Klokkenluider en register accountant
Leo Verhoef legt de overheid het vuur
na aan de schenen. Hij controleert
sinds 1994 menig jaarrekening van
gemeente en provincie en komt daar
schrikbarende overschotten tegen.
Om Leo’s strijd tegen deze mega-
fraude te steunen, heeft de
Vrijspreker een fonds voor hem
opgericht !

Tot 1994 was Leo Verhoef werkzaam bij VB Accountants / Deloitte waar hij de jaarrekeningen van gemeenten en provincies nakeek. Hij stelde vast dat er van de meeste jaarrekeningen weinig klopte en meldde dat aan zijn superieuren.
Die hadden geen trek in een kritische werknemer die hen een lucratieve klant, de overheid, kon kosten en ontsloegen hem.
Sinds die tijd zoekt Leo talloze jaarrekeningen uit en komt met opzienbarende conclusies die bevestigd zijn door maar liefst drie Rekenkamers (Amsterdam, Rotterdam en Dordrecht). Ook kreeg hij bijval van prof.H.Blokdijk RA in een artikel in Overheidsmanagement (maart 2004).

Een bloemlezing uit Leo’s werk: in 2001 meldde de gemeente Amsterdam een tekort van 5,5 miljoen euro, volgens Leo was er een overschot van 350 miljoen euro. Gemeente Den Haag kwam met een overschot van 89,3 miljoen euro dat 137,2 euro bleek te zijn. Rotterdam voerde in 2004 een overschot op van 104 miljoen euro waar Leo Verhoef op 152 miljoen euro kwam.
Over de periode 1998-2004 heeft Rotterdam 610 miljoen euro verduisterd, Amsterdam 2,3 miljard en Den Haag 434 miljoen. Gezamelijk komt het fraudebedrag op een duizelingwekkende vijf miljard euro.

Waarom doen gemeenten dat? Ze willen hun financiële situatie slechter voorstellen dan zij is. Dit om o.a. om tal van lastenverhogingen op hun burgers door te voeren en meer geld uit Den Haag te kunnen krijgen.

Leo Verhoef heeft al tegen twintig gemeenten en een aantal provincies aangifte gedaan. Hij houdt zich full time bezig met deze zaak en blijft zich inzetten om de onderste steen boven te krijgen.

Door zijn ontslag en zijn status als klokkenluider moet Leo rondkomen van een minimale uitkering. Binnenkort komt hij in de bijstand terecht. Dit alles als ‘dank’ voor het feit dat hij durft op te treden tegen de corrupte overheid.

Steun hem in de strijd tegen uw frauderende overheid en meewerkende accountancy! Die mogen hier absoluut niet mee wegkomen. Het is tenslotte uw belastinggeld!
Stort daarom uw gift op bankrekeningnummer 49.79.67.944, LIFHAS (Libertarisch Fonds voor Hulpacties), Schiedam onder vermelding van Leo Verhoef.

Hartelijk dank namens de Vrijspreker en klokkenluider Leo Verhoef !

De Vrijspreker

Website Leo Verhoef: www.leoverhoef.nl

47 REACTIES

 1. Kan Verhoef niet beter zijn accountantsdiensten aanbieden aan libertartische ondernemers? Een soort van win-win situatie, zal ik maar zeggen.

 2. Het is veelzeggend dat de ontdekker van fraude gestraft wordt in plaats van de plegers er van. Reageert de staat even laks als bedrijven hetzelfde doen om belasting te ontwijken?

  Om welke redenen worden deze miljoenen achterover gedrukt? Belanden deze uiteindelijk op een ‘off shore’ bankrekening ergens?

 3. Morgen maak ik E 1000,- over. Ik woon niet meer in Nederland maar weet dat we belazerd worden. Echter het liefst maak ik het geld over direct naar het rekeningnummer van de Heer Verhoef. Mijn vertrouwen in mensen is bijna nul.

 4. Geweldig initiatief. Het laat zien, hoe de politiek in de praktijk werkelijk "werkt", of het nou gemeentelijk, provinciaal of landelijk is, zodra het collectief aan de macht is, is niemand meer verantwoordelijk voor het rommelen met belastinggeld.
  Zelfs de Rekenkamers zijn slechts fopspenen die met hun rapportages op bril drie kunnen gaan zitten.

  Het "zoet" na drie jaar "bezuinigen" bedraagt een schamele miljard Euro "lastenverlichting", afgezien van een campagnekas van meerdere miljarden belastinggeld die de CDA/VVD-regering nog dit najaar gaat beloven.

 5. [6] "Mijn vertrouwen in mensen is bijna nul."
  Inderdaad Nol. Dat is een van de redenen waarom we indertijd LIFHAS hebben opgericht.
  Er gaat steeds 100% van de bedragen naar het doel van de gever.
  En we zijn bereid om dat in volledige openheid aan te tonen.

