Er was eens een land waar de bevolking zijn leiders koos door op de verkiezingsdag in een stemhokje een vakje rood te kleuren op een groot stuk papier. Tienduizenden burgers van dit land zaten op die dag in stembureaus door het hele land en zagen er op toe dat de verkiezingen eerlijk verliepen.

Toen werden stemcomputers ingevoerd. Binnenin deze stemcomputers, door velen “stemmachines” genoemd, werden de stemmen geteld door een computerprogramma dat de bevolking niet mocht zien. Gedurende de verkiezingsdag schreef het geheime programma wat gegevens in een geheugenmodule en aan het eind van de dag produceerde de computer soms ook nog een kassabonnetje waarop stond wie de verkiezingen gewonnen had.
De tienduizenden leden van de stembureaus zaten er nog steeds bij, ze keken ernaar en ze ondertekenden aan het eind van de dag nog steeds het papier waarop stond dat bij hen in het stemlokaal alles geheel eerlijk verlopen was. Want dat hoorde nu eenmaal zo. De bevolking kreeg van dit hele proces het warme gevoel deel te zijn van de moderne tijd, en iedereen was blij en tevreden.
Iedereen?
Nou nee! Er zijn mensen die vinden dat verkiezingsuitslagen gecontroleerd moeten kunnen worden. Ze accepteren niet dat een handjevol techneuten stilletjes de plek van vele tienduizenden stemburoleden heeft ingenomen. Lees verder op www.wijvertrouwenstemcomput…

12 REACTIES

 1. In Ierland is eenzelfde serie ondingen -die nu de stemlokalen hier bevuilen- toch verbannen naar een opslagplaats van het leger? De reden (als ik mij goed herinner): de stemcomputers zijn onbetrouwbaar. Nu begrijp ik waarom ze nog even wachten met de gekozen burgemeester…

 2. Ja, ach. Niet dat het wat uitmaakt door welke collectivistische partij/coalitie we nu precies geregeerd worden …
  Als je je daar druk om maakt, erken je impliciet dat stemmen zin gehad zou hebben en dat democratie (=dictatuur van de meerderheid) een wenselijk systeem ware.

 3. Maar als blijkt dat de stemmachines de meest collectivistische rotzooi bevoordelen dan gaat het helemaal snel mis. Kan ook een voordeel zijn natuurlijk, hoe eerder de boel instort hoe beter.

 4. 80% van de Nederlandse stemcomputers komen uit de grote hoed van NEDAP.
  Wat doet NEDAP zoal nog meer?:

  It focuses on:developing and supplying innovative, sustainable solutions in the fields of security, electronic control units, and automation, management, and information systems for organisations.

  Stemcomputers……. maar dus ook BigBrother-Devices,…….. Tja,.. zal wel okay zijn toch,….

 5. [2]
  Dictatuur van de MINDERheid dan nog hè. 😉

  Het kabinet Balkenende II steunde op een meerderheid in de 2e Kamer die gebaseerd was op slechts 4 miljoen stemmen. Dat is dus 25% van de NL-bevolking.

  In de VS liggen bij de presidentsverkiezingen de verhoudingen niet anders.

 6. [4]
  Dat Big Brother verhaal en de veel grotere kans op fraude met stemcomputers dan met stembriefjes is iets waar Rob Gonggrijp (xs4all oprichter) ook al voor waarschuwde.

  Met een chipkaart voor het openbaar vervoer, een traceerbare GSM en traceerbare email die providers niet alleen moeten bewaren maar waarin ze ook inzage moeten geven, kunnen niet alleen al je gangen worden nagegaan, maar ook je intenties.

  http://www.indymedia.org.uk

  Lekker makkelijk voor de terroristenbestrijding zal Donner wel denken, maar hij vergeet (ook voor het gemak) de grote gevaren.

  (De voortreffelijke Nederlandse bevolkingsadministratie ontworpen door ambtenaar J.L. Lentz, het overijverige hoofd van de Rijksinspectie van de Bevolkingsregisters, kregen de Duitse bezetters indertijd op een presenteerblaadje).

 7. [7] Ik wil nog wel een stapje dieper:
  De grote strijd wordt primair beslecht op het terrein van IDEEEN.
  Ayn Rand:" Ideas have consquences".

 8. [8] Hub,

  Zou Richard Weaver de titel van z’n vermaarde boek soms hebben van Ayn rand ? 😉

  Groetz,

  Cincinnatus

 9. De enige manier om stemfraude uit te sluiten is om anoniem stemmen af te schaffen. Gewoon een openbare lijst maken waarop van iedere stemgerechtigde wat hij heeft gestemd.

 10. [10] Inderdaad, en iedereen die niet op De Partij (PvdA) stemt krijgt een fikse celstraf! 🙂

Comments are closed.