Haar terugtrekking uit de Gaza-strook en Zuid-Libanon werd continu beantwoord met geweld en terreur in de staat Israël zelf. Honderden Qassam-raketten regenden over de afgelopen jaren over Zuid-Israël en tevens tientallen Katusha-raketten door Hezbollah vanuit Zuid-Libanon naar Noord-Israël. Iets waar onze staatsmediapropaganda nauwelijks over berichtte.

Het ‘vredesproces’ heeft blijkbaar nooit bestaan, simpel omdat er geen vrede te sluiten is met terreurbewegingen. Zoals ik al eerder heb gemeld moet men terreurbewegingen vernietigen. Terroristen van welke signatuur dan ook zijn koelbloedige moordenaars en dienen geëlimineerd te worden. Er bestaat nog bij enkele groeperingen verwarring over wat terreur eigenlijk inhoudt. Het antwoord is simpel, als mensen andere mensen, met name burgers vermoorden vanwege ideologische redenen dan zijn dat terroristen. Als mensen anderen, met name militairen doodden om hun vrijheid te bewerkstelligen dan zijn het vrijheidsstrijders. In Gaza en Zuid-Libanon hadden deze groepen vrijheid, maar hebben ervoor gekozen om hun terreur voort te zetten en moeten hier dus de consequenties voor aanvaarden.

In dit geval zijn zowel Hezbollah als Hamas terreurbewegingen, omdat zij voornamelijk burgers tot doelwit hebben gemaakt, vanwege hun ideologie jegens andersdenkenden, dus Israël had geen enkele keuze en moet nu deze twee terreurbewegingen van de aardbodem wegvagen..

73 REACTIES

 1. Vorige week zaterdag heeft A’jad van Iran een conferentie belegd met andere moslimlanden, waaronder Syrie, waarbij werd afgesproken Israel van de kaart te vegen.
  Een aanval op Syrie b.v. zou worden beschouwd als een aanval op de hele moslimwereld.
  Daarna begonnen de raketaanvallen van Hezbollah. Daar moet een verband zijn.
  Israel begrijpt dit, en vecht voor haar bestaan en voor de bescherming van haar burgers.

 2. [1] Inderdaad is dit geregisseerd door Iran en Syrië. Hezbollah zou niet eens bestaan zonder steun van deze terreurstaten. Uit betrouwbare buitenlandse inlichtingenbronnen is het ook het doel om de aandacht af te leiden van Iraans atoomprogramma en de Syrische betrokkenheid bij de moord op vooraanstaande Libanezen over de afgelopen 30 jaar toen dit land werd bezet door de Syriërs.

 3. "..en moet nu deze twee terreurbewegingen van de aardbodem wegvagen.. "

  Tja. Hoe kan je daar ooit in slagen?
  Huub

 4. Andere opiniemakers noemen de Israëlische verdediging vaak spierballentaal of buitenproportioneel geweld. Gelukkig Vrijspreker niet.

  Israël had simpelweg geen keuze. Wanneer de Israëliërs, zouden gaan onderhandelen met Hamas en Hezobollah zou er geen einde zijn gekomen aan de ontvoeringen van Israelische soldaten. Dan was het hek van de dam.

  Albert heeft ook gelijk wanneer hij zegt dat er niet valt te onderhandelen met terroristen. Terroristen zijn ideologische fanatiekelingen die het gebruik van geweld vooropstellen. Hoe naïef zijn sommige opiniemakers hier in het Westen door te stellen dat daar wel mee valt te onderhandelen?

  Het is ook te zien in de recente geschiedenis. Israël trekt zich terug uit de Gazastrook en heeft/had plannen voor een eenzijdige terugtrekking uit de Westelijke Jordaanoever en de Israëliërs krijgen stank voor dank. Dat is ook niet verwonderlijk: groepen als Hamas en Hezobollah strijden, inderdaad zoals Albert opmerkt, niet voor vrijheid maar voor de vernietiging van de staat Israël.

 5. maar ik vind 148 doden tot nu toe in Libanon, wel wat zwaar, als daar slechts 4 terroristen bij zijn en de rest burgers.