  Al vast bedankt voor mooie gift; laat dit echter anderen niet weerhouden om eventueel 100 of 20 of 10 euro te storten. Met zijn allen kan dit ook een grote hulp worden!

 6. Bij welke bank loopt de rekening?
  Ik overweeg een kleine bijdrage te storten maar dan wel cash. Ik hou nl. niet van overschrijvingen. Gezien Nederland geen bankgeheim kent, kan de overheid immers zomaar opvragen hoeveel ik waarvoor aan wie overmaak en dat zint me allerminst.

 7. [9] Mag je in Nederland nog storten dan ?

  In België mag je alleen nog geld op je
  eigen rekening storten, naar andere
  rekeningen MOET je overschrijven….

  Deze maatregel werd ingevoerd in het kader van (uiteraard) de strijd tegen
  het terrorisme….zo kan de fiscus
  beter de geldverrichtingen monitoren
  om ons beter te beschermen tegen de…. terroristen….

  Groetz,

  Cincinnatus

 8. [10] Hoi Cin,

  Eerlijk gezegd weet ik het niet.
  Maar ik schrijf zeker niks over.
  Desnoods geef ik het de man contant of mocht dat te genant zijn, dan kan dit mogelijkerwijs via Hub gebeuren.
  Die vertrouw ik voor 100%
  Maar de overheid niet, vandaar geen overschrijving.

  Bovendien vraag ik me nog iets af: moet Verhoef belastingen betalen over wat hij aan schenkingen ontvangt?
  Of zou dit op zijn WW of bijstand worden ingehouden? (wat neerkomt op een belasting van 100%).
  Zo ja, dan heeft officieel schenken weinig zin. Dan is het slechts de staat die hier beter van wordt.

  O ironie! We willen iemand steunen in zin strijd tegen de staat en uiteindelijk vloeit onze steun regelrecht in de kas van de vijand die we net probeerden te bestrijden.

  Ik wil hier eerst meer over weten, voor ik middelen vrijmaak.

  Het enige leuke zou zijn als LIFHAS een erkenning heeft waardoor giften voor de donateurs fiscaal aftrekbaar zijn. Zo zouden we de staat kunnen doen meebetalen aan de steun aan de ridder die haar nu net bestrijdt.

  Maar ik vrees dat dit maar dagdromen is.

  Groeten,
  M

  PS oproep aan Hub om op bovenstaande punten in te gaan. Dank bij voorbaat.

 9. [11] Op de bijstand worden dit soort inkomsten zeker ingehouden. Met de WW ligt dat iets ingewikkelder, details weet ik niet uit mijn hoofd.

 10. Het verbaast me van de ene kant niets, maar van de andere kant juist weer wel.
  Het gaat om miljarden!!!!
  Vijf miljard is 306.75 euro per persoon!
  Maar goed, als de overheid mag frauderen, waarom mogen wij dat dan niet?
  Ik ben voor een overheid, maar dan wel een goede rechtvaardige!
  Maar ja, die bestaat niet en zal er ook wel nooit komen.
  Ik wens Leo Verhoef alle succes en hoop dat dit bedrog eens in de ‘gewone’kranten komen, om zo de mensen wakker te schudden!

 11. Goed initiatief en broodnodig in dit land met zoveel politieke diefstal.

 12. Klinkt goed, maar ik heb het idee dat deze Verhoef een Don Quichotte is.

  Is er iemand die zelf al eens gekeken heeft naar zijn ‘onderzoek’ en of heel misschien de gemeenten het bij het rechte eind hebben? 🙂

  Kijk eens op zijn website, naar de eerste reactie van Almere. Sorry hoor, maar ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat Verhoef fout zit. En anders nog, betreft het enkel boekhoudkundige balans-zaken en géén werkelijk verduistert geld.

  Als het gedaan zou worden als Verhoef wilde, zouden gemeenten op papier wel veel rijker zijn, maar qua daadwerkelijk kasgeld zou men men geen cent meer hebben en ook dus geen belastingcent minder hoeven innen.

 13. [11] M.
  Je kan een bedrag storten, zonder vermelding van jouw eigen rekeningnummer, zonder dat het van jouw rekening afgeboekt wordt. Stort je gift contant bij de postbank. Wel moet je je naam vermelden, maar het staat nergens anders vermeld dat jij een storting hebt gedaan, dan bij de begunstige. Eh…het kost je tot 1 januari 2007 wel 7, 50 extra aan stortingskosten. Succes!

 14. [16] Monique,

  Dank voor de info. Ik zal het overwegen.
  Probleem is nu dat de gift op de bijstand gekort zou worden, zodat ik dus de facto geld dreig te storten aan onze o, zo geliefde overheid en dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn. Sowieso niet en al helemaal niet uitgerekend in deze context, waar we iemand proberen te steunen in zijn strijd tegen diezelfde overheid.

