Antwerpen boos over handboek voor gezinshereniging *)
De website buitenlandsepartner.nl een compleet handboek om de Nederlandse regels voor gezinshereniging te omzeilen via verblijf in België.
De Antwerpse (Groene!) wethouder van Bevolking, Erwin Pairon noemt de website gemeen.
Het ontgaat ons wat hieraan “gemeen” is.
Regels zijn toch regels?

Bericht Telegraaf:
Antwerpen boos over handboek voor gezinshereniging
ANTWERPEN/BRUSSEL – Het Antwerps stadsbestuur onderzoekt welke juridische maatregelen mogelijk zijn tegen de website buitenlandsepartner.nl. De site van de gelijknamige stichting biedt een compleet handboek om de Nederlandse regels voor gezinshereniging te omzeilen via verblijf in België. Het handboek geeft, na kosteloze registratie, allerlei tips en overzichten.

Door een kort verblijf in bijvoorbeeld Antwerpen gelden de soepeler Belgische regels op het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor een partner uit bijvoorbeeld Marokko of Turkije.

De Antwerpse wethouder van Bevolking, Erwin Pairon (Groen!), noemt de website gemeen, aldus de krant Gazet van Antwerpen dinsdag. Door de zogeheten België-route hebben de laatste jaren opmerkelijk meer Nederlanders zich in Antwerpen gevestigd.

In januari hadden de ministers Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) en haar Belgische collega Patrick Dewael nog afgesproken om de zogeheten België-route te dichten.

3 REACTIES

  1. Raar, dat iemand die zich keurigjes aan de wet houdt als gemeen wordt bestempeld.
    Wanneer iemand (in Nederland) de hypotheekrente van zijn belastbaar inkomen aftrekt, schreeuwt een politicus toch ook niet dat deze een "fraudeur" is, louter en alleen omdat hij liever had gezien dat de betreffende burger wat meer had gedokt?
    Tja, het juridisch besef an politici is teleurstellend en dan te bedenken dat zij het zijn die wetten maken…

  2. Ik gok er op dat de Vlaamse linksen er van uit gaan dat niet-westerse buitenlanders zielig zijn, de hele dag gediscrimineerd worden en voor hun overleven afhankelijk van hun (linxe) ‘nobele’ behulpzaamheid. En ach, nu blijkt dat deze buitenlanders op uitgekookte en handige wijze gebruik maken van de wetgeving, is hun wereldbeeld verstoord en gaat men zitten piepen. De druiven zijn zuur, de politici dwaas zoals gebruikelijk.

  3. Vorig jaar was er ook een rel rond de groene Belgische politica Mieke Vogels (samen met SS de hoofdbazin van onze levensstijl vol fietsjes, afvalscheidingsneurosetjes, busjes en trammetjes, consumindertjes en onthaastingetjes) die het `oneerlijk` vond dat allochtonen hun bejaarde ouders bij hen lieten komen inwonen (dat mocht) en vervolgens hun ouders `op straat` zetten omdat samenleven niet meer lukte. Dus die oudjes naar het OCMW voor hun Recht op Gratis Huis, Geld en Medische verzorging.

    Jaja, Mieke Vogels kwam ei zo na ertoe te zeggen "eigen volk eerst".

Comments are closed.