van die burgers staan achter Hezbollah?

  En hoeveel van die onschuldige burgers horen we zich uiten TEGEN Hezbollah?

  Maar dode kindertjes in een misselijk makende optocht boven de mensen uitsteken en met de lijkjes voor alle camera’s zwaaien, dat doen ze wel ja. Typisch moslim en een afstotelijke gewoonte.

 3. [2]
  Bud,

  Hamas\Hezbollah tegen haar Israëlische burgerslachtoffers:

  "Ik weet niet of die burgers zo onschuldig zijn. Alleszins zijn ze betreurenswaardige slachtoffers, maar wie financiert het Israëlische leger? Wie steunt het Israëlische leger? Hoeveel van die burgers staan achter het Israëlische leger?

  En hoeveel van die onschuldige burgers horen we zich uiten TEGEN het Israëlische leger?

  Maar dode kindertjes in een misselijk makende optocht boven de mensen uitsteken en met de lijkjes voor alle camera’s zwaaien, dat doen ze wel ja. Typisch Joods en een afstotelijke gewoonte."

 4. er worden zowat iedere dag zo’n 60 of meer willekeurige mensen, vrouwen & kinderen inbegrepen, doelbewust in Irak opgeblazen. Siiten die Soenieten laten ploffen en vv maar dat wordt niet massaal betreurd, dat schijnt wel normaal en acceptabel te zijn. Maar als Israel per ongeuk iets doet is de wereld opeens te klein.

 5. [4]
  Precies,
  Maar de meeste mensen zien helaas niet in, of willen niet inzien, dat het M.-Oosten te vol zit, terwijl de rooien er belang bij schijnen te hebben Europa met islamitische migranten te (doen) overbevolken.

 6. Vanmorgen weer raak in Irak: 2 aanslagen waar bij de ene 20 politierecruten zijn opgeblazen en bij de andere 4 toevallige voorbijgangers.

  En dan is het nog vroeg, kijken wat de dag verder brengt.

  In de Congo zijn de laatste paar jaar miljoenen omgekomen in allerlei burgeroorlogen, in Darfur honderduizenden. Mugabe heeft tiendduizenden op zijn geweten. In Pakistan blazen Soennieten Shiiten op. In India blazen Islamieten treinen op en ga zo door. Nergens demonstraties, nergens verontwaardiging, maar als Israel iets doet wat ook nog eens duidelijk een calamiteit is, dan is de wereld opeens te klein. Wat Israelhaters Israel in werkelijkheid verwijten is dat die teringjoden zich niet vrijwillig willen laten afschieten.

  [3] waar heb jij joden met kinderlijkjes zien zeulen voor camera’s ?

 7. [3] De Arabieren zijn daar ook goed in hoor. Kijk maar naar de filmbeelden in Gaza en Libanon. De terroristen gaan lekker tussen de burgers inzitten en als men wordt beschoten dan is dat natuurlijk voor deze jongens een uitstekend propagandawapen. Kijk, terroristen zijn van oudsher lafaards, want anders hadden ze wel een leger opgericht om de vijand te bestrijden, maar ze richten zich liever tegen ongewapende burgers. Je zult een Nasrallah nooit bij de strijdende partijen zien en dat geldt tevens voor die Hamas en Al-Qaida voorlieden. Die blijven liever veilig in hun grotten zitten en laten andere het vuile werk voor hun opknappen.

 8. [4] Precies Wladi, maar ja dat zijn moslims die door hun mede-moslims worden opgeblazen, dus noch de Arabische landen, noch Frankrijk, noch Solana maken zich daar druk over. Ook in Darfur en Somalië gaat het moorden onder moslims gewoon door, ik moet nog één Arabisch land horen die zich daar mee bemoeit. Kijk, als het niet met Israël of met de VS te maken hebben dan houden deze lui zich oorverdovend stil.

 9. nog vergeten: de aanslagen van Islamisten in Indonesie en de Sinai tegen het westerse toerisme daar hebben voornamelijk Islamieten gedood (90%), honderden zelfs maar ook dat schijnt ook in orde te zijn. En die tienduizenden willekeurige dorpelingen die in Algerije door mede-Moslims zijn (en worden) gekeeld tellen ook niet mee.

