Het kabinet maakt ieder jaar miljoenen euro’s over naar de gevestigde politieke partijen. Dat geld moeten ze besteden aan huisvesting, wetenschappelijk onderzoek en verkiezingscampagnes. Ze hebben daarmee een grote voorsprong op startende partijen, die de boer op moeten voor gulle giften.

De Rotterdamse ex-wethouder Marco Pastors denkt dat hij voor de verkiezingscampagne van zijn nieuwe partij twee miljoen euro nodig heeft. Geert Wilders vermoedt dat hij het met één miljoen euro een eind redt. “We zullen actief op zoek moeten naar donaties, want het geld ligt niet voor het opscheppen”, aldus Pastors.
Hoeveel de grote partijen CDA, PvdA en VVD zullen steken in de ‘Kamercampagne’, is onduidelijk. Maar normaal gesproken loopt dat in de miljoenen.

Aldus de pers. Nou is het bekend dat de gevestigde orde zichzelf zo staande houdt, onzinnige instituten en baantjes onder elkaar verdelen en dat van ons (niet romphoudenden) geld !
Een politieke partij moet geen cent krijgen van de staat, zelf schrapen en bedelen en wie dat er voor over heeft + het bijbehorende verhaal, gaat het wellicht redden.

Het woord rompkabinet kwam voorbij deze week, ik pleit voor een rompstaat, zeg 10% van de huidige bezetting, regels en lasten , politiek en leger dat kan ook 50% minder want ik denk dat hetzelfde aantal bekeuringen dan ook valt. Een commissaris en een generaal die de baas zijn en verder geen poespas. Nederland als rompland, natuurlijk geen lid meer van de EU maar wel zakenpartner van iedereen waar we wat aan kunnen verdienen.

Eigenlijk is politiek doodeenvoudig , nu met 7000 voorkeurstemmen zit je zo in de Tweede Kamer*), dus ik denk dat ik me maar eens aanmeld met de Romppartij Nederland (RN), ik denk dat je met een rompprogramma op hooguit 10 agendapunten uitkomt en stuk of 4 ministeries, maak van iedere provincie een Gemeente; zo spaar je in een klap ik weet niet hoeveel circuits geouwehoer uit, 12 rompburgemeesters, en de rest mag definitief met pensioen of een echt baantje zoeken.

*) Ik denk dat het storm loopt dan, wie wil er nu niet 90% op vooruit gaan !?
Ingezonden door Anno Zijlstra

3 REACTIES

 1. Weet je, het is al godsonmogelijk een rijtje woningen in één straat bij elkaar te krijgen, om bijv. een digitale schotel te laten delen. En dat is in hun vóórdeel.

  Politieke instrumenten kunnen geen paradigma-verschuivingen faciliteren. En echte revoluties komen ongezien en onopgemerkt. De beweging naar meer persoonlijke vrijheid is onstuitbaar. Onze vette staten worden vanzelf uitgehold.

  Weet je wat me frappeert? De fantastische zendingsdrang van libertariërs om ANDEREN ook vrij te laten zijn. Het ze DUIDELIJK te maken. HAHAHAHAHA Ik vind het geweldig, maar het is een interne contradictie he?

  De onvrijen duidelijk te maken dat ze onvrij zijn. (And the monkey can’t go back to the jungle, as she’s seen Paris, no?) Uiteindelijk bloedt dat meestal dood. Een worthy cause, nonetheless.

  Intussen wel aan je eigen vrijheid denken.

  Harry S Browne – How I found Freedom in an Unfree World – http://www.amazon.com/gp/pr

  Johnny Liberty – The Global Sovereign’s Handbook – http://www.icresource.com/B

  en mijn bewerking (van alle hoofdstukken tot één boek)

  http://www.floris.net/mailg…‘s%20Handbook.pdf

 2. [1] Goede bijdrage F.Naaijkens.
  Ik denk dat we in feite hetzelfde willen, maar dat jouw idee over "Libertariers" niet helemaal klopt.

  Als je al over "libertariers" in het algemeen kunt spreken, want er zijn er geen twee hetzelfde. (Om David Friedman maar te citeren)

  Jouw:
  "Weet je wat me frappeert? De fantastische zendingsdrang van libertariërs om ANDEREN ook vrij te laten zijn. Het ze DUIDELIJK te maken. HAHAHAHAHA Ik vind het geweldig, maar het is een interne contradictie he?"

  MIJN
  Los van het feit of het mijn eerste urgentie is, ik vind het inderdaad fijn als alle anderen ook vrij zouden zijn.
  Vrij in de zin van soevereiniteit zoals gesteld in de missie van de Vrijspreker op de voorpagina.
  Dat zou immers betekenen dat ik dan in een vrije wereld leef.
  Dat wil ik heel graag en ben bereid daarvoor dingen te doen (Al klinkt het woord zendingsdrang voor mij wat spottend).
  En zo zijn er meer "libertariers".

  Het is geen contradictie "om anderen
  ook vrij te laten zijn."
  Het zou pas een contradictie zijn als je zegt "om anderen ook vrij te maken"
  Liefst nog tegen hun zin!!!!!

  Goede opgave van boeken doe je.

  Je beveelt Harry Browne aan. Een groot libertarier! Twee keer libertarian Presidential Candidate.
  Hij heeft enorm veel gedaan om anderen ook vrij te laten zijn.
  Ik heb bewondering voor Harry, en ik heb een goede herinnering aan mijn ontmoetingen met hem. Jammer dat hij er niet meer is.

  Het boek van Johnny Liberty streeft dezefde libertarische dingen na vanuit een andere invalshoek.
  In zijn missie staat:
  "—To create a context for freedom,
  sovereignty and consciousness
  emerging worldwide…
  —To create a context for capital
  opportunities, people, projects and
  businesses, media and Global
  Resources Centers to develop
  worldwide…
  —To support the emergence of an
  enlightened planetary civilization in
  alignment with other networks and
  organizations… "

  Dit is puur libertarisme dat de Vrijspreker ook nastreeft. Al is het middelste deel bij de vrijspreker nog lang niet aan bod.

  Je laatste link werkte vandaag niet. Maar ik verwacht geen grote afwijkingen van het voorgaande.

  In het kort: je op prijs gestelde reactie geeft misschien meer mogelijkheden voor een samenwerking.

 3. Zendingsdrang om anderen ook vrij te maken heb ik niet, ‘iedereen’ stemt in NL links, november niet meer omdat men door heeft dat links aan de AOW en hypotheekaftrek komt.
  Wie aan de beurs van de burgers komt krijgt politiek klappen.
  Vrijheid is niet te koop maar zit van binnen, indien afwezig een ongelukkig mens.
  Waarom zouden we onvrijwillig lid zijn van een/de (huidige) socialistische heilstaat Nederland terwijl we veel goedkoper uit kunnen zijn door op een partij te stemmen die ten hoogste een heffing van 15% nastreeft en de accijnzen successierechten en kinderbijslag afschaft.
  (Singapore model)

Comments are closed.