volgens Warren Buffett

Omdat het al enige tijd geleden is dat onderstaande artikel hier verscheen, reageer ik niet daar, maar onder verwijzing naar de link, hieronder in een nieuw bericht.

www.vrijspreker.nl/blog/?it…

De voornaamste weglatingen die ik Warren Buffet zou willen aandragen zijn:

1. het principe van de vrije markt: kopers bepalen welke producten/bedrijven het meeste geld krijgen en verder/sneller kunnen groeien. De Gotrocks, zittend in hun schommelstoel en niets doend of veranderend, blijven dus zitten in stoomlocomotief bedrijven en paardentrams.
2. De niet door de Gotrocks bezitte bedrijven van All America 1920 ( bijv. Microsoft/Intel etc) vormen nu inmiddels vermoedelijk het grootste deel van de Dow Jones Index. In tegenstelling tot wat de Gotrocks dus hadden. Dat vergeet Warren even.
3. Helpers ‘zouden kunnen’ helpen bepalen welke nieuwe bedrijven op Bio tech/ Hi-Tech en andere starters, of bestaande bedrijven, de meeste kans van slagen hebben. Buffet was/is best goed in de keuze mbt bestaande bedrijven, maar helpers die zeg Microsoft/Google/eBay/grondstoffen wisten te onderscheiden hebben het best aardig gedaan voor hun klanten.
4. en door dáár geld in te stoppen, zijn die bedrijven sneller gegroeid en hebben wij ook het voordeel van goedkopere/gratis hard en soft ware. Dus niet alleen ten voordele van de Gotrocks. Das nou het leuke van de vrije markt enne
5. je hoeft natuurlijk niet naar die Helpers te gaan, ook daar ben je nog vrij in!

5 REACTIES

 1. Is "Overnight" ergens nachtwaker of zo dat tie van economische toestanden, handelingen en ontwikkelingen duidelijk geen enkel flauw idee heeft.

  Voorbeeldje: "Helpers" bepalen leterlijk NIETS, want economien staan of vallen met AUTONOME en zelfgedreven innovatie of het gebrek daarvan. En uitvindingen en vernieuwingen laten zich door NIEMAND plannen en nauwelijks faciliteren.

  Het zij zo, en ook niets fouts mee overigens, want de meeste mensen weten niet eens of zij van voren dan wel van achteren leven. En in Nederland vindt men het zelfs geweldig om (onder de illusie het zo goed te hebbn) door de monarchie en hun politieke handlangers uitgezogen te worden …

  Laten de Warrens en Billies maar schuivelen …

 2. [1]
  ACP,
  "economien staan of vallen met AUTONOME en zelfgedreven innovatie of het gebrek daarvan. En uitvindingen en vernieuwingen laten zich door NIEMAND plannen en nauwelijks faciliteren."

  Spijker op de kop. Daarom kan een levende samenleving per definitie niet gemaakt worden.

  De "maakbare" samenleving is een contradictio in terminis.

  Deze realiteit zal de massa wel nooit begrijpen, laat staan aanvaarden.

 3. [2]

  … die zegt dat: "" De "maakbare" samenleving is een contradictio in terminis."" ….

  EXACT, enwel omdat om het te kunnen maken COERCIE nodig is … m.a.w. … DWANG. En dwang kan alleen wanneer men de situtatie steeds stijf in hand kan houden. Terwijl dat laatste per definitie eenvoudig een onmogelijkheid is.

  Dies is elke vorm van sjosjialisme, regulatie, en vertikaal gestructrer zowel al gepolder e.d. vroeg of laat, (en reeds bij voorbaat) … GEDOEMD. Zo ook de zogenaamde "anti-trust wetten" i.d. VS (waar men in Brussl om zit te popelen) die er slechts zij vanwege de vakbonden. Terwijl de hele "vakbeweging" in de VS inmiddels op sterven na inmiddel dood is.

 4. [1] Hallo ACP,
  nu zijn we het een keer eens, lees jij niet goed: ‘helpers zouden kunnen bepalen’: ik schrijf zouden kunnen en voor jouw beter begrip vervang bepalen door adviseren, want helpers adviseren slechts. Of er lieden bereid zijn die adviezen op te volgen, hang er van af hoe goed die zijn (gebleken) niet of ze in een nachtwakersstaat zijn opgelegd.
  De helper gespecialisserd in biotech, zou mij dus best kunnen adviseren waar ik mijn biotech beleggingsgeld het beste in kan stoppen.

 5. [4]

  Ten eerste kan iemand met een goed gezond eigen verstand beter steeds met een grooote boog om de zogenaamde experts-om-de-brode heen lopen. Want als iemand het werkelijk zou …WETEN, dan probeert tie immers echt niet om met zogenaamde adviesjes steeds een paar centjes bijelkaar te schrapen.

  Ten tweede, op welk paard men uiteindelijk gaat wedden hoeft immers weinig tot niks te maken te hebben wat anderen ervan zeggen. En mensen die er niet of nooit in slagen om consistent een zekere voordeel te behalen (net als de casinos) moeten al helemaal niet gaan gokken of "beleggen" beginnen, maar ouderwets gaan … sparen.

Comments are closed.