  Ik weet dus nog niet wat ik ga doen.
  In elk geval bedankt voor de info.

  Groeten,
  M

 15. [15] Armin; op zich een logische gedachte want er zijn wel meer ‘lone wolves’ en vechters tegen al dan niet bestaande windmolens.
  Leo Verhoef heeft echter al drie keer gelijk gekregen van afzonderlijke Rekenkamers, krijgt bijval van collega’s en wint rechtzaken. Oftewel iemand die weet waar hij het over heeft.
  Uiteraard willen betrokkenen hem het liefst voorstellen zoals jij nu doet: een halve gare die uit frustratie allerlei onzin roept. Dan kunnen ze namelijk met een gerust hart verder met hun malversaties.

 16. Wat gebeurt er precies met het Leo Verhoef-fonds? Waarvoor zijn de gelden daaruit bestemd? Wordt hierover nog bericht op de Vrijspreker?

 17. Ik heb Leo ontmoet.
  Er is veel fout bij de gemeente, maar deze man heeft het dusdanig aangepakt dat hij niet meer wordt geloofd.

 18. ja hij zei het zeker gewoon recht voor zijn raap? direct ? communiceert zeker niet strategisch genoeg ?

 19. [22] Ook "verduisterd" zeker. Maar laat het Leo Verhoef een goede les zijn.

  Want WAAROM je druk gemaakt om dat soort ongeregeldheden? Verhoef blaft tegen de verkeerde bomen aan, terwijl het bos het probleem is.

  Accounting-technisch twijfel ik niet aan dat hij het steeds bij het rechten eind had. Maar WAT heeft hij daarme bewezen, of sterker nog … WAT kan hij daardoor VERANDEREN … niks toch? Want alles en iedereen die aan de staatstieten lurken proberen immers, al dan niet te eigen bate, daar zo veel mogelijk uit te zuigen. Of niet soms?

 20. <a href=http://www.pvpsale.com>WOW Powerleveling</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/powe…>WOW Power leveling</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Worl…>World of Warcraft Powerleveling</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Worl…>World of Warcraft power leveling</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Worl…>wow gold</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Worl…>wow gold</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Fina…>Final Fantasy XI Gil</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Fina…>FFXI Gil</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Mapl…>MapleStory Mesos</a>
  <a href=http://www.pvpsale.com/Mapl…>Maple Story Mesos</a>

 21. <a href="http://ueue00010.seesaa.net/">&#12461;&#12515;&#12483;&#12471;&#12531;&#12464;&#20511;&#37329;&#36820;&#28168;</a>
  <a href="http://ueue0003.seesaa.net/">&#36578;&#32887;&#27963;&#21205;</a>
  <a href="http://ueue0004.seesaa.net/">&#12463;&#12524;&#12472;&#12483;&#12488;&#12459;&#12540;&#12489;&#30003;&#36796;&#23529;&#26619;</a>
  <a href="http://deai.av55.net/">&#20986;&#20250;&#12356;&#31995;&#12469;&#12452;&#12488;&#27604;&#36611;</a>
  <a href="http://erojack.com/letter.html">&#28023;&#22806;&#12450;&#12480;&#12523;&#12488;&#21205;&#30011;</a>

 22. Öйú[url=http://www.mmogcart.com/eq2…]eq2 plat[/url]ýÍøÓµÓÐרҵeq2 platÐÅÏ¢£¬¸÷µØeq2 plat½ç¶¯Ì¬¡¢ÍøÉÏͬҵÐÅÏ¢¡¢eq2 platýÌå×ÊÁÏ¡¢eq2 plat×ÊÔ´¿âºþÄÏeve accountÍøÊǺþÄÏ[url=http://www.trade-accounts.c…]eve account[/url]ÐÐÒµÃÅ»§ÍøÕ¾,ÌṩºþÄÏeve account£¬Õżҽçeve account£¬ÏæÎ÷·ï»Ëeve account£¬³¤É³eve account,ÄÏÔÀeve account,ÉØɽeve accountµÈÈ«·½ÃæµÄeve accountÐÅÏ¢×ÜÕ¾.÷èÈó[url=http://www.ga-sale.com/EVE-…]EVE account[/url]ÍøÂçµÄÍøվýÌ壬EVE accountΪ¹óÕ¾Ìṩ¶àÖÖEVE accountÀà±ðºÍÐÎʽµÄEVE account£¬Ö»ÐèÒª¼òµ¥µÄ½«EVE account½»Á÷ΪһÌåµÄרҵ[url=http://www.play4uber.com/ev…]eve account[/url]ÍøÕ¾£¬Ð°²eve accountÍøÍŶӽ«ÖÂÁ¦½«Æ佨³ÉÁªÏµeve account¹«Ë¾ºÍeve accountÖ÷µÄÇÅÁº¡¢eve accountÈË´´ÒâµÄԴȪ[url=http://www.accountbar.com/b…]eve account[/url]¹«Ë¾-¶«·½Ñ§¸®eve account¹«Ë¾ÊÇÓɲ©Ê¿ºó´´°ìµÄרҵÐÔeve account¹«Ë¾¡£eve account¹«Ë¾Ìṩ[url=http://www.wowgoldvip.com/l…]everquest 2 gold[/url]Éè¼Æ£¬»­²áeverquest 2 gold×÷Æ·£¬Öйúeverquest 2 goldÉè¼ÆÍø£¬Ò»¸öÑ°ÕÒeverquest 2 goldÁé¸ÐµÄµØ·½£¡Ìṩ×îÓмÛÖµµÄeverquest 2 goldÉè¼Æ