 10. hoppa, net weer eentje: car bomb in Baghdad kills 8, wounds 4. Dat zijn er al 20 + 4 + 8 = 32 vandaag en het is pas 9:30 uur.

  Ik denk dat we vandaag de 60 wel halen.

  Waar blijven toch de demonstarties, waar is de verontwaardiging ?

 11. Het Israëlische mikt niet op burgers. Terwijl Hamas\Hezbollah feest zouden vieren en het als een gigantische overwinning zou zien als het ze zou lukken om 60 onschuldige joodse burgers te vermoorden.

 12. Vraag: wie van de commentatoren is zelf in Israel geweest…? Niemand…? Dacht ik al, want diegene die er wel geweest is, heeft al zeer snel in de gaten dat wij hier in het ‘westen’ geen ene malle moer snappen van hetgeen er in het Midden Oosten aan de gang is…

 13. [12] klopt, tijdens de Libanese burgeroorlog werd hier in de media steeds gesproken over Linkse Moslims en Rechtse Christenen die elkaar bevochten en dacht den gemiddelden Ollander dat het om een soort PvdA-leden ging die de Libanese VVD-leden bevochten terwijl die kwalificaties werkelijk nergens op sloegen behalve om politiekcorrect de Moslims als goed (=links) en de Christenen als slecht (rechts) te markeren.

 14. Die hele ‘Israël – Palestijnse – Hezbollah’ kwestie begint me nu na zo’n 60 jaren mijlenver de strot uit te hangen. Ik kots er zo ondertussen van. Als klein kind stond de TV en de krant er al vol van en tot op de dag van heden is er gene ene fluit veranderd, behalve dat de gezichten ‘die het probleem’ wel eens eventjes op zullen gaan lossen steeds weer andere zijn: de wieluitvinders! Wat een misselijkmakende schertsvertoning! Hoeveel doden zijn er om deze en rechtstreeks gelieerde kwesties al gevallen in die 60 jaar? 1000? 10.000? 100.000? 1.000.000?
  Naar mijn idee moet het daarom drastisch anders: Niets doen(!) en een totaal en absoluut economisch hekwerk om Israël, Iran en mogelijk Syrië. Het zal niet lang duren dat Israël geen andere optie heeft dan de nucleaire. DE bom op Teheran. (De lokale bevolking kan met papiersnippers en radioberichten tevoren ruimschoots gewaarschuwd worden.)
  Ik weet niet of dit bericht op de vrijspreker zal blijven staan, maar het is wel mijn mening! En ja, het zal bij ons een extra olieprobleem geven, maar who cares?
  Alle andere scenario’s (getuige de decennia lange voorgeschiedenis!) lopen slechts uit op verscherping van het probleem. En uiteindelijk na duizenden extra nodeloze doden zal er alsnog naar het nucleaire wapen worden gegrepen. De nucleaire dreigingen zijn immers momenteel al niet van de lucht in het gebied!! Het is dus of nu de bom, of volgende week, of nieuwe gezichten zullen daar steeds weer de kwestie niet gaan oplossen, totdat de laatste druppel olie in de regio is opgeslurpt. Duizenden, 10-duizenden doden verder, dat wel. En dan valt de bom alsnog!

 15. [12] Ik ben ook nooit in de Middeleeuwen geweest, maar ik kan me er een zeer goede voorstelling van maken hoe het leven is geweest. Ook heb ik de Tweede Wereldoorlog nooit meegemaakt, maar ik weet dondersgoed dat het in die tijd niet al te pluis was. Wat een onzin zeg!

 16. [9] Er zijn inmiddels 150.000 Algerijnen de strot afgesneden door hun mede-moslims. Gek, daar hoor je nu nauwelijks wat van bij NOVA, Twee Vandaag, Prutswerk (sorry Netwerk) e.d. Zeer waarschijnlijk hebben ze dat nog niet wetten te pinnen aan Israël en Bush, vandaar geen aandacht.

 17. [11] Hoe meer bloed er vloeit onder moslims en niet-moslims, hoe meer deze terroristen genieten, dat heet moordlust, een extreme psychosevorm, gestimuleerd door hun religie.

