Het meesterwerk van Ayn Rand: “Atlas Shrugged” gaat nu uitkomen als film. Dit wordt een trilogie, net als “The Lord of the Rings”.

Het schijnt bijna zeker te zijn dat de hoofdrol, Dagny Taggart, gespeeld gaat worden door Angelina Jolie. Al zijn daar nu al proteststemmen tegen te horen.

De Telegraaf publiceerde dinsdag een artikel over Angelina en haar man Brad en over hun liefdadigheid. (Zie hier onder)
Hieruit blijkt dat Angelina en Brad heel hard bezig zijn met liefdadigheid.

Let wel, geen enkele libertarier zal er bezwaar tegen hebben als iemand geld en tijd besteedt om andere mensen te helpen. In tegendeel. Het is te bewonderen.

Maar het wordt een andere zaak als iemand vindt dat de overheid (belasting)geld van mensen moet afdwingen, om dan dat geld aan ontwikkelingshulp of aan wat dan ook te geven.
En nu schijnt het dat Angelina daar wel voor pleit, of voor gepleit heeft. En dat zou haar onwaardig maken om de rol van Dagny te spelen.

We hopen binnenkort hier nader op terug te komen.

——————————————–
TELEGRAAF- Waar je mee om gaat, raak je mee besmet. Dat lijkt ook zeker op te gaan voor Brad Pitt! Sinds hij samen is met Angelina Jolie werpt Brad zich op als goede doelen-freak. Deze keer zet hij zich in voor Global Green USA.

Angelina, die zich al jaren inzet voor onder andere Unicef, lijkt Brad te hebben aangestoken met haar barmhartigheid. Het Hollywood-paar, dat eind mei de trotse ouders werd van dochter Shiloh Nouvel, spendeert naar verluidt een derde van haar inkomen aan goede doelen.

Het nieuwste project waar de knappe Brad deze keer zijn tanden in zet, betreft een inzamelingsactie voor New Orleans. Deze stad heeft nog steeds te kampen met problemen sinds orkaan Katrina er overheen walste.

Brad probeert samen met Global Green USA een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de in puin liggende stad. Volgens de ideologie van de organisatie zou dit moeten gebeuren met zoveel mogelijk groen.

De acteur ziet de inzamelingsactie met positieve gevoelens tegemoet. “Er heerst een algeheel gevoel van vastberadenheid. En daarom zal het zeker lukken een flink bedrag bijeen te brengen!”

8 REACTIES

 1. Dit is geweldig nieuws, hij staat al in de IMDB.

  http://www.imdb.com/title/t

  Jolie en Pitt zullen alleen maar meer publiek naar de film laten gaan. En aangezien ATLAS SHRUGGED een flinke eye-opener is zou ik zeggen; ’hoe meer zielen, hoe meer vreugd’

 2. Het gaat om de acteertalenten van beiden. Om een seriemoordenaar te spelen, hoef je er geen 1 te zijn.
  Om Dagny Taggart te spelen, hoef je haar ook niet zelf te zijn.

  Wat veel belangrijker is, is wie de regisseur wordt, en wie het verhaal aanpast en schrijft voor de film. Die personen kunnen het originele verhaal veel meer verkrachten door belangrijke delen weg te laten, of erger nog, door passages toe te voegen! Men zou zich sterker op de vraag moeten richten of die personen wel libertarisch zijn, in plaats van de acteurs.

  Dus, ik zie geen bezwaar tegen Pitt en Jolie. Ik wens beiden veel succes in de onderhandelingen en hoop dat ze eruit komen en snel met de opnames kunnen starten.

 3. Bovendien speelde Brad Pitt al in de anarchistische film ‘Fight-club’. Dan is de overstap naar een anarcho-kapitalistische film toch een verbetering;)

 4. [2] De scenarist (James V. Hart) heeft voornamelijk ervaring met avonturen films, wat er hooguit kan gebeuren is dat het net iets spectaculairder gebracht wordt

 5. [1] De ‘discussie’ op het imdb forum over deze film, i.e. de persoon Ayn Rand, is trouwens wel vermakelijk :).

 6. Ben wel blij dat het toch in meerdere delen gedaan gaat worden, want als je het als 1 film doet moet er zo erg in geknipt gaan worden dat er veel van het verhaal verloren zal gaan. Dat zou jammer zijn.
  Ben benieuwt hoe de pagina’s lange betogen van o.a. Fransisco D’Anconia en John Galt gedaan gaan worden? John Galt speech is iets van 90 pagina’s

 7. Ja, inderdaad vermakelijk. Vooral die posting van iemand met de nickname dagneyRearden, die haar kat Henry noemt, de goudvis Dagney en haar auto Taggard 🙂 [5]

 8. [6] Ik geloof zelfs 130! Ik vraag me af of alle ellenlange beschrijvingen van de omgevingen en situaties goed worden meegenomen.

  Ook van allerlei motieven die uitgebreid door Rand zijn neergepend zijn vraag ik me af hoe dit vormgegeven gaat worden.

  Ik verheug me er wel op!

Comments are closed.