Het is bijzonder lucratief om mime te staan spelen op de Dam. Zo erg zelfs dat deze markt met geweld beschermd zou worden.


Bent u onopgeleid maar heeft u wel een glimmend pak in de kast hangen? Dan is mime spelen op de Dam misschien iets voor u! Het volgende wordt vereist: een keukentrap, een glimmend/fel gekleurd pak met masker en de vaardigheid slechts te bewegen wanneer u geld ruikt. Dankzij veel toeristen haalt u gemiddeld tegen de 400,- Pleurie per dag binnen, belastingvrij!

Er is wel één nadeel, niet al je collega’s zullen je van harte welkom heten. Om precies te zijn, zijn er twee Russische collega’s die je slecht één keer zullen vertellen wanneer zij aan het werk zijn en zou jij tijdens die uren ook op je keukentrap willen bedelen dan kan het zijn dat Russische vrienden van hen je keukentrap vernielen en jou ook pijn kunnen doen in dat proces.

Je hoort het goed, de mimemarkt in Amsterdam is deel van de Russische maffia. Nu is de grote schuldige hier de Russische maffia natuurlijk maar ik vraag me af of deze kleine sector ook zo aanlokkelijk zou zijn als het niet belastingvrij was geweest. Kleine verbetering, het klinkt bijna alsof ik hierop belasting wil hebben, zouden we in dit land welvaart hebben dan zou dit kleine belasting vrije hoekje van de economie niet interessant genoeg zijn om over te vechten.

Je kunt natuurlijk twijfelen aan het hele verhaal. ‘Maffia, mime spelers….alsjeblieft zeg’ hoor ik je denken maar ik vraag me af hoelang je in je zeemeerminnen pak op de Dam zult staan voordat de brede jongens je vriendelijk vragen om ergens anders toeristen lastig te vallen.

4 REACTIES

  1. Zelfs in deze anarchistische sector heeft een groep zware jongens het weer voor het zeggen. Tevens het bewijs dat in een anarchie altijd het recht van de sterkste heerst.

  2. [2]
    In een staatssamenleving geldt juist het recht van de sterkste. De staat (de sterkste) is namelijk almachtig.

    In een land waar je recht hebt op zelfverdediging zouden mimespelers bewaking kunnen inhuren. Als ze allemaal 50 Eurii per dag zouden betalen is er wel een sterke jongen die ze wil beschermen.

  3. [3] dat hebben die mimespelers toch gedaan, de bewaking van hun handel inhuren van de Russische maffia ?

Comments are closed.