 6. Libanon krijgt er een strijder bij: Abu Jaja wil mee gaan vechten!!!!! De idealen van AEL zijn duidelijk. Perez zei het al in het nieuws: waarover moet Israël onderhandelen? Wat valt er te onderhandelen als deze zinloze geweldpleging van te voren is bekokstoofd door Iran en Syrië? Er zitten notabene 2 leden van Hezbollah in de libanese politiek, ik bedoel maar. Aan beide kanten vallen burger-slachtoffers en dat vind ik heel erg triest. Israël kan nu niet anders meer dan zichzelf en haar burgers beschermen door de volle laag te geven, immers, Iran, Syrië en Hezbollah doen willens en wetens aan vrijheidsberoving!

 7. [2] "Hezbollah zou niet eens bestaan zonder steun van deze terreurstaten" En natuurlijk de steun uit de subsidiepot van de EU 🙂

 8. Aan de andere kant: De VS zit al een tijdje te azen op een reden om Iran aan te vallen. Niet vewonderlijk, gezien het feit dat Iran druk doende is om haar olie voortaan in Euro’s te verkopen in plaats van Dollars. De planning is om dit op 1 september in te laten gaan. Gevolg hiervan is dat de waarde van de dollar wel eens tot vrijwel nihil gereduceerd kan gaan worden. Wellicht niet geheel toevallig had Saddam Hoessein exact dezelfde plannen om de olie in Euro’s te laten betalen, waarna we gezien hebben dat de VS een reden zochten (en in WMD vonden) om Irak binnen te vallen.
  De huidige situatie in het midden-oosten zou heel goed in dit licht gezien kunnen worden. Israel is dusdanig wild om zich heen aan het slaan dat een reactie van Syrië/Iran bijna niet uit kan blijven. Wat vervolgens de druppel kan zijn voor de VS om Iran aan te vallen. Het zou mij niet verbazen als straks “blijkt” dat Iran de Hezbollah voorziet van chemische wapens. Of die chemische wapens dan echt Iraans zijn, of een false flag operatie olv Mossad/CIA, daar valt alleen maar naar te gissen.
  Dat Hamas en Hezbollah terroristenclubs zijn is duidelijk. Maar ook Israel en de VS hebben hun steentjes bijgedragen aan deze geweldsspiraal. Uiteindelijk is Israel natuurlijk wel al vele jaren de bezetter, en gaat niet zachtzinnig tekeer in die rol. Dat er dan kanslozen opstaan die terrorist worden is niet heel vreemd.
  Wat mij betreft zijn er dus geen onschuldigen in dit conflict. Maar ik vrees eerlijk gezegd dat dit allemaal theater is, en slechts een geregiseerde poging is om snel een aanval op Iran te kunnen lanceren.

 9. [9] Sja zo’n complottheorie is wel heel leuk maar met welke soldaten gaan de Verenigde Staten dan ten strijde trekken? Door Irak en Afghanistan is de Amerikaanse legermacht al veel te drukbezet. En bedenk dat Iran niet een bepaald klein land is, en ik heb zo’n vermoeden dat het Iraanse leger niet zo’n zooitje is als het Irakese van destijds.

 10. Dank je wel Kim eindelijk iemand die wel wakker is op deze site

  Zowat elk land behalve de VS is bezig om hun landgenoten uit libanon te halen.
  Wat ook denk baar is is dat er iets ergs gaat gebeuren met deze VS civis (heli neerschieten, bus laten ontploffen etc) zodra ze wel pogingen gaan doen om weg te komen. De media blaast het dan lekker op en Iran word als schuldige aangewezen.

  Net als een op afstand bestuurbaar vliegtuigje wat zogenaamd een fregat kan raken. Mensen doe eens wat research aub voor dat je gaat roepen. Op zon fregat zitten CWIS systemen bedoeld om snel inkomende rakketen te weren. Je gaat me niet wijsmaken dat een 200kmh vliegtuigje dan door de verdediging heen komt http://www.naval-technology

  Allemaal redenen om Iran als wapenleverantier aan te wijzen.

  In september gaat Iran naar de EURO overschakelen. De VS zit in het nauw en heeft geen tijd voor een IRAK aanpak.

 11. Ronald Vliegen: De VS heeft nog troepen genoeg. De VS hoeft ook niet binnen te vallen. De boel naar de middeleeuwen terug knallen is al ruim voldoende.

