Herhaaldelijk word ik door Nederlandse vrienden op de hoogte gesteld van het feit dat zij zulke leuke contacten hebben met een politicus: ja, echt een heel aardige en betrouwbare man! Die geen steekpenningen verzamelt en iedereen helpt voorzover het in zijn vermogen ligt.

Je zou dan denken dat ze staan te popelen om deze man in mijn nabijheid te brengen, teneinde ook mij deelgenoot te maken van de bijzondere integriteit die de politcus uitademt en blijkbaar uitstraalt !
Het is een uitstraling die ik niet ervaar, wanneer in Nederland de televisie aanzet en politici nadat zij hun fiscaal aftrekbare medialessen van ¤199 per uur genomen hebben, op het scherm zie verschijnen.
Met verlangen blijf ik uitzien naar een persoonlijke ontmoeting met al die integere politici!
Wie weet komt het er nog eens van !
Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. @anno Zijlstra: Ze willen alleen maar jou geld afpakken om het aan anderen te geven, maar ze zijn hééééél integer hoor, verder.

 2. [1] Anno,
  Politiek en integer zijn elkaar uitsluitende eigenschappen. Een politicus werkt per definitie met gestolen geld en kan dus nooit integer zijn.

 3. Het nieuwe tragische dieptepunt is natuurlijk Cresson.
  Ze is wel veroordeeld maar mag niettemin haar pensioen houden.

  Ja, daarmee wordt natuurlijk een duidelijk signaal afgegeven aan de rest: doe maar vrolijk aan nepotisme, je wordt dan wel geverbaliseerd maar verder is er geen vuiltje aan de lucht. Je buit mag je houden.

 4. De oorspronkelijke betekenis van de term politiek is ‘list en bedrog’

  Dat zegt al genoeg over de aard van het beroep denk ik.

 5. [1]

  Ya … yaa … al net als al die fijne altijd zwaar bewogen "geestelijken" die, steeds onder de mom van een willekeurige religie, zuiver op de doodangsten van de medemens PARASITEREN.

  Ziedaar een "roeping" dat nog veel laaaager staat dan dat van de politicus of tippelaar(ster).

  Duidelijk dat Anno, zelf de wannabe politicus, nog zeer veel kan opdoen.

Comments are closed.