 18. [18] mensenoffers aan de Baal. Ik heb laatst een artikeltje gelezen over hoe de Hamas kinderen stimuleert om shahid te worden, martelaar voor dat onappetijtelijke geloof van ze. Een heel geestlijkepornoverhaal over zo’n kindje dat zelfmoord had gepleegd en daarbij wat joden meenam, hoe gelukkig het nu was in de hemeln en hoe graag het andere kindjes zulk nuttig werk zag doen en hoe trots de moeder wel niet was, allemaal voor meneer Allah, zum kotzen gewoon, die lui zijn echt toaal van de pot gerukt.

  De hamas en hezbolla volunteren al die menselijke schilden (ook de kindertjes) als martelaar, lekkere jongens.

 19. [19] Voor deze geesteszieke imams, mullahs, ayatollahs en ander gespuis geldt alleen de dood, of dit nu kleuters, pubers of andere kinderen zijn laat hen koud. Hun morbide moordlust kan alleen verklaard worden door hun psychose en dat heet islam. Als we door alle mediaruis heenkijken en de annalen en kronieken erop nalezen dan is deze psychose al eeuwenlang vast onderdeel van die landen. In de madrassa’s en moskeeën in het Midden-Oosten wordt alleen maar haat gepredikt, tegen alles en iedereen wat maar niet strookt met hun psychotisch wereldbeeld. Het is ook geen wonder dat een groot deel van de moslims in het westen afstand doet van deze morbide religie.

 20. Tgaat toch al lang niet meer om Israël en Hezbollah…

  Allebei gewoon waardeloos,..

  Problem,.. Solution… Direction…

  Zometeen heb je blauwhelmen in het gebied,.. en dat is dan toevallig de Direction die sommige partijen wensen…..

  Israel,. Hezbollah.. pfft.. kijk toch verder i.p.v. dat je nu partij kiest voor één van deze aggressieve "instellingen"…… …en de VN die niets veroordeeld, totdat haar multi-nationale troepenmacht klaar is….

  Wie financiert?….. Que bono?

 21. [22] Natuurlijk hebben de VN en de EU andere agenda’s, dat is al bekend, maar dat de media zich laten strikken voor deze eenzijdige voorstelling van zaken, dat irriteert mij mateloos.

 22. Wladi,

  Waar hoor jij mensen zeggen dat die doden in Irak, Indonesië of Algerije wél een goede zaak zijn dan? Er zit daar echter helaas geen overheid achter die kan worden aangesproken en die haar leger tot de orde kan roepen. Dat Israël als staat zich als terrorist begint te gedragen, mag toch wel gezegd en afgekeurd worden? Of maakt het ene (onderbelichte) kwaad het ander ineens goed? En het is niet alsof het zó eenzijdig is (al ben ik het ermee eens dat de publieke omroep hier nogal links is), want ook iedere aanslag in Israël waar 2 man en een paardenkop omkomen, komt als "breaking news" op tv. Evenals beelden van aanslagen in Irak. Als je lang genoeg wacht worden beelden over Libanon ook slechts en passant getoond.
  En kinderlijkjes zie je bij Joodse gelegenheden misschien niet (hoogstens de kisten), maar begravenissen en hysterische huilende mensen wel. Evenals beelden van bloedige aanslagen door Hamas en geshockeerde slachtoffers (en lichamen). Nota bene laatst nog in Nova was er een begrafenis van een Joodse soldaat te zien waar het blind nationalisme en militarisme van afdroop. PR is beslist ook niet de zwakste kant van "de" Israëli’s. Had je trouwens liever gewild dat de Arabieren die kinderlijkjes netjes uit het zicht hadden gehouden om vooral niet te tonen wat voor gevolgen die bombardementen hebben? En geldt dat ook voor beelden van de gevolgen van aanslagen door terroristen als Hamas en Hezbollah? Zou jij netjes kalm blijven als je halve familie is gedood? Misschien is dat meer iets cultureels voor ons westerlingen\noorderlingen en is het gewoon een meer oosterse\zuidelijke gewoonte om je woede en verdriet te tonen? Waar Israëlische Joden toch "vrolijk" meedoen met de oosterse gewoonte.

