Nederland werkt. Dankzij het kabinet! *)

Ja, politici geven het voorbeeld van hun eigen motto en tonen aan dat ze ook snel kunnen “werken”.

Binnen ongeveer één week valt het kabinet, vraagt ontslag, een informateur wordt benoemd en treedt aan, een formateur wordt benoemd en gaat formeren, en hup, daar heb je een nieuw kabinet.
Alles in een dikke week.

Alles wat voor een dergelijke politieke topprestatie nodig is, is de dreiging dat hun eigen vakantie in het gedrang komt als het “werk” langer zou duren!

Al dreigen Femke en Lousewies nog spelbreker te worden door een motie van wantrouwen in te dienen omdat Rita Verdonk nog in dat nieuwe kabinet op haar oude post zit.
Het is echter niet waarschijnlijk dat zij daar een meerderheid voor vinden.
—————————-

*) Dit is het motto van de nieuwe regering!

zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

8 REACTIES

 1. En dan zijn er nog mensen die "geloven" dat het straks allemaal veel en veel beter zal worden!!!!In feite hebben CDA en VVD een zgn. "coup" gepleegd, door D66 er op deze manier uit te werken. Binnen een week Balkenende III en ik denk niet dat Balkenende wil stoppen, hij zal vast, als de mogelijkheid daar is, door willen gaan: ergo, Balkenende IV? We worden besodemieterd waar we bij staan. Hoe kan men dan nog denken dat we door te mogen stemmen, we gebruik maken van "ons democratisch recht". Ik weet dat het merendeel van de bevolking zegt dat als je niet gaat stemmen, je ook niet mag klagen. Ik roep de mensen op mijn weblog op, om niet te gaan stemmen. Ook niet blanco. Het wordt tijd dat we laten zien dat we het gehad hebben met dit geldverslindende systeem, wat zgn. democratisch is. Ik vind dat ik het recht heb om te klagen als ik NIET ga stemmen.Immers, de gekozen regering gaat beslissen over mijn doen en laten, over mijn leven. Als men nu massaal weer naar de stembus gaat, laat men zien het eens te zijn met de manier van politiek, die wij hier in Nederland kennen. En dat begrijp ik niet, men klaagt steen en been, maar straks wel gaan stemmen. Alsof er zoveel zal veranderen met een nieuwe regering, immers, dezelfde partijen maken de dienst uit in deze godvergeten bananenrepubliek.
  Nee, we zouden massaal een statement neerleggen, als er niemand gaat stemmen, of tenminste lager dan 50%. Laat ze daar in Den Haag maar schrikken. Weg met diegenen die ons land besturen zgn. voor het volk.

 2. [1] Monique, er zijn plannen onderweg bij de Vrijspreker voor een STEMNIET actie.
  Laten we proberen onze acties te coordineren zodat door synergy het resultaat groer wordt.
  Mail met met jouw wensen.
  Ik ben in juli nogal druk, maar waarschijnlijk regelmatig "internet-bereikbaar"
  Mail naar hub@vrijspreker.nl

  Overigens:
  "Ik weet dat het merendeel van de bevolking zegt dat als je niet gaat stemmen, je ook niet mag klagen"

  dit is een gedachtefout.
  Stemmers hebben een iemand aangewezen die voor hen moet stemmen/ beslissen. Bij die persoon moeten ze dus terecht als het verkeerd gaat, en verder niet klagen. Hadden ze maar iemand anders voor hun belang moeten laten zorgen.

  De niet stemmers hebben NIEMAND aangewezen, en hebben dus zelf het grootste recht om te blijven zeggen dat ze niet tevreden zijn.

 3. Waarom niet stemmen ? Laat ons massaal op Wilders gaan stemmen. We willen toch veranderingen. Alleen maar zeuren zoals velen hier doen helpt ook niet.

 4. [6] Tussen zeuren kritiek leveren zit m.i. een behoorlijk verschil. Wilders heeft goede ideeën, vooral die van de belastingverlaging. Wilders is ook kritisch en durft in tegenstelling tot andere partijen zijn mond open te doen. Hij zou idd in aanmerking komen,wanneer het huidige systeem er niet meer is. Moet hij nog wel wat extra lef tonen. Uiteindelijk gaan ze allen op in de hypocrisie van politiek Den Haag. Laat ons massaal niet stemmen en zo laten weten dat het meer dan genoeg is.

  "we willen toch veranderingen"

  Ja, een totaal andere politiek, noem het een bestuur wat mij betreft. Het kan flink uitgedund worden daar in Den Haag. Met alleen stemmen op Wilders bereik je nog niet die veranderingen.

Comments are closed.