Nederland stuurt militairen naar Uruzgan, Afghanistan om het land te “wederopbouwen”.

De bevolking daar leeft voor een zeer groot deel van drugsproductie.
De militairen moeten het “vertrouwen” van de bevolking winnen. Ze moeten hen dus zoveel mogelijk helpen om een goed bestaan te krijgen.
Gevolg is dat er méér drugs worden geproduceerd.

Die drugs komen naar Nederland en daar wordt jacht gemaakt op de smokkelaars en de drugs worden vernietigd.
Zo snijdt het mes aan twee kanten.
Dit is één van de idioterieën van de “Lost war on drugs”.
————————————
NOS berich 07 Juli 2006
Partij Afghaanse drugs onderschept
De Nationale Recherche en de Duitse politie hebben 300 kilo heroïne uit Afghanistan onderschept. In de haven van Rotterdam werd 200 kilo gevonden en bij een transport in Duitsland nog eens 90 kilo. Er zijn 16 leden van een Turkse drugsbende opgepakt.

De grondstof voor de drugs, papaver, was waarschijnlijk geteeld in Uruzgan, waar Nederlandse militairen gelegerd zijn. Ze treden volgens Defensie niet op tegen de papaverteelt omdat ze het vertrouwen willen winnen van de bevolking.

Pas als de bevolking genoeg andere inkomstenbronnen heeft, zal Nederland de papaverteelt aanpakken, zegt Defensie.

10 REACTIES

 1. Daarom lopen ze dus geen bedriegingen op!
  Ik dacht al, hoe kan Kamp dat nu weten dat de militairen daar zo veilig kunnen zitten.

 2. Het lijkt mij dat de bevolking van Uruzgan met de papaver een prima inkomstenbron heeft. Pas als drugshandel niet meer wordt tegengewerkt door de staat zal het aantrekkelijker worden om boerenkool te telen in plaats van papaver…
  Ik vind het wel komisch dat het NL leger tot onofficiele taak heeft om de drugsteelt te beschermen.

 3. PS Wie zegt dat de papaverteelt voor de drugshandel is? Van papaver wordt toch ook ‘maanzaad’ gemaakt, bij elke bakker hier verkrijgbaar als extraatje op het volkorenbrood.

 4. Quote: "Pas als de bevolking genoeg andere inkomstenbronnen heeft, zal Nederland de papaverteelt aanpakken, zegt Defensie"

  Maar als de papaverteelt winstgevend genoeg is, waarom zouden de Afghanen dan overstappen op andere inkomstenbronnen? Of de papaverteelt uberhaupt opgeven?

 5. [3] Niet voor lang meer. In de VS is maanzaad al verboden en in Nederland zal het ook niet lang meer duren voor ze het gaan verbieden.

 6. heb een vraag over papaver drugs?

  wie kan me vertellen of de papaver drugs, de pijn in me lichaam kan verzachten.

  ik heb zelf ooit morvine gehad, maar wil nu iets anders papaver drugs is dat het zelfde als morvie zo ja wie kan me wat info geven hoe ik daar aan kan komen.

  En de ander vraag over papaver drugs je kan daar ook een soort thee van maken toch klopt dat? en hoe lang moet je dan de papaver drugs blad in laten trekken? om de effect te laten werken voor dat de pijn gebeuren weg gaan?

  Graag wat meer info en hoe ik er aan kankomen en hoe veel het kost.

 7. De papaver drug (OPIUM) Moet je uit de plant zien te halen je kan de bol of het zaad wel op eten maar daar bereik je helemaal niks mee.
  Er komt nogal wat bij kijken om een goed eind produkt te verkrijgen uit de papaver bol. Mocht je dit alles goed voor elkaar krijgen en je hebt goeie pure opium of morfine of uiteinedelijk heroine ,nou dat kan je pijn echt wel verzachten of zelfs weg nemen . Maar kijk uit voor overdosering en verslaving want voordat je het weet lig je in de portiek met een pak vla. DUS KIJK UIT !!! Veel plezier.

  PS: de zaadjes kan je gewoon bij de headshop kopen, maar koop wel de goeie somniferum somniferum. Want alleen daar zit de werkzame stof opium in

Comments are closed.