  Wim,

  Mijn stukje was juist een reactie op de reactie van Bud, die zich eenzijdig op die Arabische tendens richtte. Ik weet dat Arabieren dat ook doen, maar ik wilde alleen aangeven dat die gewoonte van hysterische rouw, ook Joden niet vreemd is. En dat argumenten om onschuldige burgers te doden ook tegen Israël gebruikt kunnen worden.

  Dat Israël Hezbollah wil vernietigen is begrijpelijk, maar wat heeft heel Libanon daarmee te maken? Overigens is de reactie van Israël vrij bizar. Langere tijd "tolereert" ze aanslagen op burgers (al "vergeldt" ze deze wel op Palestijnse burgers), maar als ineens 2 soldaten worden gekidnapt, een aanslag op een militair i.p.v. een civiel doel, valt ze een heel land aan.

 23. [25] Dat is niet helemaal waar Owl, want in 1982 viel Israël Libanon binnen, omdat burgers van een grensplaats onder vuur kwam te liggen van Palestijnse terroristen. Bovendien moet een liberale staat de burgers beschermen. Daarom heeft Israël groot gelijk om eens en voor altijd met Hezbollah af te rekenen. Niet geheel Libanon heeft te maken met bombardementen, alleen het Hezbollah-deel, t.w. Zuid-Libanon en Zuid-Beiroet. Het noordelijk en oostelijk deel zijn rustig. Bovendien maakt Hezbollah veelvuldig gebruik van menselijke schilden, zodat de in burger geklede lafaards gemakkelijk kunnen schuilen. Als de Libanese overheid niet kan of mag optreden tegen terreurbewegingen dan is een land als Israël, die daar ontzettend veel last van ondervindt, genoodzaakt een einde daaraan te brengen.

 24. [25] we hebben dit soort discussies al vele malen gehad en ik zal dit eens samenvatten: jij vindt dat Israel niet mag bestaan en dat ze zich daarom vrijwillig overhoop moeten laten schieten. Dat is de basis van al jouw betogen en daar ga je de meest kromme redeneringen en juridische spitsvondigheden bij halen om het kloppend te krijgen.

  Feit is dat Israel bestaat, of jij het goed en legaal vindt of niet en dat ze toch vast van plan zijn om dat nog een tijdje te blijven doen en dat ze zich daarom op alle mogelijke manieren zullen verdedigen en wat mij betreft hebben ze groot gelijk.

  Hezbolla heeft knap misgegokt en wordt nu opgevouwen en als dit over is komt de Hamas pas goed aan de beurt, ze beginnen al aardig te zweten daar. Er is een psychologische drempel overschreden door deze oorlog, Israel heeft de belachelijke illusie dat er ooit vrede kan komen eindelijk opzij gezet en durft weer de vijanden af te schieten zoals dat in het verleden de gewoonte was zodat het ineens aanzienlijk gemakkelijker wordt om Gaza plat te gooien als het moet.

 25. de vrijemarktliberalen en democratische humanisten van de Hezbolla schijnen lukraak allerlei dorpelingen in Zuid-Libanon standrechterlijk te executeren omdat die van collaboratie met Israel worden verdacht.

  Ik vermoed dat hier geen protest tegen te horen zal zijn van de Westerse intellectuelen die doorgaans toch zo begaan zijn met mensenrechten.

  Maar als Israel nu eens Israelische Arabieren zou beginnen te executeren die massaal duidelijk hebben aangegeven met Hizbolla te sympathiseren dan zou de wereld opeens te klein zijn.

 26. [26]
  Wim,

  In dat "Hezbollah-deel" wonen ook veel mensen die met Hezbollah, in ieder geval met haar aanslagen, net zoveel van doen hebben als de gemiddelde Likoed-aanhanger in Israël van doen heeft met de minder mooie daden van het Israëlische leger. Als ze dan Hezbollah uit willen schakelen, waarom dan zo weinig medeleven met de gewone burgers, die net zo onschuldig zijn als Israëli’s die katjoesja’s op hun dak krijgen? En die bombardementen vinden in praktisch heel Libanon plaats overigens.
  Van die menselijke schilden kan ik niet bevestigen of ontkennen. Dat beweert de Israëlische regering en ontkent Hezbollah. Geen van beiden vertrouw ik genoeg om op hun woord te geloven. Als het zo is, is het ook niet zo vreemd. Of verwacht je dat Hezbollah midden in een open veld met een rode vlag gaat zwaaien zodat Israëlische bommen ze met zekerheid kunnen raken zonder burgerslachtoffers? En is dat de schuld van de burgers die ze als schild gebruiken? Dat iemand een groep burgers in gijzeling neemt, betekent niet dat je straffeloos de gijzelaars kunt neerschieten.

