Het ziet er naar uit dat we bij de komende verkiezingen in november ook geconfronteerd worden met een partij voor pedofilie:

“De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit “(PNVD).

Het onderwerp “pedofilie” is zeer gevoelig en veel discussies er over ontaarden al heel vlug in emotionele kreten en ad hominem argumentatie.
Het is een feit dat dit onderwerp nu bij de verkiezingen een grotere rol gaat spelen. Het afwijzen door de rechter van een “verbod” voor die partij heeft “Nederland” weer eens in het wereldnieuws gebracht. Uiteraard met veel onjuistheden.

Piet Hein Donner, minister van Justitie, schrijft aan de Tweede Kamer dat de PNDV niet verboden kan worden vanwege de Vrijheid van Meningsuiting die er in Nederland “is”! Dat klinkt wel goed, maar het is wel vreemd dat je in datzelfde land van diezelfde overheid een boete krijgt als je alleen maar een vinger opsteekt tegen een agent.

Net als alle andere politieke partijen probeert ook de PNVD in haar naam woorden te gebruiken die zoveel mogelijk positief kunnen worden uitgelegd, maar waarvan het definiëren vaag wordt gehouden.
Over het woord “vrijheid”, en het misbruik daarvan, is op de Vrijspreker al vaker gesproken. Zelfs de VVD gebruikt het!
“Naastenliefde” is iets wat we van harte toejuichen, zolang het vrijwillig is en niets te maken heeft met politiek en overheden. “Diversiteit” is zo ruim dat elke kiezer er iets anders onder zal verstaan.

In het officiële partijprogramma staan diverse punten die Libertariers volledig kunnen onderschrijven. Bvb over Vrijheid van Meningsuiting. Maar ook heel wat punten die tegen het libertarisch vrijheidsprincipe ingaan. Zoals het nationaliseren van spoorwegen, energie en waterleiding, en een Europees leger.

De kern van de zaak gaat echter over seks met kinderen en daarvoor stelt de PNVD een (voorlopige) grens bij 12 jaar.
Kinderen vanaf 12 jaar zouden “stemrecht” moeten krijgen, en seks van ouderen met die kinderen zou niet strafbaar moeten zijn. Als er tenminste geen “strafbaar feit” wordt gepleegd.
Dan kom je echter op glad ijs. Niet ieder kind is op 12 jaar zover dat het het verschil weet tussen bvb Wilders en Marijnissen en dat het de consequenties van zijn stem kan overzien. Hoeveel volwassenen kunnen dat overigens? En op het gebied van seks is dat nog veel ingrijpender.

Overigens is ook nog eens het legaliseren van seks met kinderen vanaf twaalf jaar, kinderprostitutie en kinderpornografie vanaf zestien jaar, in strijd met onder meer het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.
Echter alleen door deze zaken te willen invoeren, heeft de PNDV nog geen overtreding “begaan”!

Het libertarisme heeft ook op dit terrein haar principiële uitgangspunt van “geen agressie”, het respecteren van de soevereiniteit van ieder individu, inclusief kinderen.

We hebben op de Vrijspreker al vaker gemerkt dat zelfs bij volwassenen vaak niet duidelijk is wanneer een bedreiging in agressie overgaat en wanneer “geweld als zelfverdediging” gerechtvaardigd is. Hoe moet dan een kind van 12 jaar dat beoordelen? Terwijl dat kind ten opzichte van een volwassen persoon ook nog eens fysiek geen kans heeft om zich succesvol te verdedigen.

De PNVD kan gemakkelijk schermen met haar goedklinkend motto: “Sapere Aude”, dat schijnt te betekenen: “Durf zelf te denken”. Een motto waar we helemaal mee eens zijn, maar dan moet wel de betreffende persoon, het kind, de kennis en ervaring hebben om te kunnen denken over de zaken waar het hier om gaat.

——————————————————–
P.S.
Terwijl we dit stuk op de Vrijspreker plaatsen, komt van Elsevier het bericht binnen:

Netwerk pedofielen opgerold in Amsterdam
De politie van Amsterdam heeft een netwerk van pedofielen ontmaskerd. De afgelopen maanden zijn vier mannen in de leeftijd van 55 tot 68 jaar opgepakt, twee in Amsterdam en twee in Portugal.
Alle verdachten hebben de Amerikaanse nationaliteit. Ze zouden jongens in de leeftijd van 8 tot 16 jaar seksueel hebben misbruikt. Het rechercheteam vermoedt dat de mannen zich aan meer jongens hebben vergrepen dan de vier die tot nu toe aangifte hebben gedaan.

36 REACTIES

 1. [30] De Maastrichtse psychiater/seksuoloog
  Gerard Roelofs is het niet eens met je:

  "Pedofilie, de seksuele gerichtheid op kinderen, is aangeboren en dus niet af te leren. Grensoverschrijdend gedrag van pedofielen valt echter wel te corrigeren, stelt Roelofs. Therapie is niet afdoende, maar het helpt wel. Het recidive-percentage is lager dan wanneer je helemaal niks doet of alleen cel oplegt. En dus moet je zo’n therapie zeker blijven doen. Want elk kind dat je er mee redt, is er één."

  http://www.tegenwicht.org/1
  Maar je vindt ook net zo veel meningen die wel met je mee gaan overigens. Conclusie: de geleerden zijn er nog niet uit! En ik ook niet. Maar het lijkt me wel enorm belangrijk inzake ‘behandeling, strafmaat & wetgeving’.

 2. [4] Ik heb laatst een oude kerk gekocht met een biechthokje er in.
  Dit bestond uit drie segmenten : een in het midden voor de pastoor en een segment aan iedere zijde voor de clienten.
  Kunt u mij als deskundige zeggen , waarom dit hokje zo geconstrueerd is?
  Niemand wou het van mij kopen.Ik heb het toen opgestookt.
  Hugo van Reijen

 3. Mijn inziens deint voorop te staan de bescherming van het kind en het besef dat geen enkele relatie tot stand mag komen onder dwang.

 4. [33] Luister mijn zoon: Indien jij met je laatste bijdrage ter linkerzijde in het biechthokje zou plaatsnemen en M. met zijn bijdrage ter rechterzijde, dan lijkt mij het hoogst bereikbare in deze kwestie wel zo ongeveer bereikt. Ik als vertegenwoordiger van de Here, dien immers te weten hoe Hij er zo ongeveer over denkt. Op straffe van excommunicatie! En waarom dan het hokje zo geconstrueerd was? Ik meen dat jij zelf het antwoord al hebt gegeven hierboven beste Hugo. Overigens heeft mijn kerk inmiddels zelf ook de hokjes aangestoken. De communicatie met de (on)gelovigen verloopt ook in de kerk tegenwoordig via de digitale snelweg. We kunnen immers niet achterblijven bij de Oosterse concurrentie! 😛

 5. [34] [32] Maar pastoor, dit antwoord is niet volledig.
  De bedoeling van deze constructie is dat u efficient kunt werken.
  Terwijl u aan de linkerzije Hugo uitluistert, is het loket naar M. door een schuif gesloten. Die kan dus niets horen!
  Als u klaar bent met Hugo, sluit u zijn loket, opent dat van M en zonder tijdverlies werkt u verder.
  Ondertussen gaat Hugo weg, een volgende klant komt, die dan weer klaar zit om u zonder tijdverlies door te laten werken!

 6. [33] Zo regareert een pedofiel nou ook precies; "maar het kind koos er toch zelf voor toen ik hem/haar een snoepje gaf"

Comments are closed.