Hij leek goed weg te komen met een half miljoen boete. Toch niet. Bart van Elsland – oprichter van Bakker Bart en voortaan Bart van E. – mag 8 maanden brommen.
Moord en verkrachting leveren nauwelijks meer straf op. Maar belastingontduiking is dan ook echt iets wat de staat rechtsreeks raakt!
Er werd hier al eerder geschreven: je kunt je belastinginspecteur beter vermoorden dan door hem gepakt te worden.

12 REACTIES

 1. Volledig buiten properties deze straf.

  Ale je iets terugneemt van iemand die iets van jouw heeft gestolen is dit toch geen fraude?! De overheid steelt van ons dmv belasting. Minder belasting betalen kan daarom mi nooit frauduleus zijn

 2. Dus Bart, stelen doe je in de winkel, bij de mensen met dat grote huis of van je baas maar niet van de overheid. Die boodschap is toch wel duidelijk.

 3. [2] Klopt. Dadelijk wordt het nog illegaal om je huis te beveiligen met een inbraakalarm. Dat is immers hetzelfde: verhinderen dat inbrekers makkelijk van je kunnen stelen.

 4. Als deze rechtbank nou even voortvarend in actie komt bij de belastingfraude van de gemeenten… zie de link naar Leo Verhoef.

 5. Tja. Ik denk dat alle libertariërs het eens zijn over het stelen door de staat, en de ethiek van het er niet aan meewerken.

  Het mag echter duidelijk zijn dat ons bakkertje iets betere adviezen had moeten inwinnen. Er zijn toch echt wel betere manieren om belasting te ontwijken. Legaal dus.

  En met de millioenen van Bartje, moet dat toch te regelen zijn. De dommerd.

  Hierna toch eens een advies voor een redelijke som aanbieden aan dit heerschap 😉

 6. [6] Tja, en die concurrentie kan uit de meest onvoorspelbare hoek komen. Ik zag zojuist een film over ondernemer Alan Freed die begin 60er jaren door de Amerikaanse overheid werd vervolgd voor ‘poging tot omverwerping van de VS regering’ op grond van het draaien van plaatjes en het organiseren van rock ’n roll concerten…

 7. In ken Bart van Elsland was mijn buurman zakelijk, gewone hardwerkende bakker die veel geld verdiende met de verkoop van zijn bedrijf dat hij uit niets uit de grond stampte, aardige man.
  Ze zijn jaloers op zijn rijkdom en de bank heeft hen vast verkeerd geadviseerd want nart weet alleen iets van winkels en brood en ijs, neem dat maar van mij aan.
  Reden om NL snel te verlaten, Honnecker is al gesignaleerd op de Dam.

 8. Het is belachelijk dat er een gevangenis straf aankomt voor een man waar men respect voor moet hebben. De heren rechtertjes met hun zwarte capejes, day zijn de criminelen want hun wil is wet. En je moet als beklaagde maar net de pech hebben dat de rechter de avond ervoor geen ruzie had met zijn meissie, haha schande dat iem die ervoor gezorgd heeft dat er weer heel wat mensen aan het werk konden zo wordt gestraft. Geef die geldboete en klaar want daar ging het uiteindelijk toch om. Geld

 9. Nou er zijn afgelopen jaren genoeg mensen die tegen Elsland geprocedeer hebben, maar het niet gered hebben omdat hij een lange adem had en dure advocaten kon betalen. De overheid heeft iets kunnen doen, een schrale troost voor de mensen die het niet konden.

Comments are closed.