  Tevens gaan ze een reden zoeken om hun nieuwe mininukes in te zetten (tactische kern wapens zoals de vs ze zelf noemt)

  Zodra Iran bijvoorbeeld een vliegdek schip
  tot zinken weet te brengen (ze hebben SUNBURN rakketten google maar op)
  dan is de VS in rep en roer genoeg om deze apparaten in te zetten.

 12. [12] Pas onlangs is de werving van nieuwe Amerikaanse soldaten weer een beetje aangetrokken. Echt, waar moeten ze die soldaten vandaan halen? Een stelletje reservisten Iran laten invallen? Laat me niet lachen.

  En ‘de boel naar de middeleeuwen terugknallen’ is zeker niet ruim voldoende. Om even in de complottheorie te blijven: welk middeleeuws land kan wel in dollars zaken doen? Welk middeleeuws land kan wel zelf fatsoenlijk olie verwerken en verkopen?

  Steeds meer dringen zelfs de zogenaamde ´Neocons´ aan op overleg, diplomatie en samenwerking op het wereldtoneel. Zelfs bij Iran en Noord-Korea. Hoe is dat dan te verklaren?

  Op basis van een ‘wat als’ scenario draaft menig anti-Amerikaanse geest nogal door. Misschien dat je daarom een tinfoil-hat draagt: http://en.wikipedia.org/wik

 13. [13] Een regime-change is met behulp van wat bommen wellicht te verwezenlijken.
  Jammer dat je critici meteen bestempeld als anti-Amerikaans, want dat ben ik in ieder geval niet. Wel anti Neocons’, zoals ik tegen elke club ben die overheidsmacht gebruikt voor eigen doeleinden. Het Fascistische/Trotskistische tintje van de Neocon’s vind ik helemaal ergerlijk.

 14. [6] Dit is waar, maar ja als zowel Hezbollah en Hamas zich verbergen in burgerwijken dan hebben de Israëli’s weinig keuze. Wel kun je de schade beperken met precisiebombardementen.

  Ik zou ook voorzichtig zijn met complottheorieën zoals bij sommigen naar voren komen op deze site, want het probleem is dat de bewijzen voor zoiets niet kunnen worden aangetoond. Wel zijn er enorm veel bewijzen voorradig m.b.t. de invloed van Syrië en Iran bij de bevoorrading en bewapening van Hezbollah en Hamas.

 15. [11] "Zowat elk land behalve de VS is bezig om hun landgenoten uit libanon te halen."

  De VS is daarmee wel bezig. Alleen hoor je het niet op het NOS-journaal. Dat is het enigste verschil

  "De media blaast het dan lekker op en Iran word als schuldige aangewezen." Dan ken je het NOS-journaal & Nu.nl nog niet 🙂

 16. [12] Natuurlijk hoeft Iran dit niet te doen, maar als het wel wordt gedaan dan geldt dat als een oorlogsverklaring. Tevens heeft Iran voldoende Hezbollah-strijders in Europa gebaseerd (Bosnië en Kosovo) om westerse doelen aan te vallen. Het probleem met terreurstaten als Iran en Syrië is dat zij doen waar ze het beste in zijn en dat is terreur plegen.

 17. [14] Hoe moet ik dat dan zien? Een stel ministeries en energiecentrales plat en opeens krijgt Iran (of all places!) een pro-Amerikaans bewind?

  Het klinkt heel erg als dezelfde domme inschattingsfout die Rumsfeld maakte bij aanvang van de Irak-oorlog. Ook hij dacht het wel even op te lossen met een snelle en gerichte aanval. Het Irak van vandaag lijkt toch niet echt zijn beoogde resultaat te zijn.

 18. [15] Probleem is Albert, dat het niet zal helpen. De reactie van Israel is precies wat een beetje terrorist zal willen. Zo kweek je de volgende generatie killers op kosten van de vijand.

  Een structurele oplossing zou beginnen met regime changes in Syrie, Saudi en Iran. Maar vervolgens moet de godsdienstwaanzin ook nog uit de koppen van het gewone volk.
  Ik geef je weinig hoop. Dat gaan we echt niet meer meemaken.
  Huub

 19. [14] Ik ben tegen elke vorm van inmenging in de politiek van andere landen, maar als terreurstaten andere landen bedreigen dan is dat natuurlijk een andere zaak. Kijk, als Mahmoud Ahmedinejad van Iran keer op keer aangeeft hoezeer hij Israël wilt vernietigen en immer op de holocaust doelt dan hoef je geen Einstein te zijn om te snappen dat Iran oorlog wilt met Israël en daarvoor alle middelen die voorhandig zijn wilt gebruiken.