  [27]
  Wladi,

  Als wij al vele discussies hebben gehad heb je zeker niet gelezen wat ik zei. Mijn argumenten zijn:
  1. Israël is op illegale, of op z’n minst uiterst domme wijze, gesticht op andermans grond in 1948.
  2. Dat is nu eenmaal zo, en je kunt niet verwachten dat Israël zichzelf opheft. Meerdere generaties Joden zijn er geboren en daarvan kan je redelijkerwijs niet verwachten dat ze zomaar vertrekken of zich onder Arabisch gezag (zeker zolang dat geen liberale regimes zijn) zouden plaatsen. Bovendien hebben zij geen schuld aan de misdaden van een ander. Het land bestaat, al was het maar bij de gratie dat de meerderheid van haar inwoners in Israël wil wonen en niet in Palestina en heeft het recht zich te verdedigen tegen mensen die haar willen vernietigen.
  3. Palestijnen hebben legitieme reden zich te verzetten tegen een overheid die zij nooit hebben gekozen en die een land stichtte op grond waar zij qua oppervlakte en bevolking een meerderheid vormden.
  4. Het is vreemd dat Israël weigert om de gebieden van voor 1967 geheel terug te geven aan de Palestijnen, aangezien ze daar een meerderheid vorm(d)en en gezien het toch niet bepaald gebruikelijk of rechtvaardig is om een voormalig oorlogstegenstander te annexeren en koloniseren. Daar waar het in de geschiedenis eerder gebeurde (Sudetenland, de Ostländer, Tibet, etcetera) wordt dit meestal niet gezien als een rechtvaardige of goede zaak, maar als genocide of ethnische zuivering.
  5. De enige oplossingen die ik zie, zijn:
  A. Twee staten op de grens van 1967 en terugkeer (of compensatie) van de vluchtelingen uit de voorbije oorlogen, die om geen enkele andere reden onteigend zijn dan het feit dat ze Palestijns geboren zijn.
  B. Éen staat, waar alle individuele burgers vrij zijn en gelijke grondrechten hebben. Met terugkeer of compensatie van de vluchtelingen.

  Afgezien daarvan heeft ieder MENS, niet slechts een staat, het recht om een rechtvaardige oplossing van tegen hem gepleegde misdaden te eisen. De Palestijn tegen zijn onderdrukking door Israëli’s en de Israëli tegen bombardementen door terroristen. Maar daarbij geeft het geen enkel mens het recht om onschuldige burgers op te blazen die nooit een misdaad tegen je pleegden. Of je nu een Palestijn, Hezbollah-lid, of een Israëlische soldaat bent.

  Nu ben ik uitgediscussiëerd over dit onderwerp. En eigenlijk ben ik voorlopig wel helemaal klaar met het reageren op libertarische fora. Mijn reacties zijn al te lang en komen tegen mijn eigen wil in misschien wat pedant over, dat geef ik zelf toe. En als mensen ze al lezen, halen ze er dingen uit die ik nooit gezegd heb. Ik denk dat sowieso mijn meeste bijdragen niet gelezen worden of hoogstens afgedaan met "daar heb je die arrogante kwast weer". Een bijdrage aan vrijheid of rechtvaardigheid lever ik er vrees ik toch niet mee. Eerder lijk ik mensen te irriteren of (meestal onbedoeld) te beledigen.

  De groeten allemaal. Het was interessant en een genoegen. Ik zal zeker de vrijspreker nog wel eens blijven bezoeken, want ik vind de artikelen en de algemene strekking van de site een goede. Veel succes met het verspreiden van vrijheid en rechtvaardigheid. Maar dan wel echte vrijheid en rechtvaardigheid, VOOR IEDEREEN, ongeacht de groep waarin je bent geboren, wel te verstaan.

Comments are closed.