 23. An introduction to [url=http://www.sztoptouch.com/e…]Touch screen[/url] systems,Touch screen including how they work, uses for touch technology, selecting the best Touch screen product for your applicati
  ˽¼ÒÕì̽..[url=http://www.ruichi2000.com/]˽¼ÒÕì̽[/url]..˽¼ÒÕì̽.. »éÒöµ÷²é..[url=http://www.shenying2000.com]»éÒöµ÷²é[/url]..»éÒöµ÷²é..[url=http://www.chinabaoke.cn]¼õËÙÆ÷[/url]..¼õËÙÆ÷..º«¹úÁôѧ..[url=http://www.52liuxue.net.cn]º«¹úÁôѧ[/url]..wow gold[url=http://www.wowgoldvip.com/n…]wow gold[/url]..wow gold..

 24. ºÓÄÏ¿¨Í¨,ºÓÄÏ[url=http://www.fengyuanqimo.com…]¿¨Í¨[/url]×ÊѶ,ºÓÄϾƵê,ºÓÄÏ¿¨Í¨½»Í¨,ºÓÄÏ¿¨Í¨¾°µãºÓÄÏÂÃÐÐÉç,ÂåÑô¿¨Í¨Öйú¿´×oŽŸ¡¡ÇóÈË×Ü¿âÊÇÒ»¸ö[url=http://www.profession.co.jp/]¿´×oŽŸ¡¡ÇóÈË[/url]×îרҵ×îϵͳµÄ¿´×oŽŸ¡¡ÇóÈËB 2BÉÌÎñƽ̨£¬¿´×oŽŸ¡¡ÇóÈ˲ÉÓá°ÍøÉÏ¿´×oŽŸ¡¡ÇóÈËÏßÏ£¬¿´×oŽŸ¡¡ÇóÈËË«ÍøºÏÒ»¡±Öйú[url=http://www.czsunball.cn]¿Õѹ»ú[/url]ÈËÍøÊÇ×ÛºÏÐԵĿÕѹ»úÐÐÒµÍøÕ¾,°üÀ¨¶Ô¿Õѹ»úý½é¡¢¿Õѹ»ú´´Òâ¡¢¿Õѹ»úÊг¡µÈ¿Õѹ»úÎÄÕºͿÕѹ»úÌÖÂÛÇø×ö[url=http://www.kouchou886.com]¿Ú³ô[/url]£¬ÎÒÑ¡±¦¼¦¿Ú³ôÍø¡ª¡ªÜöÝͱ¦¼¦ÊµÁ¦´«Ã½/չʾ¿Ú³ôÆóÒµÐÎÏó/´òÔì¿Ú³ô¶¥¼¶Æ½Ì¨¿Û°å¼°ÍøÂç[url=http://www.gedsj.com/aboutu…]¿Û°å[/url]ƽ̨£¬ÆóÒµ½«¿Û°å·ÑÖ§¸¶¸ø×Ô¼ºµÄ¿Û°å¿Í»§£¬¿Û°åÅàÑøÓë¿Í»§µÄ¸ÐÇ飬¿Û°å¿Í»§Í¨¹ý»Ø´ðÍøÂç¿Û°åÎÊÌâ»Û´Ï[url=http://www.96096055.com/htm…]¿ìËÙ¼õ·Ê[/url]ÉèÓпìËÙ¼õ·Ê×ÊѶ£¬¿ìËÙ¼õ·Êչʾ£¬¿ìËÙ¼õ·ÊÊг¡ÐÐÇ飬¿ìËÙ¼õ·ÊÓªÏú£¬¿ìËÙ¼õ·Ê½»Ò×Êг¡£¬¿ìËÙ¼õ·Ê×Éѯ£¬¿ìËÙ¼õ·ÊÂÛ̳

Comments are closed.