Het CDA-kamerlid Nihat Eski vindt dat zijn partij te weinig afstand heeft genomen van voor moslims kwetsende uitspraken van leidende politici als Rita Verdonk, Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders.
Daardoor is er een kloof ontstaan tussen zijn partij en moslims. Hij vreest dat het CDA zo de strijd om de grote steden, waar veel moslims wonen, gaat verliezen.

“De emotie, de commotie is groot”, zegt hij in een interview met Trouw. ,,Moslims zouden geen incasseringsvermogen hebben, islam en democratie zouden onverenigbaar zijn en het islamitisch geloof zou een achterlijke cultuur zijn. Deze uitspraken hebben moslims diep gekwetst. Het zijn onzinnige en vooral polariserende uitspraken. Uit de moslimgemeenschappen kreeg ik sterke signalen dat ze vonden dat het CDA stelling moest nemen tegen deze uitspraken. Dat is onvoldoende gebeurd en de rekening daarvan kregen we bij de gemeenteraadsverkiezingen.”

Eski staat met zijn kritiek niet alleen, wel is het bijzonder dat hij als CDA-kamerlid en moslim nu, vier maanden voor de kamerverkiezingen, zijn kritiek uit. CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt verwoordde in mei tijdens het partijcongres haar zorgen over de kloof tussen het CDA en de moslimkiezer. “Er is sprake van pijn en gevoel van miskenning.” Ze riep op tot een andere toon en houding van haar partij.

De oud-voorzitter van het CDJA (de jongerenorganisatie), Ronald van Bruchem, zei eerder in een interview dat zijn partij een “mega-probleem” heeft in de grote steden, omdat het contact met allochtonen verloren lijkt.

Ja, snel oppakken CDA anders loopt de PvdA met de beker weg op 22/11!

*)Een artikel van Cees van der Laan, en Esther Lammers in TROUW.
www.trouw.nl/hetnieuws/nede…

Ingezonden door Anno Zijlstra
———————————————————–
Naschrift RED:
Het meest frappante van dit bericht is de vertoning hoe “principieel” politici zijn.
Het gaat er niet om WAT die anderen gezegd hebben. Het enige dat telt is of het wel of niet stemmen oplevert bij de komende verkiezingen!
Gaat er nog iemand op dergelijke politici stemmen?

14 REACTIES

 1. Misschien moet het CDA maar es een naamsverandering ondergaan : MDA , het Moslim Democraties appel….

 2. "Het meest frappante van dit bericht is de vertoning hoe "principieel" politici zijn. "

  Dit is ironisch bedoeld toch zeker. Ik denk dat de meeste mensen het de normaalste zaak van de wereld vinden. Net zoals water nat is. Dít bedoel ik echter niet ironisch. Het is gewoonweg een feit dat ‘de politiek’ zo werkt. Dat het gros van het stemvee dit weet en het eigenlijk wel leuk vindt, dat is misschien nog wel veel frappanter.

 3. WAAARROM zou Anno zich daaaar zo druk om maken. De multikul is een zuiver artificieel iets dat NERGENS ter wereld bestaa, en alle religien hebben de mensen uiteindlijk ZELF bedacht … Nou dan?

 4. Beste APC, acp, of terugkomdinges, een beetje opletten hè !!
  Ik krijg de nl indruk dat je om de paar dagen je pilletje vergeet in te nemen…..
  Sterkte verder.

 5. [6] jij moet je eigen problemn en medicatie niet op anderen projecteren Maffo …

 6. In de Hofstad kennen ze de MBA: Moslem Brotherhood Association, niet te verwarren met Master of Business Administration.

 7. "Het gaat er niet om WAT die anderen gezegd hebben. Het enige dat telt is of het wel of niet stemmen oplevert bij de komende verkiezingen!"
  Hieruit volgt dat gevestigde partijen niet als doel hebben mensen/volk te vertegenwoordigen, maar uit zijn op zelfbehoud. Dit wisten we allang van de PvdA, die in zijn utopisme helemaal niet het belang van de arbeider nastreefde. Maarrrrr: dit schept een kans voor nieuwe partijen om zich als echte belangenvertegenwordiger te positioneren.

 8. [10] Oh, ik dacht dat als iemand (m.n. een leuke vrouw) zei dat ze MBA was, dat ze dan bedoelde "married but available" 😉

 9. de mens is een opportunist geen zendeling c.q heilige dus in idealisme geloof ik zo ie zo niet, maar als het lult om politiek zaken voor elkaar te krijgen ondanks de bekende menselijke eigenschappen is dat resultaat dat telt, daar gaat het mij om.
  ik ben dus wel principieel maar vooral ook realist politiek, in zoiets als een Libertarische beweging geloof ik politiek wel maar dan in de /een marge, zeer smalle marge

Comments are closed.