Toen omstreeks de afgelopen jaarwisseling de kwestie speelde om militairen naar Uruzgan, Afghanistan, te sturen, werd er (niet alleen op deze site) gewaarschuwd voor de grote gevaren, de onmogelijkheid van “wederopbouw” en de zinloosheid om belastinggeld aan dat avontuur te besteden.
De eerste twee doden zijn gevallen. En het ziet er naar uit dat er nog veel zullen volgen.

Iedereen die een beetje nadacht, had dit kunnen voorzien. Maar de belangen van de politici speelden een grotere rol en zij stemden er voor om de (beroeps) militairen te sturen.

Interessant is nu te zien hoe deze verantwoordelijken reageren:
A.Zij eisen nu een diepgaand onderzoek!!!
B.Henk Kamp, de verantwoordelijke minister van oorlog, gaat een procedure invoeren waardoor ernstige voorvallen beter geanalyseerd kunnen worden.
C.Zij hebben aan de familie hun medeleven betuuigd.

Big deal! De gesneuvelden en hun families zullen er blij mee zijn!!

7 REACTIES

 1. In de krant van vandaag,Pantservoertuigen gekocht in Australie 25 milj. 2 kapotte hely s 94 milj. De kosten lopen steeds verder op voor deze zinloze geldverspilling, meer dan 500 miljoen Euro s wat een schandaal en geen geld voor airco s in bejaarden tehuizen ??? Wat een horde sukkels daar in Den Haag of zijn wij dat de zgn kiezers ?

 2. Balkenende cs zijn "diep geschokt" door het voorval. Nogal hypocriet: als je besluit tot uitzending naar een oorlogsgebied dan weet je op voorhand dat er slachtoffers zullen vallen.
  Maar politiek aanzien in de wereld weegt nu eenmaal zwaarder dan een mensenleven……
  Beste heren Balkenende, Kamp en verder alle kamerleden die met de uitzending hebben ingestemd: toon ook nu karakter en kom de familie van de slachtoffers onder ogen in plaats van dat ongetwijfeld slappe briefje met uw medeleven en andere bla bla!

 3. Helaas lijdt zowel de bevolking, pers en politiek aan grootheidswaan. Nederland is een land ter grootte van een postzegel met een economische- en politieke macht van nul-komma-nul. Henk Kamp wil transportschepen en – helicopters en denkt aan kruisraketten. Grootheidswaan. Iedereen maakt elkaar wijs dat er naar NL geluisterd wordt. Echt onzin. Gevaarlijke onzin.

 4. [3] niet mee eens! Nederland is een land van economische en politieke betekenis. Natuurlijk zijn we klein, maar hebben wel ruim 16 miljoen mensen! Door onze vredesoperaties winnen we veel aan goodwill in de wereld, wat uiteindelijk ten goede van ons komt.

 5. [4] "Door onze vredesoperaties winnen we veel aan goodwill in de wereld, wat uiteindelijk ten goede van ons komt."

  Joost, is dat niet napraten van politici?
  Probeer mij eens duidelijk te maken wie is "onze"? Ik hoor daar niet bij, ik was tegem.
  "Winnen we" WIE wint er nu?
  "Goodwill"? Bij wie? Buitenlandse politici? Bij moslim"radicalen?
  Wordt het door die deelname niet gevaarlijker in Nederland? Door eventuele wraakacties?
  En WAT komt dan weer ten goede van WIE? "Ons?"

 6. Er wordt gezegd dat het daar gevaarlijk is? Nou en? militairen operen haast nooit in gebieden waar het niet gevaarlijk is.
  Ik denk dat wij daar goed werk kunnen doen, Irak (waar veel mensen ook tegen waren) heeft dat denk ik wel uitgewezen.

 7. Nah, de conclusie van dat onderzoek kan iedereen bedenken:

  "ze stierven omdat … ZE NAAR AFGHANISTAN GESTUURD WERDEN"

  Bende druiloren.

Comments are closed.