En in het bijzonder over Irak, Afghanistan en dergelijke escapades.

Het verwondert me al een hele tijd om steeds berichten te horen dat er 10, 32, 23, 65, en noem maar een getal, “Taliban” per dag door ons zijn doodgeschoten. En alleen maar af en toe hoor je dat ook één Engelsman of één burger is omgekomen.”Gelukkig nog niet iemand die een papiertje heeft waarop staat dat hij/zij “Nederlander” hij/zij “Nederlander”is!

Dat kan best allemaal waar zijn. Alleen begrijp ik niet dat die Taliban, met het voordeel van de aanval, en het voordeel van de guerrilla, zoveel verliezen. Zijn ze gewoon zo dom? Willen ze graag dood om naar al die maagden te gaan? Ik begrijp het gewoon niet.
Dat de voorlichting van de overheid gekleurd is, durf ik (nog) niet te beweren.

Een tweede probleem voor me is, dat toen ene Erik O. alleen maar “verdacht” werd dat hij één persoon die bezig was te stelen van een gestrande vrachtwagen, misschien dodelijk getroffen had, dat toen de Nederlandse justitie, marechaussee en weet ik wat nog meer, helemaal op hun kop stonden.

En nu hebben ze het elke dag over tientallen die we fijn doodgeschoten hebben, en nu lijkt het of er geen haan naar kraait.

Mis ik wat? Of worden we continu belazerd?

12 REACTIES

 1. De marechaussee is te bang op op pad te gaan en de situaties te controleren.
  Ze baseren zich op radioverkeer e.d.
  Een beetje handig persoon doet dus voorkomen dat de taliban het halve krijgsmacht wil uitmoorden en mag "vrij" schieten.
  Een links persoon zal nooit het lef hebben om dergelijke wantoestanden te controleren als de mogelijkheid om te sterven zo duidelijk aanwezig is.

 2. Misschien kan je bij de leverancier van bodybags even navragen, hoeveel stuks hij naar Afghanistan heeft verscheept de afgelopen maanden?

 3. Elke dode Taliban zou in durf-al Donners nep-filosofie een case moeten zijn voor de dappere mannen van zijn OM.
  Maar de arme Donders hebben het al zo druk.

 4. Kamp: geen censuur van journalisten

  16-06-2006 13:32 uur Bron: ANP
  DEN HAAG (ANP) – Er is geen sprake van dat Defensie Nederlandse journalisten censureert die ‘embedded’ aan het werk zijn in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat antwoordde minister Henk Kamp (Defensie) afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van bezorgde Kamerleden.

  Volgens Kamp is er een afspraak met journalisten in het gebied dat zij hun journalistieke productie aan militairen laten zien vóór deze naar Nederland wordt gestuurd. Volgens Kamp zijn er geen beperkingen voor de journalisten, maar mogen zij niets melden dat de veiligheid van de militairen in gevaar kan brengen. ,,Ik kan daarmee geen risico’s nemen en ik kan mijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de militairen niet overdragen op een journalist”, aldus Kamp.

  Dat is wat naar buiten wordt gebracht, maar natuurlijk zijn er regels over hoe het naar buiten wordt gebracht. Propaganda.

 5. Er sneuvelen wel degelijk Nederlandse militairen in Irak en Afghanistan. Dit zijn echter ultra-geheime operaties waarbij de deelnemende militairen hun paspoort tijdelijk verliezen, voor de duur van de missie. Deze missies bestaan dus eigenlijk niet en eventuele slachtoffers ook niet. Ik vraag me zelfs af of de commissie "stiekum" van de 2de Kamer op de hoogte wordt gehouden van alle missies.

 6. Maarten van Rossum had een tijdje geleden in het historisch nieuwsblad een soortgelijk stukje geschreven. conclusie was dat je informatie van overheden naast je neer moet leggen en afgaan of wat verschilende kritische kranten schrijven. (verklaart ook waarom de CIA van plan was zich te gegeven op de mediamarkt om krantenredacties te kopen)

 7. [6] Waar kun je die kritische kranten kopen?In Nederland zijn ze sowieso niet tekrijgen? Hoe ver moeten we gaan?

  Anne

 8. [2] Geen. De bodybags (eigenlijk aluminium kisten) gaan pas naar Afghanidorp wanneer een vliegtuig de lichamen op haalt. Tot die tijd liggen ze in de koeling. Het is daar namelijk nogal warm en dat stinkt zo…

 9. Is het ook niet zo dat er perodiek het zogenaamde den bosch overleg plaatsvind tussen de regering en de media.
  Onder de bezielende leiding van ons gewaardeerde staatshoofd

 10. [1] of ze now bang zijn of niet het is altijd het zelfde nederland bli_jft altijd achter ik denk ze gelooven niet in oorloçgsmacht of niet somes als ze kunnen controleeren waarom niet gelooof in je zelf

Comments are closed.