 20. [19] Natuurlijk Huub, daar heb je gelijk in, maar je moet prioriteiten stellen. Allereerst moet je zorgen dat terreurbewegingen van je deurstoep worden verwijderd. De veiligheid van je eigen burgerbevolking staat voorop. Als tweede stap zou je landen internationaal kunnen isoleren of bijvoorbeeld vrijheidsbewegingen in deze landen kunnen steunen. Iran en Syrië zijn daarvoor rijp, want de bevolkingen van beide landen walgen van hun eigen regimes en willen niets anders, te denken valt aan de Koerden, Waziri’s, Azeri’s tot zelfs de lokale Arabieren en Perzen aan toe.

 21. het blijven griezels, monkeys die mensen offeren aan hun god, het liefst in stukjes:

  St.-Sgt. Osher Damari, 20, killed in Nablus operation. Palestinian witnesses: Hundreds gathered at scene to view parts of soldier’s leg and celebrate.

 22. [18] Iran is een totaal ander land dan Irak. In Iran is 70 tot 80 procent een jongere welke westers is ingesteld en een Iran willen hebben van voor de revolutie.

  Echter, ik denk dat het laatste van Bush wil, is een oorlog met het gehele Midden Oosten.

 23. [20] Albert, helaas heb jij je ook laten misinformeren.
  Er is, bewust of niet, nogal wat misgegaan in de vertaling van de toespraak van Ahmenooitnietnat. Zoek maar eens hier en daar naar wat de man nu echt verteld heeft. Sterker nog: zoek eens de open brief op die hij aan Bush heeft gestuurd, zelfs CNN heeft die bief integraal op de site gezet. Dan krijg je toch een heel andere indruk van de man.

 24. [24] Ik heb de vertalingen van MEMRI kim, dus ik neem aan dat deze juist zijn en wat Ahmedinejad daar allemaal uitkraamt doet me denken aan de jaren 30. Wat die brief betreft is dat precies een soort oproep die de profeet Mohammed stelde aan zijn ‘vermeende’ vijanden en dat is dat zij óf zich tot de islam bekeren, óf de jizya (persoonlijke belasting), óf de dood in wilden worden gejaagd. Het eerste gedeelte van deze oproep heeft Ahmedinejad verwezenlijkt. Let op mijn woorden, deze man is coûte qe coûte bereid om geweld te gebruiken jegens anderen. De eerste stap is natuurlijk de atoombom en de wegvaging van Israël. Veel Arabische landen zijn nu al doodsbenauwd voor deze man en bekritiseren hem voortdurend.

 25. [14]
  Inderdaad, Kim. Daar weten veel te weinig mensen het hoognodige van.

  Een kort overzicht van de geschiedenis van het neoconservatisme werd door Gary North op LewRockwell gepost:
  http://www.lewrockwell.com/

  Daar vind je nog veel meer interessante links.

 26. [24]
  Precies, Kim. Ik heb ook nergens een Nederlandse vertaling van die brief gevonden in de Nederlandse dagbladpers. Die Ahmadinejad slaat de spijker op de kop als het gaat om de verloedering van Amerika’s morele waarden.
  Ik heb het al vaker gezegd: het Westen lijdt aan een ernstige morele crisis.

 27. [27] [28] Allereerst moet ik zeggen dat Ahmedinejad wel de laatste is die dat moet zeggen. 80% van de jeugd in Iran zit aan de drugs. De mullahs zijn allemaal multi-miljonairs, de politieke gevangenen worden gemarteld en geëxecuteerd, vrouwen worden gestenigd en ga zo maar door. Natuurlijk is het een en ander mis aan Amerika en het westen, ik ben daar de eerste die daar over spreekt, maar dat betekent niet dat ik een systeem als dat van Iran goedkeur, verre van dat.

 28. [26] Dan moet je even de MEMRI site bekijken Kim, want dat zijn rechtstreekse vertalingen en transcripts van Ahmedinejad, dus zonder interventie van journalisten.

Comments are closed.