AMSTERDAM (ANP-AFX) – De heimwee naar de gulden neemt toe. Steeds meer Nederlanders willen dat de gulden weer het betaalmiddel wordt. Vier jaar geleden was 40 procent daar voorstander van, inmiddels is dat 51 procent.
Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van GfK. Dit bureau heeft naar eigen zeggen een representatieve steekproef onder 6000 huishoudens gehouden.
Gelukkig?! zijn er binnenkort verkiezingen: Partij voor de Gulden, kan dan een meerderheid krijgen.

9 REACTIES

 1. laatst het volgende gehoord op de radio: in Duitsland gaat de BTW over enige maanden flink omhoog en dat gaat een forse inflatieimpuls geven aan de PLEURO zodat de verwachting is dat de ECB de rente gaat verhogen om deze verhoogde inflatie tegen te gaan zodat straks heel PEUROland inclusief mijzelf aan de Duitse BTW-verhoging mogen bijdragen.

 2. Ze dwalen! Noch de euro, noch de gulden deugen, zolang de overheid het het papier drukt.

  Comme disait Voltaire, un papier-monnaie finit toujours par rejoindre sa valeur intrinsèque, c’est-à-dire zéro!

 3. De Euro is een mooie munt, hij doet zijn werk en is verdomd handig als je naar een ander euro land gaat. Er zijn ook veel mensen die aleen stampot eeten omdat het zon oer holands gerecht is. Tja niets tegen in te brengen toch.

 4. [3] Je zou ook een creditcard kunnen nemen. Werkte, icm pinnen in het buitenland, allemaal prima in het buitenland. Die Euro heeft internationaal zaken doen of op vakantie gaan echt niet makkelijker gemaakt.

 5. Waarom verlagen liberteiren zich tot zulk populisme?
  Zouden jullie niet moeten analyseren wat geld eigenlijk is en dan moeten nagaan of de gulden of de euro daaraan beter beantwoordde / beantwoordt?

 6. [3] de munt is nog te doen qua uiterlijk. Biljetten daartegen zijn minder mooi of makkelijk te noemen. 5 euro..tja..scheelt drie munten in je knip. 10 en 20 euro daar heb je wat aan. Met 50 euro aan de kassa wek je wantrouwen en alles daar boven accepteert men niet.

  Er kleeft, net als bij de Joint Strike Fighter het geval was een vieze naam aan. De euro een andere naam geven, net als men bij de grondwet van plan is, lost alle problemen op. Noem de euro gulden en iedereen is blij. Zo werkt het toch? 😉

 7. Ik snap niet waarom er in de eerste reactie gesproken wordt van een inflatie druk door het invoeren van een btw tarief in Duitsland? Dit BTW tarief heeft geen invloed op de aangeboden hoeveelheid geld, ook niet op de vraag naar geld, ook niet op de onderliggende kostprijs, alleen onze ooster buren gaan wat meer betalen voor hun producten. Dit heeft niets met inflatie te maken…

 8. sinds de komst van de euro is alles duurder geworden btr gezecht zijn alle prijzen verdubbeld, alleen zijn ze onze lonen vergeten te verdubelen.

  maar dan ook het enigste voordeel van de euro is dat je der ook in andere euro landen kan betalen

  je zou de gulden kunnen terug halen weer in nl en om het gezeur van de eu te verkomen kan je nog altijd de euro acepteren maar alles in guldens terug keren de gulden terugzou de handel, economie weer hoop geven in nederland 🙂

 9. sinds de komst van de euro is alles duurder geworden btr gezecht zijn alle prijzen verdubbeld, alleen zijn ze onze lonen vergeten te verdubelen.

  maar dan ook het enigste voordeel van de euro is dat je der ook in andere euro landen kan betalen

  je zou de gulden kunnen terug halen weer in nl en om het gezeur van de eu te verkomen kan je nog altijd de euro acepteren maar alles in guldens terug keren de gulden terugzou de handel, economie weer hoop geven in nederland 🙂

Comments are closed.